MATCHVINNER: Bébé scoret det avgjørende målet

Verken førstelaget, reservelaget eller U18-laget er i aksjon denne helga, men det er heldigvis flere av våre utlånte.

Artikkelen har blitt oppdatert med karakterer (og mer) fra Football League Paper på United-spillerne, slik at du kan se hva en nøytral observatør har ment om den aktuelle lånesoldaten.

Lørdag 1. mars:

Queens Park Rangers 1-1 Leeds United

wkeane
I BLINDGATE: Will Keane og QPR.

Det ble litt over en halvtimes spilletid for Will Keane i hjemmemøtet mot Leeds, noe som må sies å være ganske OK med tanke på hvor mange spisser Harry Redknapp har hentet til klubben i forsøket på å erstatte et annet Redknapp-kjøp; nemlig Charlie Austin. Nevnte Austin er veldig savnet på topp, og heller ikke Keane klarte å gjøre savnet mindre i denne kampen.

Keane fikk uansett karakteren 6 for innhoppet sitt i Football League Paper.

QPR er inne i en skikkelig blindgate, og direkte opprykk ser ut til å bli vanskelig. Fordelen med det er at det potensielt kan gi interessante kamper i play-off for Keane…

Bournemouth 5-0 Doncaster Rovers

Det er aldri gøy for en målvakt å slippe inn mål, og Sam Johnstone måtte plukke ballen ut av nettet fem ganger i bortekampen mot Bournemouth. Heldigvis var nok forsvarsarbeidet verre enn keeperarbeidet her, men det femte målet må Johnstone ta på seg deler av skylden for.

Football League Paper belønner Johnstone med karakteren 7 for målvaktsspillet, og skriver at han var uheldig som slapp inn fem etter flere fine redninger.

Det blir en kamp mot nedrykk for Doncaster, og da får vi håpe at Johnstone og (ikke minst) forsvaret har bedre dager fremover.

Ipswich Town 1-0 Birmingham City

Federico Macheda startet, Tyler Blackett var på benken, mens Tom Thorpe stadig er skadet, og er foreløpig uaktuell for spill for Birmingham. Macheda spilte, slik vi forstår det, i en slags kantrolle, og ble byttet ut rett før timen var spilt uten å ha imponert nevneverdig denne gangen i et ellers bra låneopphold.

Football League Paper ga Macheda den dårlige karakteren 4 for innsatsen, og skrev at italieneren burde påvirke kampen mer.

Blackett kom aldri på banen, og det ble 1-0 til Ipswich etter et mål av Daryl Murphy.

Millwall 0-1 Brighton & Hove Albion

Jesse Lingard imponerer for Birmingham
SKAFFET STRAFFESPARK: Jesse Lingard.

Jesse Lingard debuterte for Brighton i denne bortekampen, og det var han som gikk over ende da Brighton fikk straffesparket som de tok ledelsen på. I det 64. minutt ble Lingard byttet ut, og det virker ikke som om han fikk til så veldig mye annet enn det straffesparket han skaffet. I en twitteravstemming etter kampen var ikke Lingard blant de fire alternativene en kunne stemme på.

Lingard fikk karakteren av Football League Paper, og blir beskrevet som «livlig». Avisen mener videre at han gikk ned noe lett i straffesituasjonen, men samtidig er det verdt å huske at spilleren han var i duell med, Danny Shittu, er en betongblokk av en mann.

Det ble 1-0 til Brighton, som med det ligger fint an rett bak play-off. Kan Lingard skyte Seagulls opp?

Nottingham Forest 1-4 Wigan Athletic

Ryan Tunnicliffe, utlånt fra Fulham, debuterte da han kom inn som innbytter, men vi er selvsagt mest opptatt av de som fortsatt er Uniteds eiendom. Dessverre er det ikke så mye å si om Nick Powell, som fortsatt er ute med skade, men Wigan har klart seg bra også uten ham. Her tok de ledelsen etter mål fra Waghorn, men Paterson utlignet for Forest. Men dette var Wigans dag, og de svarte med tre mål, og er nå oppe på play-off etter denne maktdemonstrasjonen mot et av lagene de kjemper med nå.

Reading 1-1 Yeovil Town

Profil: Tom Lawrence
USKYLDIG: Lawrence scoret IKKE selvmål mot Reading, viste det seg, etter at det først ble meldt.

Tom Lawrence startet for bortelaget i denne tøffe bortekampen mot Reading. Yeovil tok ledelsen, uten at Lawrence ser ut til å ha vært spesielt involvert i det. Involvert var han derimot i Readings utligningsmål. Bortelaget hadde straffespark imot, og Le Fondre bommet på straffen. Likevel endte ballen i Yeovils mål etter litt rot (beskrevet som «komisk» av flere), og Lawrence var ifølge blant annet BBC sistemann på ballen.

Senere gikk flere over til å skrive at John Lundstram (innlånt fra Everton) var sist på den, og Lawrence skriver på Twitter at han ikke var nær ballen, så da «frikjennes» Lawrence for den.

Yeovil fikk tre røde kort (Lawrence kunne visst blitt utvist han også, men unngikk det, og fullførte kampen på bana), men likevel klarte bunnlaget å karre seg til ett poeng på Madejski Stadium.

Ingen perfekt St. David’s Day for waliseren Lawrence, men det kunne vært mye verre. For eksempel om det var han som scoret selvmål, eller om han ble den fjerde Yeovil-spilleren som ble sendt i dusjen av dommeren.

