MT

United ute av FA-cupen etter fullstendig kollaps

United er ute av FA-cupen etter søndagens 4-1-tap for byrival Manchester City.

Det startet bra for de rødkledde, som gikk til pause med en 1-0-ledelse etter Katie Zelems scoring direkte fra corner. I andre omgang skrudde gjestene dog opp temperaturen og med en fullstendig United-kollaps var det bortelaget som tok seieren og avansementet på Leigh Sports Village.

Scoring direkte fra corner

City var hakket mer fremme i skoa i åpningen, uten at det førte til særlig store farligheter. Kaptein Ellen White kom seg til skudd fra skrått hold inne i United-boksen, men den engelske landslagsspilleren klarte aldri å skape problemer for Mary Earps.

I stedet var det United som kunne komme nære et ledermål.

City-stopper holdt på å sende United i ledelsen da hun bommet grovt med et tilbakespill mot Ellie Roebuck. Ballen rullet i stedet ut til corner, uten at den ble noe mindre farlig for Uniteds del.

Zelem la ballen på bakre stolpe, der Maria Thorisdottir hadde løpt seg fri fra sin oppasser. Den norske stopperen trengte ikke gjøre annet enn å ekspedere ballen i mål, men avslutningen med hodet snek seg i stedet utenfor mål.

Manchester United v Manchester City: Vitality Women's FA Cup Fifth Round
DØDBALLFOT: Katie Zelem la et nydelig hjørnespark på hodet til Maria Thorisdottir. Da hun ikke klarte å sette ballen i mål, gjorde Zelem det like så godt selv.

Likevel skulle det ikke ta lenge før ballen lå i målet bak Roebuck.

Ella Toone tvang gjestenes sisteskanse til å slå ballen ut til United-corner med en god avslutning drøye kvarteret inn i kampen. Zelem stilte seg opp ved hjørneflagget og bøyde like så godt ballen rett i mål.

Dermed 1-0 til vertene.

Zelem og Martha Thomas fikk forsøk til å doble i de påfølgende minuttene, men ingen av dem klarte å finne nettmaskene med sine forsøk fra distanse. Nevnte Zelem kom også til avslutning inne i City-feltet etter fint forarbeid fra Leah Galton og Hannah Blundell, men bortelaget fikk blokkert i siste liten.

Da heller ikke Lucy Bronze klarte å score på en god mulighet etter corner, kunne lagene gå i garderobene med en 1-0-ledelse til United.

City scoret fire i tabbeomgang fra United

Gareth Taylor så seg nødt til å gjøre endringer og slang inn Caroline Weir og Hayley Raso fra start i andre omgang. Det skulle dessverre vise seg å være ganske effektivt.

De lyseblå tok nemlig fullstendig over kampen og totaldominerte i åpningen av den andre omgangen. Før fem minutter var spilt sto det også likt på Leigh Sports Village. Georgia Stanway spilte gjennom nettopp Raso, som fant Ellen White inne i boksen.

City-kapteinen fikk sendt ballen mellom beina på Diane Caldwell og ut til Lauren Hemp, som sendte ballen ned i hjørnet bak Earps.

VOND OMGANG: Mary Earps måtte plukke ballen ut av eget nett fire ganger i løpet av andre omgang. Det tredje City-målet må hun ta mye av skylden for.

Dessverre var ikke bortelaget ferdig der. En Blundell under press forsøkte seg på en heading tilbake mot Earps, men ballen ble altfor kort. Dermed kunne White stjele ballen, dra av Earps og sette ballen i mål.

Bare sekunder senere hadde City i praksis avgjort kampen.

Hemp kom seg til dødlinja før hun spilte tilbake til Weir. Innbytteren skjøt hardt i keeperhjørnet og Earps klarte ikke å holde ballen ute. Skuddet var av typen sisteskansen egentlig skal redde og hun kommer nok ikke til å være fornøyd med egen inngripen der.

