KAMPREFERAT: Her har Wayne Rooney akkurat utlignet og snudd kampen for United.

Finale i International Champions Cup, Sun life Stadium Miami. 51 014 tilskuere

2-1: Juan Mata (57)

3-1: Jesse Lingard (88)

Manchester United: De Gea; Jones, Smalling, Evans (Blackett 46); Valencia (Shaw 8), Fletcher (Cleverley 46), Herrera (Lingard 78), Young; Mata (Kagawa 69); Rooney, Hernandez (Nani 69).

Liverpool: Mignolet, Kelly, Johnson, Skrtel, Sakho (Toure 74), Gerrard (Lucas 63), Allen (Can 63), Henderson, Coutinho (Peterson 77), Lambert (Ibe 63), Sterling.

Manchester United vant Intenational Champions Cup etter 3-1 mot Liverpool i finalen, men lenge så det ut til at det var i denne kampen nedturen skulle komme.

Straffet Jones

Forventningene til United var enorme etter flere bunnsolide kamper på USA-touren, men mot Liverpool var det fint lite flyt i United-spillet før pause.
Den bakre treeren var upresise, midtbanen likeså og angrepet var tydelig hemmet av at ikke Danny Welbeck kunne utfordre med farten sin.

Det begynte imidlertid ikke så verst for United og etter bare fem minutter kom en gigantisk mulighet for Van Gaals menn.
Hernandez kom ørlite for sent til å avslutte skikkelig et glimrende innlegg, men han klarte å pirke ballen videre mot Mata som bare nesten nådde frem til å banke ballen i mål.

Liverpool hevet seg imidlertid et hakk og kjørte nesten ball i hatt med United i angrepet som resulterte i straffespark. Ballen gikk fra spiller til spiller og Sterling fikk til slutt en lur stikkball. Phil Jones satte alt inn på en takling, men traff like mye Sterling som han traff ballen og dommeren pekte på straffemerket
Derfra gjorde Steven Gerrard ingen feil og sendte Liverpool i føringen etter 14 minutter.

Ting bl ikke bedre for United da Van Gaal måtte foreta et bytte etter bare noen minutters spill da Antonio Valencia gikk av med skade. Inn kom Luke Shaw, mens Ashley Young byttet fra venstre til høyrekant.

Slappe, men så…

En skulle tro at Louis van Gaal ville strammet opp Uniteds spillere i pausen, og kanskje han leverte en tordentale for alt vi vet. Uansett hva som ble sagt i garderoben hadde det fint liten effekt i begynnelsen av 2. omgang. United fortsatte å opptre gavmildt og forærte Liverpool to gavepakker som de ikke tok vare på.

MATA-MÅL: Juan Mata scoret Uniteds andre mot Liverpool.

Men så kom noen magiske minutter for United.
Herrera fant Javier Hernandez med en nydelig pasning. Pasningen fra den “lille erten” til Rooney var enda bedre og avslutningen fra Rooney var perfekt. Fra hjørnet av femmeteren bredsidet han ballen i mål og lagene var like langt.

Bare drøye to minutter etter fikk Juan Mata ballen like utenfor 16-meteren. Spanjolen fyrte løs og ballen traff en forsvarer. Det gjorde at Simon Mignolet ble fullstendig utspilt og United hadde snudd kampen på to minutter.

Utrolig situasjon

En stund så det ut til at United hadde gått opp til 3-1. En lang ball fra Ashley Young traff den lille metalltrekanten på oppsiden av krysset og ballen er tydelig ute av spill. Den pakket imidlertid ut på banen igjen og Wayne Rooney lusket frem og dyttet ballen i mål med et smil om munnen. Dommeren godkjente først målet til alles store forbauselse, men fjerdedommeren som trolig så tv-reprisen ga beskjed. Wayne Rooney virket nesten litt brydd over målet og det ble også, heldigvis, annullert.

Liverpool skapte et par små farligheter mot slutten, men United forsvarte ledelsen bra og unge Tyler Blackett viste nok en gang klasse.

To minutter før ordinær tid var ute fikk United muligheten til å kontre og United fosset i angrep. Ballen havnet hos Kagawa men han bommet regelrett på ballen. Heldigvis for United var Jesse Lingard like bak. Han banket ballen i mål og fastsatte resultatet til 3-1.

Spillemessig er det fremdeles en del å rette på, men fem seire på fem forsøk i statene lover unektelig godt.

Neste test nå er Valencia hjemme på Old Trafford 12.august.

Nå blir det store spørsmålet: Hvilke spillere blir og hvilke må dra. Louis van Gaal har noen tøffe beskjeder å gi de neste dagene.