Slik spilte de utlånte

Vi har oppdatert lånerapporten vår med søndagens kamper, karakterer og mer utfyllende info.

Lørdag debuterte flere av Uniteds utlånte for sine nye klubber. Wilfried Zaha var sterkt delaktig i å sikre tre poeng for Cardiff med sin målgivende pasning (på bildet over ser du han feire med Craig Bellamy, mens Federico Macheda ble helten for Birmingham da han sikret poeng rett før slutt mot Derby.

Saken har nå også blitt oppdatert med søndagens kamper, så under kan du lese litt om hvordan det går med Uniteds mange utlånte spillere.

Lørdag 1. februar

Queens Park Rangers 3-3 Burnley

Will Keane ble i går utlånt til QPR, men var ikke med i troppen til dagens kamp mot Burnley. Det ble et fyrverkeri av en kamp og publikum på Loftus Road ble servert hele seks mål, likt fordelt til begge lagene. Dessverre for Keane scoret to av de andre spissene Harry Redknapp hentet til klubben på deadline day. Kevin Doyle scoret kampens første mål, mens Modibo Maiga scoret kampens siste.

Stjernespissen Charlie Austin er ute resten av sesongen, og verken Andy Johnson eller Bobby Zamora har imponert stort for QPR. Det er altså muligheter for å spille seg inn på laget, siden Redknapp foretrekker å spille med to spisser, men det blir ikke lett. Spesielt ikke når konkurrentene scorer.

Birmingham City 3-3 Derby County

En ny målrik kamp, og denne gangen kom samtlige mål i andreomgang.

Om denne kampen ble spilt for noen dager siden hadde Birmingham hatt null lånesoldater fra United, mens Derby hadde hatt én. Men Michael Keane har returnert til United etter Derby-oppholdet, mens Birmingham har hentet inn tre spillere fra United. Fra start spilte Tom Thorpe og Tyler Blackett, mens Federico Macheda måtte finne seg i å starte på benken.

Manchester United Training Session
UHELDIG: Tom Thorpe måtte ut med skade i Birmingham-debuten.

De to United-spillerne som spilte fra start var noe uheldige, må det sies. Tom Thorpe måtte ut med en ankelskade, og skal undersøkes av Uniteds medisinske team for å finne ut alvorlighetsgraden av det. Blackett hadde heller ingen drømmedebut, og laget straffespark (som Derby heldigvis for han bommet på), og Football League Paper ga venstrebacken karanteren 4.

Da var det en hyggeligere debut for Macheda. Det var veldig passende at han skulle gå til Birmingham, med tanke på bidragene hans mot rivalen Aston Villa tidligere i karrieren. Italieneren kom inn den siste halvtimen for Lee Novak, og han scoret igjen på overtid i debuten her. Det stod 2-3 på det tidspunktet, og etter litt klabb og babb fikk Maheda puttet, og han reddet med det poeng for Blues. Han fikk i tillegg karakteren 7 av Football League Paper for debuten.

Cardiff City 2-1 Norwich City

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff tok imot Norwich på Cardiff City Stadium. Nyinnkjøpte Fabio spilte fra start, og gjorde ifølge lokalavisa sakene sine bra på backen. Wilfried Zaha startet på benken, men i det 37. minutt erstattet han Peter Whittingham på stillingen 0-1, og oppdraget var altså noe så lite komplisert som å snu kampen.

Nå skal vi være forsiktige med å påstå at det var det han gjorde, men hans målgivende pasning rett etter pause til Craig Bellamy var av det lekre slaget, og han gjorde generelt en god jobb offensivt i Cardiff-debuten sin. Kenwyne Jones, en Solskjær-nysignering, scoret det som skulle vise seg å bli vinnermålet.

Ifølge Solskjær har Zaha stadig en del å jobbe med defensivt, og Cardiff ble da også beleiret mot slutten, og kun en David Marshall i det umulige hjørnet hindret Norwich-utligning.

Wigan Athletic 2-1 Charlton Athletic

Nick Powell pådro seg en skade i forrige kamp, og var ikke med for Wigan i denne kampen. Forhåpentligvis blir han ikke lenge ute. Sannsynligvis er han ikke det, for det ble en stund snakket om at han kunne være tilbake til denne kampen.

Uten Powell slet Wigan lenge mot et Charlton-lag som kjemper mot nedrykk, men i sluttminuttene snudde Röslers lag kampen. Wigan er dermed fortsatt med for fullt i kampen om play-off.

Doncaster Rovers 0-0 Middlesbrough

Sam Johnstone ble fredag utlånt til Doncaster for den neste måneden, og han fikk spilletid allerede i første kamp. Det ble en nokså rolig dag i Donny-buret, og selv om Johnstone holdt nullen så må det nevnes at han ikke trengte å gjøre  mye for å få det til. Uansett en god start på låneoppholdet, og Football League Paper har gitt han karakteren 6.