United forsøkte å bytte seg inn igjen i kampen, men de rødkledde klarte aldri å ta opp hansken. Det nærmeste vertene kom, var en Toone-avslutning fra 16 meter, der Uniteds nummer syv lempet ballen over tverrliggeren.

I stedet var det de lyseblåkledde gjestene som skulle sette spikeren i kista.

Taylor satte inn Khadija Shaw og norske Julie Blakstad med litt over ti minutter igjen å spille, og bare øyeblikk senere var det de som sørget for 4-1 til City.

SLO UT UNITED: Det var City som trakk det lengste strået i søndagens cupderby mot United.

Sistnevnte tvang Earps til å gi retur etter en knallhard avslutning inne i Uniteds boks og Shaw var den som reagerte raskest og satte ballen i mål.

I sluttminuttene kunne vondt ha gått til verre for United da Blakstad pirket ballen i mål etter et City-angrep, men dommeren blåste til slutt av etter at Raso hadde gått for hardt til i duellen mot Batlle i situasjonen i forkant.

Da heller ikke Kirsty Hanson fikk sin scoring godt inne i overtiden, ebbet det hele ut med 4-1-seier til City, som tar seg videre til kvartfinalen. United må på sin side antakelig vente til neste sesong på sin neste sjanse til å vinne et trofé.

I kampen om tredjeplassen og Champions League er dog ikke alt håp ute, men da må United komme seg tilbake på vinnersporet når Leicester kommer på besøk neste lørdag.

United 1-4 (1-0) City

Kampen er over.

90+4′ Innbytter Hanson kommer til avslutning fra skrått hold, men ballen går utenfor.

89′ Blakstad setter ballen i mål, men dommeren blåser av for frispark etter at Raso har gått for hardt til i duellen mot Batlle.

87′ Det skal nok mer enn et mirakel til for at United skal ta igjen det her. City har full kontroll.

84′ Jackie Groenen og Leah Galton går ut for United, mens Vilde Bøe Risa og Ivana Fuso kommer inn.

83′ Stanway får gult kort etter å ha stoppet Batlle.

80′ United 1-4 CITY
Der sitter nok spikeren i kista, dessverre. Det er innbytterne som skaffer målet for gjestene. Blakstad skyter, men Earps redder godt. Ballen lander dog i beina på Shaw, som kan dytte ballen inn i målet.

78′ Ellen White og Lauren Hemp går av for City, mens Khadija Shaw kommer inn sammen med norske Julie Blakstad, som tidligere har spilt for Fart og Rosenborg.

77′ Roebuck roter med ballen i eget straffefelt. Jackie Groenen vinner den tilbake, men Roebuck får til slutt ryddet opp.

75′ Det blir farlig når Zelem legger inn et frispark fra høyresiden. Etter klabb og babb rett foran Roebuck havner ballen til slutt hos Toone på seksten meter, men dessverre går avslutningen fra Uniteds nummer syv over mål.

71′ City kommer seg til en halvveis avslutning, men Earps får en lett jobb med å stoppe den.

70′ United litt mer med her nå. Greenwood får så vidt headet unna et United-innlegg.

67′ United gjør to bytter. Signe Bruun og Kirsty Hanson kommer inn for Martha Thomas og Alessia Russo.

66′ Litt bedre tendenser fra United nå. Toone spiller fint ut til Galton, som etter hvert får lagt inn til Russo. Headingen går utenfor.

60′ Raso prøver seg fra skrått hold, men ballen går heldigvis ikke i mål.

60′ United 1-3 CITY
Uff, uff, uff. Hemp kommer seg til dødlinja og legger tilbake til Weir. Hun fyrer løs og ballen sniker seg inn ved nærmeste stolpe. Det er skudd av typen Earps skal ta, men den gang ei.

59′ United 1-2 CITY
City har snudd kampen. Blundell gjør en dårlig inngripen når hun prøver å heade ballen tilbake til Earps. Headingen går altfor kort og dermed kan Ellen White stjele ballen og komme alene med Uniteds keeper. City-kapteinen gjør ingen feil når hun går av Earps og setter ballen i mål.

