Slik var den ville dagen i Maguire-rettssaken

United-kapteinen ble funnet skyldig på tre tiltalepunkter, men bedyrer sin uskyld og sier det er han, familien og vennene som er ofrene i saken. Sent tirsdag kveld ble det også klart at Maguire blir utelatt fra den engelske landslagstroppen til de kommende landskampene.

Tirsdag 25. august 2020 er en dag Harry Maguire ikke glemmer med det første. Her kan du lese alt som skjedde tirsdag, og det var ikke lite.

Dette skedde tirsdag:

20.50: Maguire utelatt fra England-troppen:

Sent tirsdag kveld kom beskjeden om at Harry Maguire likevel ikke blir med i den engelske landslagstroppen til de neste kampene bare timer etter at navnet hans var på Gareth Southgates liste.

Englands landslagssjef, Gareth Southgate, sier følgende i en pressemelding: «I lys av kveldens hendelser har jeg valgt å trekke Harry Maguire fra den engelske landslagstroppen til møtene med Island og Danmark».

«Som jeg sa tidligere i dag ville jeg se an situasjonen. Etter å ha snakket med Manchester United og spilleren, har jeg tatt avgjørelsen som er det beste for alle parter med tanke på innvirkningen dette har på forberedelsene våres til neste uke».

19.10: Harry Maguires egen reaksjon:

– Etter dagens høring har jeg bedt advokatene mine om umiddelbart infomere retten om at jeg kommer til å anke. Jeg føler meg sterk og sikker på vår uskyld i denne saken. Om noe så er det meg, familien min og vennene mine som er ofrene.

19.05: Maguire vil anke.

Dette sier Manchester United i en kommentar:

– Manchester United tar avgjørelsen i den greske retten til etterretning. Harry Maguire sa seg ikke skyldig til alle anklagene mot ham og han insisterer fortsatt på at han er uskyldig.

– Det må merkes at påtalemyndigheten bekreftet anklagene og kom med sine beviser først sent dagen før rettssaken, noe som ga forsvaret minimal tid med å fordøye dem og forberede seg. Spørsmålet om utsettelse ble likevel avvist.

– Med dette i mente og med alle bevisene som motbeviser anklagene så vil Maguire advokater nå anke avgjørelsen slik at det blir en ordentlig og rettferdig høring på et senere tidspunkt, heter det i en pressemelding.

19.02: Skyldig, dømt til fengsel, men slipper unna på grunn av reglene om første lovbrudd og at det hele ble nedgradert til forseelse.

19.00: United.no understreker at den mest sannsynlige utgangen på saken, ifølge rapportene, er at Maguire får en heftig bot.

18.55: The Times-journalist Henry Winter mener Maguire nå må fratas kapteinsbindet i United og miste plassen i den kommende engelske landslagstroppen.

18.40: Maguire er funnet skyldig i å ha utøvet vold mot offentlige tjenestemenn, motsatt seg arrest, forsøk på bestikkelse og fornærmelser.

15.51: Ashden Morley er med som forsvarsvitne, og han sier at rundt midnatt så oppdaget Harry Maguires forlvede, Fern, at Daisy Maguires øyne rullet bakover, og at gruppen mistenkte at to albanske menn hadde gitt henne voldtektsdop.

15.24: Maguire kom seg i alle fall med i landslagstroppen, og har vel kanskje hatt en liten samtale med Gareth Southgate slik som det ble varslet på forhånd. Se landslagstroppen her.

14.46: Selv Jamie Carragher har liten tro på at Harry Maguire har sagt det som har blitt påstått i retten av politimennene:

14.33: Sky News’ reporter skriver at gresk politi ikke har på seg kroppskameraer som kunne gitt dem videobevis for påstandene, og det har heller ikke kommet frem kameraovervåkningsbeviser.

14.08: Det skal visst være stor tro fra aktor på at saken vil bli fullført i dag, selv om klokka nå er mer enn tre gresk tid (da retten vanligvis stenger, men de kan fortsette lenger i spesielle tilfeller).