Doncasters førstekeeper Ross Turnbull var ikke en gang med i troppen, så en kan anta at det kan være en skade der. Vi får håpe Johnstone gjør nok til å eventuelt beholde plassen selv når Turnbull kommer tilbake.

Bristol City 2-1 Carlisle United

Charni Ekangame er sulten på mer.
GOD: Charni Ekangamene gjorde det godt i Carlisle-debuten.

Carlisle har hatt Tom Lawrence i klubben, men mistet han siden Manchester United ville la Lawrence prøve seg i divisjonen over. Men på deadline day fikk Cumbria-klubben to nye spillere oppover fra Manchester, og Charni Ekangamene gikk rett inn på midtbanen. Der gjorde han sine saker bra, og han skaffet blant annet frisparket som førte til at Carlisle tok ledelsen.

Ekangamene ble byttet ut rett før slutt, og fikk av Football League Paper karakteren 7Sam Byrne kom innpå med 13 minutter igjen av ordinær tid, og på det tidspunktet hadde hjemmelaget snudd kampen. Byrne utgjorde ingen forskjell, og fikk karakteren 6.

Hartlepool United 0-0 Scunthorpe United

Jack Barmby startet for Hartlepool i 0-0-kampen mot opprykksjagende Scunthorpe lørdag. Han ble byttet ut i sluttminuttene, etter å ha gjort en brukbar kamp for Pools. Han skaffet seg selv en sjanse etter å ha passert noen Scunthorpe-spillere, men keeper Slocombe i Scunthorpe-buret reagerte raskt nok til å hindre mål, og nærmere kom han ikke.

Football League Paper gir han karakteren 6.

Barmby fikk også et gult kort.

Porsmouth 0-1 Torquay United

I går ble Manchester Uniteds 19 år gamle midtbanespiller Jack Rudge utlånt til Torquay, men var ikke tatt ut i lørdagens tropp mot sørkystkollega Porsmouth. Torquay tok en svært viktig seier i kampen om å beholde plassen lørdag, etter mål av Billy Bodin. Torquays neste kamp blir hjemme mot Bury 8.februar, så kanskje får Rudge sin debut da.

Cagliari 1-0 Fiorentina

anderson44
SLET: Anderson.

Anderson, som nylig ble utlånt til Fiorentina, spilte 53 minutter da Fiorentina tapte 1-0 lørdag. Dette var Andersons andre kamp for Fiorentina, men den første fra start. Det beste laget var Fiorentina, men manglende effektivitet foran mål ødela for Firenze-laget. Mauricio Pinilla scoret kampens eneste mål  fra straffemerket etter 39 minutter.

Fiorentina beholdt fjerdeplassen sin, og har fortsatt kontakt med Napoli på den viktige tredjeplassen siden også Rafa Benitez’ lag tapte denne runden.

Anderson skal ha hatt en svak kamp, og da han ble byttet ut tidlig var det flere på Twitter som stilte spørsmål ved hvorfor han ikke hadde blitt tatt av før.

Søndag 2. februar

NEC Nijmegen 1-1 Go Ahead Eagles

Marnick Vermijl spilte nok en gang hele kampen for NEC Nijmegen, og Nijmegen tok steget opp fra bunnplasseringen i serien etter å ha spilt uavgjort 1-1 i denne kampen. Nå er ADO Den Haag bak, og Vermijl & co øyner kanskje overlevelse nå? Fem poeng på de tre siste kampene gir håp.

Nottingham Forest 3-1 Yeovil Town

Tom Lawrence i duell
DEBUTERTE: Tom Lawrence.

Som så mange andre av Uniteds unggutter, ble Tom Lawrence sendt ut på lån på overgangsvinduets siste dag. Lawrence hadde vært i Carlisle, der han hadde scoret noen pene mål, og nå var det på tide å la ham få prøve seg på nivå to, og Yeovil ble løsningen. De trenger desperat hjelp om de skal overleve i divisjonen, og forhåpentligvis kan Lawrence bidra der.

Mot Nottingham Forest fikk han ikke sjansen til å gjøre noe fra start, men allerede etter 40 minutter ble han sendt på banen for å prøve å snu kampen mot Forest. Stillingen var på det tidspunktet 2-1, og ved kampslutt var det 3-1, så det hjalp ikke så veldig.

Det er delte meninger blant Yeovil-fansen på nettet om hvordan han gjorde det. Noen skriver at han var dårlig, mens andre var imponerte over det han fikk til, noe som vel egentlig er ganske typisk for fotballsupportere. Det blir uansett av de fleste beskrevet som et livlig innhopp, og at Lawrence fremstod som hurtig og uredd.

Real Zaragoza 0-2 Barcelona II

Real Zaragoza jakter opprykk til La Liga, og søndag kom andrelaget til Barcelona på besøk. En seier vil kunne ført laget opp på delt andreplass, men slik gikk det ikke. Barcelonas nest beste vant 2-0, og Ángelo Henríquez kom aldri på banen for Zaragoza.

Bébés Pacos de Ferreira spiller ikke før onsdag.