55′ Raso lager frispark mot Galton på midtbanen.

53′ Earps ruver i feltet på et innlegg fra Stokes. Prøver å spille langt mot Toone tidlig, men White stiller seg i veien. Det får City-kapteinen det gule kortet for.

50′ United 1-1 CITY
Nei og nei, der sitter utlikningen for City. Georgia Stanway spiller Hayley Raso gjennom på høyresiden. Hun spiller inn mot Ellen White, som får sendt den mellom beina på Caldwell, før den til slutt havner hos Hemp, som setter ballen i mål. City har virkelig satt press på United etter pause og får uttelling ganske med en gang.

46′ Raso får headet fra skrått hold, men Earps redder greit.

46′ Caroline Weir og Hayley Raso erstatter Vicky Losada og Jess Park for gjestene

Pause.

45+1′ Batlle stopper Hemp på en overgang og blir belønnet med det gule kortet.

45′ United får frispark i god posisjon. Zelem spiller Blundell, som prøver å nå Toone med en gjennombruddspasning. Den kommer aldri helt tid den skal.

42′ City får en god sjanse ved Lucy Bronze. Hun får ballen etter en corner og får tid til å fyre av, men ballen havner på utsiden av stolpeverket.

39′ Stanway skyter fra distanse. Via blokka og ut til corner. Earps plukker den greit.

37′ City prøver å komme seg forbi Galton og Blundell på Uniteds venstreside, men bortelaget lykkes ikke.

34′ Gjestene får corner, men de lyseblå er ikke like effektive som United.

31′ Caldwell gir bort ballen igjen. Dermed kan White løpe mot Earps, men Thorisdottir gjør en god jobb med å stoppe spissen.

29′ United aggressive her nå. Galton og Blundell kombinerer før sistnevnte kommer seg fri ved dødlinja. Finner et innlegg til Zelem, men hun blir stoppet i siste liten.

28′ Thomas skaffer seg plass ute på sekstenmeterstreken. Får avsluttet, men skaper ingen problemer for Roebuck.

24′ Roebuck kommer ut av boksen sin for å stoppe Martha Thomas, men leverer en svak klarering. Zelem prøver seg fra midtbanen, men forsøket er ikke godt nok.

23′ City triller ball, men United holder dem på en armlengdes avstand. Kan for øvrig nevnes at det bues mot tidligere United-spiller Alex Greenwood.

18′ Bronze skaffer bortelaget en corner. Den blir det til slutt lite ut av.

17′ Caldwell holder på å miste ballen som bakerste spiller igjen, men ballen triller inn til Earps.

13′ UNITED 1-0 City
Og corneren går rett i mål fra Zelem! Ballen går i en nydelig bue over Roebuck, som ikke når den. TV-kameraene fokuserer på Caldwell, men det ser vitterlig ut som at ballen går rett inn.

13′ Toone skaffer corner når hun tvinger Roebuck i aksjon med en god avslutning.

9′ Corneren fører til en kjempesjanse for United. Zelem slår den inn på bakre stolpe, der Maria Thorisdottir river seg fri fra sin oppasser. Fra drøye to timer trenger hun bare å ekspedere ballen over målstreken, men headingen går utenfor.

8′ Alanna Kennedy er nære ved å sende ballen i eget mål når hun skal spille støttepasning mot Roebuck. Det hele ender i stedet med corner.

8′ Ballen spilles gjennom mot Toone, men Roebuck er ute og avverger.

7′ Blundell lager corner for City etter en langball fra Greenwood mot Park. Hjørnesparket blir det ingenting ut av.

5′ Katie Zelem får frispark etter å ha stoppet Georgia Stanway med ureglementerte midler på midtbanen.

4′ Ellen White skyter fra skrått hold i United-boksen, men Mary Earps har ingen problemer med å redde den.

2′ Caldwell er nære ved å gi bort ballen som bakerste spiller, men kommer unna med det ustraffet.