Football League Paper belønner Lawrence med karakteren 7, og skriver at han var en viktig del av åttemannslaget, og at han løp helt til siste slutt.

Carlisle United 0-0 Brentford

Et Brentford med opprykksambisjoner kom på besøk til Brunton Park denne lørdagen. Sam Byrne startet for Carlisle, mens Charni Ekangamene startet på benken. Byrne måtte ut etter litt over en time med det som skal ha sett ut som en hamstringskade, og vi får håpe det ikke er for alvorlig. Ekangamene kom aldri på banen, men Carlisle klarte poeng mot sterke Brentford, noe som må sies å være et godt resultat.

Byrne imponerte Football League Papers utsendte før skaden, og fikk den svært solide karakteren 8.

Hartlepool United 3-0 Torquay United

Jack Barmby fikk på ny tillit fra start for Hartlepool, denne gang mot klubben Jack Rudge en kort periode var utlånt til (uten spilletid). Nick Barmbys sønn svarte på tilliten ved å score sitt andre mål for klubben. Og ikke nok med det: 2-0-målet ble scoret av Luke James etter en godt slått Barmby-corner.

Barmby ble byttet ut med rundt ti minutter igjen, på stillingen 3-0 til Pools. Det ble også sluttresultatet.

Hartlepool ønsker å ha med seg Barmby videre, og planen er nå at han blir der til 25. mars, ifølge ManUtd.com.

Barmby fikk karakteren 8 av Football League Paper.

Recreativo Huelva 2-2 Real Zaragoza

Ángelo Henríquez ble skadet sist, og var som ventet ikkle med i troppen denne kampen. Recreativo Huelva kjemper om direkte opprykk, Zaragoza kjemper om play-off, og ingen av lagene var nok helt fornøyde etter denne kampen. Zaragoza havnet under, men snudde kampen, før hjemmelaget utlignet rett før slutt.

Med seier ville Zaragoza vært oppe på play-off, og den sene utligningen var derfor fryktelig irriterende for Los Blanquillos.

PEC Zwolle 3-3 NEC Nijmegen

Marnick Vermijl spilte som vanlig fra start på høyrebacken for Nijmegen, som besøkte Zwolle denne lørdagskvelden. Nok en viktig kamp for Nijmegen om de skal unngå nedrykk, og Zwolle er vel så gode borte som hjemme, så håpet om poeng var absolutt til stede før kamp.

Det stod 2-1 til pause til hjemmelaget, men pausepraten hjalp tydeligvis litt. For rett etter pause scoret Nijmegen, og Vermijl er kreditert med målgivende pasning! Begge lagene scoret hvert sitt mål til, og det endte 3-3. Det bortepoenget kan bli viktig på slutten av sesongen for Vermijl & co.

Vermijl spilte hele kampen.

Søndag 2. mars:

Paços de Ferreira 3-1 Marítimo

Bébés Paços de Ferreira tok imot Marítimo, og etter tre strake tap trengte hjemmelaget virkelig en seier her. Men Marítimo hadde bare tapt én av sine siste fem bortekamper – og det var mot serieleder Benfica. Det skulle altså ikke bli lett.

Marítimo tok oppskriftsmessig ledelsen i førsteomgang, og ledet 1-0 over Bébé & co til pause. Men pausepraten hjalp tydeligvis, for andreomgangen vant hjemmelaget 3-0, altså ble det 3-1. Og hvem scoret 3-1-målet? Jo, det var Bébé!

Paços de Ferreira er fortsatt på bunn, på grunn av dårlig målforskjell, men har for fullt kontakt med laga over seg.

Tottenham Hotspur 1-0 Cardiff City

Som Paços de Ferreira er også Ole Gunnar Solskjærs Cardiff i en tøff nedrykkskamp, og det ble ikke lett å snu trenden på White Hart Lane. Wilfried Zaha ble byttet ut i pausen sist da Solskjær ville forandre kampen mot Hull, uten hell, og i denne kampen kom kantspilleren aldri på banen.

Soldado scoret kampens eneste mål, og situasjonen ser enda litt verre ut for Solskjær og Cardiff, selv om de neppe forventet seier på White Hart Lane. Tottenham på sin side rykket litt ifra United igjen, og det er nå åtte poeng opp til Spurs. Vi har i det minste én kamp til gode…

Fiorentina 0-1 Lazio

andofio
INNBYTTER: Anderson fikk litt over en halvtime for Fiorentina mot Lazio.

Anderson har ikke hatt noen spesielt enkel start på Fiorentina-karrieren, men de lilla kjemper fortsatt om Champions League-plass (i tillegg til at de er videre i Europa League, der Juventus venter i neste runde). Om Champions League-spill skal bli aktuell er kamper som hjemmekampen mot Lazio viktig.

Samtidig var nok Lazio revansjesugne etter å ha blitt slått ut av Europa League av bulgarske Ludogorets i midtuka, og albanske Lorik Cana ga hovedstadslaget 1-0 etter bare fem minutter med et vakkert mål. Anderson kom innpå i det 57. minutt i et forsøk på å snu kampen, men uten hell.

Men denne gangen viste brasilianeren litt av hva han kan, i det minste. Han skal ha hatt et bra lite soloraid som endte i at han vant et frispark for Fiorentina, og etter forarbeid fra Mario Gómez hadde han et skuddforsøk som Federico Marchetti bare med nød og neppe fikk avverget.

En dårlig dag for Fiorentina, som skal få det tøft i kampen om en Champions League-plass neste år.