Avgjorde kampen på slutten – United til semifinale

Vi følger cupsemifinalen mot Everton her.

Kvelden før kvelden var det igjen duket for United-kamp. Ole Gunnar Solskjærs menn kom til kampen med den kruttsterke 6-2-seieren mot Leeds i ryggen og en solid tredjeplass i Premier League.

I ligacupkvartfinalen mot Everton gjorde den norske treneren ni endringer fra storseieren foregående kamp, men det var likevel ikke et svakt United-lag som meldte seg klare til dyst på Goodison Park.

De effektive spissene Mason Greenwood og Edinson Cavani startet i tospann på topp, mens midtbanetrioen Donny van de Beek, Paul Pogba og Bruno Fernandes startet sammen for aller første gang.

På motsatt side sto et fjerdeplassert Everton, som kom til kampen med tre strake seire i ligaen. De ni poengene kom mot Chelsea, Leicester og Arsenal og i så måte var det ikke noe svakt «toffees»-lag som kjempet om cupsemifinale.

Med andre ord var det duket for en vaskekte cupklassiker, noe det med fasit i hånden ikke skulle vise seg å bli.

United-dominans i åpningen

Men det var ikke åpningsminuttene det sto på. Everton-forsvarerne kludret med ballen, slik at en fremadstormende Mason Greenwood kunne stjele ballen. 19-åringen passet til Bruno Fernandes, som forsøkte å finne Edinson Cavani.

Dessverre for uruguayaneren ble pasningen for dårlig, og storscoreren fikk ikke muligheten til å sende sitt lag i føringen.

Også en annen nykomling fikk muligheten, da Donny van de Beek fikk skyte nærmest upresset fra syv meter. Nederlenderen fikk ballen etter et lekkert hælspark fra Paul Pogba, men Uniteds nummer 34 klarte ikke å snike ballen forbi Everton-blokka.

STARTET: Donny van de Beek var i startelleveren til Ole Gunnar Solskjær, uten at det ga utslag i målprotokollen.

Evertons bakerste menn slet med touchene i åpningen og etter drøye 11 minutter var det keeper Robin Olsens tur til å rote. Svensken forsøkte tilsynelatende å gå av Cavani, men holdt i stedet på å forære uruguayaneren en tidlig julepresang.

Få minutter senere var det igjen nære at ballen fikk Cavani i farlig posisjon, men denne gangen var Olsen noe mer patent.

Det var han også da Uniteds spydspiss fikk en ny mulighet. 33-åringen skjøt på volley fra skrått hold, men ble stoppet av den gulkledde burvokteren. Cavani gjorde en god prestasjon da han fikk skutt på returen, men heller ikke denne gangen lot Olsen seg overliste.

SKJØT OG SKJØT: Edinson Cavani fikk flere muligheter til å score Uniteds første.

Mistet overtaket

United hadde voldsom kontroll på kampen den første halvtimen, og slapp knapt de blåkledde inn på egen halvdel. Med dette tatt i betraktning, ville det ikke vært ufortjent om Mason Greenwood hadde sendt ballen i mål da han headet et Telles-innlegg mot mål.

Dessverre for den unge angriperen snek avslutningen seg på feil side av treverket.

Også Paul Pogba fikk en god mulighet med hodet da han plutselig fikk ballen alene i feltet. Ballen kom nok litt vel brått på franskmannen og dermed ble headingen av det svakere slaget.

BOM: Paul Pogba fikk en stor sjanse, men bommet.

Ettersom United ikke klarte å utnytte sin dominans var det nærmest bare et tidsspørsmål før Everton kom mer med i kampen. Calvert-Lewin forsøkte seg på en corner, men heller ikke 23-åringen fikk futt i headingen.

Gylfi Sigurdsson forsøkte seg på et frispark, men Dean Henderson var på pletten for å gjøre det som så ut til å være en relativt komfortabel redning.

Førsteomgangens siste minutter ble preget av et lite overtak for det blå hjemmelaget, men uten at det førte til nevneverdige sjanser. Da United ikke klarte å skape farligheter på kontring, ebbet de første 45 minuttene pluss tillegg med 0-0 og uavgjort.

Treg andreomgang

Det var ikke et like intenst United-lag som fløy ut av blokkene i andreomgangen. Likevel falt en ny mulighet til Edinson Cavani få minutter etter pause. Uniteds nummer syv dro tilsynelatende med seg ballen inn i boksen ved hjelp av armen, før han hamret ballen i nettveggen.

Uten videodømming i ligacupen ville det blitt tellende resultat om ballen hadde endt i mål.

Få minutter senere ble tilskuerne på Goodison vitner til stygge scener da Eric Bailly feilberegnet en hodeduell totalt og dundret inn hodet til Richarlison med hoften. Hadde dommer Andy Madley fått med seg den, kunne nok ivorianske Bailly blitt tildelt et kort med høstfarger av fløyteblåseren.

Richarlison måtte bli byttet av etter situasjonen.

De følgende minuttene skjedde det rett og slett ikke så mye i Beatles-byen. Begge lag slet tilsynelatende med tunge bein og klarte ikke å spille seg til sjanser. Heller ikke da Marcus Rashford og Anthony Martial erstattet Donny van de Beek og Mason Greenwood skjedde det veldig mye på Goodison-matta.

Ikke før kampuret viste at det bare var fem minutter igjen av kampen, våknet lagene til live igjen.

Bruno Fernandes sendte Martial gjennom, men franskmannen traff ballen med stamfoten, og sendte ballen på klønete vis ut til femmeter.

Deretter var det hjemmelagets tur til å yppe seg, men Gylfi Sigurdsson klarte ikke å styre stupheadingen på målet til Dean Henderson.

I det 88. minutt skulle United til slutt få hull på byllen. Martial drev med ballen og spilte til Cavani. Storscoreren dro seg inn fra høyre og fyrte av med venstrefoten. Avslutningen havnet i det lengste hjørnet til Olsen, som ikke kunne gjøre annet enn å plukke ballen ut av nota.

SCORET TIL SLUTT: Edinson Cavani skjøt United i føringen.

Everton klarte aldri å materialisere den helt store sluttspurten og det var United som kunne kontre seg til de store sjansene. Både Rashford og Fernandes var nære ved å punktere, før Martial satte 2-0.

Franskmannen fikk ballen fra Rashford, satte ballen enkelt i mål med høyrefoten og sendte United til semifinalen.

Semfinaletrekningen vil finne sted etter kampen, og alt om den leser du på united.no.