– Maguire spiller og er kaptein mot West Ham

Victor Lindelöf er helt sikkert ute mot West Ham, etter at han fikk fri for å være med familien etter at tyver brøt seg inn i hjemmet hans – mens kona og ungene var der – da United møtte Brentford.

Ralf Rangnick sa på fredagens pressekonferanse at United kom til å gjennomføre samtaler med spillerne for å finne ut hvordan de som klubb kan hjelpe slik at spillernes familier får en tryggere hverdag også når mannen er på reise.

Samtidig offentliggjorde han også at det blir Harry Maguire som tar Lindelöfs plass mot West Ham.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for West Ham er 12.00 lørdag

– Har veldig tro på Harry og Raphaël

– Harry spilte jo for meg fra første dag jeg kom hit. Så ble han vel skadet mot Burnley. Deretter var han ute i to-tre kamper, og han var først helt klar igjen mot Brentford sist, begynte United-manageren.

– Jeg fortalte ham imidlertid før den kampen at jeg ikke ville forandre på Victor og Raphaël, som gjorde det bra i kampen før det. Med Victor ute nå så vil Harry imidlertid spille igjen. Han blir også kaptein lørdag.

– I en backfirer så er det imidlertid ikke bare det individuelle som teller. Det handler også mye om hvordan de samarbeider, og Raphaël og Harry har spilt sammen flere ganger de siste månedene. Derfor har jeg veldig stor tro på at de blir en god duo for oss lørdag, sa United-manageren.

rrwh

Det har han også grunn til å håpe på.

Maguire har vært på banen i fem kamper under Rangnick. Det har gitt fire seirer, én uavgjort og null tap. Det er kun blitt tre baklengs på de fem kampene. Varane og Maguire har startet en kamp sammen under Rangnick. Det var 1-1-kampen borte mot Newcastle.

Champions League-jakten

En seier lørdag er også viktig.

United ligger i skrivende stund på 7. plass, men med seier mot West Ham, som akkurat nå ligger på den viktige 4. plassen, så vil United passere dem på tabellen. United har også én kamp til gode på London-laget.

Rangnick har også sett seg ut Champions League-spill neste sesong som målet for resten av sesongen, og han erkjenner at hvis man må velge mellom å komme dit via ligaspill eller å vinne hele Champions League denne sesongen, så virker det ene enklere.

– Det sa jeg også til spillerne før Brentford-kampen. Det er mer realistisk å planlegge med å klare topp fire enn bare å si at vi planlegger å vinne Champions League. Det blir ikke lett, det er stor konkurranse, men det er mer realistisk.

Spillerne får flere dagers ferie

Lørdagens kamp mot West Ham blir forøvrig Uniteds siste før det er en liten vinterpause. Det er nemlig 13 dager fra West Ham-kampen til United skal i aksjon mot Middlesbrough i FA-cupen, en kamp Paul Pogba kanskje kan gjøre comeback i.

Uniteds søramerikanske spillere får ikke fri. De må på landslagsoppdrag. Samtidig er et par spillere fortsatt i Afrika-mesterskapet.

Resten får fri fra West Ham-kampen og frem til lørdag neste uke.

– De får noen dager fri, ja, og så møtes vi igjen lørdag og får en hel uke med trening før Middlesbrough-kampen. Jeg føler det er mer rett enn å trene i to uker med det som da ville være langt i fra full tropp.

– Vi synes heller ikke det var verdt å vurdere en treningsleir et varmere sted nå som det er mange covid-restriksjoner, og vi også kunne risikere at vi ikke kunne reist med mer enn to tredeler av troppen, sier Rangnick.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for West Ham er 12.00 lørdag

MER FRA PRESSEKONFERANSEN: