Månedens beste spiller

Robin van Persie har blitt kåret til aprils beste Premier League-spiller – og gikk også til topps i Uniteds interne kåring.

Etter en uke hvor han endte på andreplass både blant spillerne og journalistene i kåringen av årets Premier League-spiller, har Van Persie nå fått to plastre på sårene sine.

Torsdag ble det kjent at han ble stemt fram til månedens beste United-spiller – fredag kom beskjeden om at han slo knockout på resten av Premier League-rivalene også.

59 prosent av leserne mente nederlenderen var Uniteds beste i april, mye takket være hat-tricket mot Aston Villa som sikret Premier League-tittelen denne sesongen. Van Persie scoret seks mål på fem Premier League-kamper i måneden som har gått.

Dette er femte gang han vinner prisen som månedens spiller i Premier League, den andre i United-oppholdet sitt. Også i desember mente Premier League at 29-åringen var ligaens beste.

Det betyr at han går opp på toppen av lista over flest månedens spiller-utmerkelser sammen med Steven Gerrard og Wayne Rooney.

Sist gang en annen United-spiller enn Van Persie stakk av med prisen var i januar 2011, da Dimitar Berbatov stakk av med utmerkelsen.

Månedens manager ble Rafael Benitez, som tar med seg sitt Chelsea til Old Trafford søndag.