Liverpool måtte endre Twitter-bio

Denne gjengen vippet erkerivalene ned fra nok en pidestall søndag.

Vi husker alle godt at et av Sir Alex Fergusons aller største mål med United var å «Vippe Liverpool av den fordømte pidestallen sin».

Ved slutten av sin karriere greide han nettopp det: Da Ferguson takket for seg etter 27 år i klubben hadde United gått fra å være milevis bak Liverpool i antall ligagull, til å ligge to gull foran.

Likevel har imidlertid Liverpool og deres offisielle Twitter-konto fortsatt kunnet smykke seg med å være «Englands mest dekorerte klubb».

Med 18 ligagull, 7 FA-cupseire, 8 Ligacup-trofeer, fem europeiske topptroféer og tre UEFA-cup-triumfer stod Liverpool med 41 såkalte «store utmerkelser», mens United med sine 20 ligagull, 12 FA-cuptriumfer, fire ligacupseire, ene cupvinnercup-trofé og tre Champions League-seire kun hadde 40. 

Til tross for mangelen på seriegull har våre erkerivaler rasket med seg et og annet trofé i andre turneringer de siste årene, og den siste pidestallen de satt på har det tatt tid å fjerne dem fra.

Endret kontoen

Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd. Mourinho, Zlatan, Lingard og resten av United-gjengen oppfylte Fergusons drøm om å fjerne Liverpool fra toppen av engelsk fotball.

Med sitt femte ligacupgull og 41. «store trofé» har United tangert Liverpool. Regner man med mindre troféer som for eksempel klubb-VM, Charity Shield eller Supercupen er United allerede forbi med 66 mot 60 dekorasjoner.

Da kunne ikke Liverpool lengre kalle seg Englands mestvinnende klubb, ettersom det ville vært en løgn. Man kan si mye vondt om våre rivaler, men de skal ha for ærligheten her.

En United-fan påtar seg for øvrig æren for endringen, men det spørs om dette stemmer. Han gjorde iallefall Liverpools sosiale medier-folk oppmerksomme på hva som var i ferd med å skje.

Den siste barrieren som må brytes er å ta igjen Liverpool i antall Serievinnercup/Champions League-troféer. To ganger mer har rivalene stukket av med den høyeste utmerkelsen i europeisk fotball, og de kan dessverre fortsatt bruke dette mot oss.

Spørsmålet vi da står igjen med: Er Mourinho mannen som kan vippe dem av også den pidestallen? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!