13.47: Enda en politimann vitner nå, og han sier at Harry Maguire dyttet ham hardt under håndgemenget, og at han falt bakover og skadet ryggen og foten sin. Han fikk smertestillende og tok fri dagen etterpå for å rehabiliteres.

13.34: Lite informasjon den siste halvtimen – uvisst hvorfor.

13.04: Laurence Maguire, Harrys bror (men ikke den broren som også er tiltalt), har åpenbart null tro på at United-kapteinen kom med det utsagnet vi siterte under:

Men et annet politivitne hevder også at Maguire sa noe i den dur:

12.53: Politibetjent (ikke presisert om det er den samme) sier at han mottok førstehjelp mens han prøvde å gjennomføre arresten, fordi Harry Maguire ble rasende da han innså at han var satt i håndjern, og prøvde å komme seg unna fra ham.

12.41: Den ene politimannen, som er aktoratets vitne, blir nå spurt ut av Maguires advokat. Han kunne ikke se to albanske menn slå engelskmennene, og blir spurt av advokaten hvordan han da vil forklare de alvorlige skadene funnet under den medisinske undersøkelsen av en av de tiltalte.

Politimann Nikolaos Kolios sier at to av de tiltalte løp bort fra dem for å komme seg inn i en varebil, og at de dyttet politifolkene bort med hender og føtter så fort bildøra åpnet seg.

Forsvarsavokaten sier at de kom seg unna for å ta en telefon, mens politimannen svarer at han ikke kunne se at de hadde noen telefonsamtale.

12.29: I et sitat som fort kan bli husket uansett om det stemmer eller ikke, så hevder aktor at Maguire sa følgende da han kom på politistasjonen:

«Vet du hvem jeg er? Jeg er kaptein for Manchester United, jeg er veldig rik, jeg kan gi dere penger, please la oss dra».

12.26: Det hevdes at to albanske menn tilnærmet seg Maguires søster Daisy, og at de injiserte henne med noe som førte til at hun umiddelbart besvimte. Maguire & co bad om å bli kjørt til sykehus, men sjåføren tok dem til politistasjonen, og der skal de ha blitt overfalt av politifolk som sparket Harry i foten og sa «din karriere er over».

Aktor sier at sivilkledde politifolk blandet seg inn for å roe situasjonen, men at engelskmennene ikke roet seg ned, og at en av de tiltalte sa «fuck, fuck the police», og at en av de tiltalte slo til en politimann.

12.09: Forsvarsadvokaten har visst ganske oppkavet bedt om en utsettelse flere ganger, men dommeren har avvist det like mange ganger, så de fikk ikke utsettelsen de mente de burde hatt.

11.43: Maguires advokat har også sagt at han sitter på en video fra utsiden av politistasjon som viser de tre tiltalte i «ekstreme smerter».

11.28: Ny utsettelse? Harry Maguires advokat ber om det siden tiltalen ikke ble ferdig før i går, slik at han først fikk den fysisk i dag tidlig, to timer før rettssaken. Han fikk ikke engang diskutert den i dybden med klientene sine, sier han.

Retten tar nå en pause for å vurdere dette.

11.12: Harry Maguire er kanskje ikke til stede i Syros, men det er visst hans far, ifølge flere journalister:

 

11.04: Etter planen skal saken nå være i gang, men hvor mye vil vi få vite mens det pågår? Det vet vi ikke ennå, rett og slett.

10.09: Det er lite trolig at det blir fengsel på Maguire selv om han skulle finnes skyldig, ifølge Sky Sports-reporter Rebecca Williams, og nevner nedgraderingen fra forbrytelse til forseelse i begrunnelsen sin.

– Det er klart mer sannsynlig med en ganske heftig bot, sa Williams.

09.36: Ifølge The Guardian er Maguire lysten på å komme med i England-troppen som skal bli tatt ut tirsdag også.

09.34:  Alexandros Anagnostakis er advokaten som skal forsvare Harry Maguire, Joe Maguire og Christopher Sharman.