Lukaku-show i Moskva

Blir han VM-kongen?

Belgia 5–2 Tunisia

Gruppe G, Spartak Stadium

Mål: 1-0 Eden Hazard (str. 6.), 2-0 Romelu Lukaku (16.), 2-1 Dylan Bronn (18.), 3-1 Romelu Lukaku (45+3), 4-1 Eden Hazard (51.), 5-1 Michy Batshuayi (90.), 5-2 Wahbi Khazri (90+4).

🇧🇪 Romelu Lukaku

Helhetsinntrykk: To nye mål, og bedre i banespillet enn mot Panama.

Verdt å vite: Er nå likt med Cristiano Ronaldo på toppscorerlista i dette mesterskapet.

Vurdering: Dette var bunnsolid.

Som mot Panama scoret han to mål. Men denne gangen fungerte han mye bedre i banespillet.

Han var mye involvert, og fungerte godt som oppspillspunkt, og skapte flere sjanser for lagkamerater. Han burde egentlig fått en målgivende pasning, da han tidlig i kampen slo et meget godt og lavt innlegg inn som Hazard kanskje burde satt i mål.

Mest imponerende var uansett løpene i bakrom. Vi fikk en indikasjon tidlig på tempoet hans, da han fullstendig parkerte en forsvarsspiller på imponerende vis, men det var timingen heller enn løpene som var det aller beste.

Han pekte gang på gang ut akkurat hvor han ville ha ballen – det har vi sett i United også – og så lenge han fikk det som han ville, ble det farlig med en gang. Timingen stemte glimrende, og spesielt på dagens andre mål var det helt avgjørende.

Lukaku kan potensielt bli VM-kongen om Belgia får ting til å fungere også i sluttspillet. Er vi strenge som ikke gir ham sekser på terningen? Kanskje, for her var det mye bra. Med hat-trick, eller eventuelt om motstanden var bedre, ville han definitivt fått den.

Vi ser gjerne Lukaku spille slik når Premier League-sesongen starter!

(PS. Lukaku pådro seg en smell som forhåpentligvis ikke er for alvorlig. Martínez har sagt at han kommer til å gjøre mange endringer til England-kampen, og da er det nok store sjanser for at Lukaku er blant spillerne som ikke er med der.)

(Takk til TV 2 for videoene.)

Lukakus første:

Lukakus andre:

Sosiale medier:

🇧🇪 Marouane Fellaini

Minutter: Kom inn i det 59. minutt, og fikk dermed litt over en halvtime.

Helhetsinntrykk: Klarte ikke å sette noe preg på kampen. Startet ganske dårlig, men hevet seg litt mot slutten.

Verdt å vite: Hans første minutter i årets VM. Belgia er garantert videre om England tar poeng mot Panama, og selv om Panama skulle sjokkere der, vil teoriene som kan sende Belgia ut likevel være direkte komiske.

Vurdering: Usedvanlig høy krøllefaktor på Belgias sentrale midtbane etter at Marouane Fellaini kom inn ved siden av Witsel.

Fellaini så ikke ut til å være helt på bølgelengde med flere av lagkameratene, men til hans forsvar så var kampen litt død en periode etter at han kom inn, før det ble mer liv i den igjen på slutten. Da så også Fellaini litt bedre ut, og han slo blant annet en veldig fin gjennombruddspasning som fort kunne blitt mål av om det påfølgende innlegget hadde vært bedre.

Defensivt slet han litt med å komme skikkelig oppi tuniserne, og han gjorde nok neppe noe særlig for å overbevise Martínez om at han bør bli et fast innslag på laget.