Planene må skrinlegges?

UEFA-regler kan hindre Uniteds planer om lukrative vennskapskamper.

Som meldt tidligere ser Manchester United på muligheten for å spille en rekke lukrative vennskapskamper neste sesong.
Årsaken til reiselysten er klubbens ambisjoner om å få kompensert for inntektsfrafallet i forbindelse med at det neppe blir Champions League-spill på Old Trafford fra høsten av.
Dersom klubbens planer skulle bli realisert, vil i første rekke USA og Midtøsten, samt muligens India, være aktuelle steder å plotte inn på reisekartet, skriver The Telegraph.

Ingen «done deal»

UEFA-logoVennskapskamper som dette kan imidlertid ikke bare avtales uten videre og klubber i mellom. FIFA- og UEFA-reguleringer krever nemlig at nasjonale forbund, i dette tilfellet FA, først gir sin velsignelse. Og det er slett ikke sikkert at det vil skje. Med et UEFA som er fast bestemt på å verne om egne turneringers integritet og prestisje, kan det bli vanskelig for United-ledelsen å få det som den vil.

Problemet er at klubben ønsker å få avviklet sine inntektsbringende oppgjør i uker som allerede er avsatt til Champions- og Europa League-fotball. I en slik sammenheng er det lite trolig at lukrative vennskapskamper vil bli ansett som forenlig med UEFAs verneidé. I så fall vil United neppe få FA på sin side, og dermed havner trolig de storslåtte planene på dungen. Da må klubben prøve å hente penger annetsteds fra.