England snudde det

Vant 2-1 over Kroatia og skaffet seg et godt utgangspunkt for returkampen.

Den skal spilles i Kroatia på førstkommende tirsdag, og vil avgjøre de to landenes EM-kvalifiseringsskjebne.

England har altså skaffet seg det beste utgangspunktet, men Kroatias bortemål i Wolverhampton kan komme til å by på problemer. Men, klarer England å holde buret rent i returmøtet, vil de være sikret deltakelse i neste sommers sluttspill i Tsjekkia.

Luke Shaw og Burnley-utlånte Michael Keane startet begge kampen på Molineux, og de klarte seg godt. Riktignok var det litt rusk i det defensive maskineriet for Keane som spilte i en noe uvant posisjon på høyreback, men han var en viss trussel fremover. Han hadde blant annet et godt innlegg som keeper med nød og neppe klarte å gripe fatt i like foran støvlesnuten til Tottenhams Harry Kane. I tillegg hadde han et par avslutninger med hodet, uten at det ble noe mer ut av det. Dessverre måtte Keane bli igjen i garderoben mens lagkameratene løp ut til 2. omgang. Det ble meldt om en hamstringskade på 21-åringen.

Når det gjelder Shaw så var han spesielt synlig i første omgang. Da var han blant blant lagets største trusler mot det kroatiske forsvaret. Han var frisk i steget og viste ingenting til skaden som tvang  ham ut av sist helgs møte med Everton. Han kom til flere gode innlegg og var selv nære på å tegne seg på scoringslisten. Det gjorde han med et frekt raid inn i gjestenes 16-meterfelt, der han avsluttet med en suser fra skrått hold. Keeper var heldig som fikk en aldri så liten finger på ballen, og dermed smalt den i motsatt stolpe istedenfor å finne nettmaskene.

Også bakover gjorde United-backen en grei jobb – bortsett fra ved baklengsmålet der han ble for passiv og lot gjestenes Livaja heade enkelt i mål.

Ellers utliknet England ved Harry Kane tolv minutter ut i 2. omgang, mens Saido Berahino sikret seieren på straffespark fem minutter før full tid. Fullt fortjent.

Molineux Ground, Wolverhampton

England 2-1 Kroatia

13. min.: 0-1 Livaja
57. min.: 1-1 Kane
85. min.: 2-1 Berahino (straffe)

Englands lag:

Jack Butland, Michael Keane (Eric Dier, 46.), Liam Moore, Ben Gibson, Luke Shaw, Will Hughes (Tom Ince, 56.), Jake Forster-Caskey, Tom Carroll, Nathan Redmond, Saido Berahino, Harry Kane

På benken: Jonathan Bond, Luke Garbutt, Jamaal Lascelles, Tom Ince, Lewis Baker, Patrick Bamford

————————————————————————————————-

85. STRAFFE – Berahino banker inn 2-1 til England, etter at han selv ble lagt i bakken av keeper.

74. Oi  – innlegg fra venstre, og Kane er der – nesten.

59. Luke Shaw på farten igjen. Kommer seg til dødlinjen og løfter inn. Nok en gang et bra innlegg.

57. MÅL – oG DER SITTER DEN! Berahino løfter inn fra venstre og Harry Kane header inn utlikningen. Meget fortjent.

56. BYTTE for England – Tom Ince for Will Hughes

Siden dette er en playoff-kamp bør England så avgjort snu dette.57 Det kan det fort bli verre å gjøre i tirsdagens returkamp i Kroatia. Og – bortemål teller dobbelt.

46. BYTTE for England – Michael Keane skal ha pådratt seg en hamstringskade og erstattes av Tottenhams Eric Dier.

PAUSE på Molineux med gjestene i 1-0-ledelse. England har vært det førende laget, men Kroatia er godt organisert og farlige når de går fremover. Shaw har hatt mange gode involveringer og vært mann bak flere offensive initiativ. Ikke minst da han stormet igjennom og satte ballen i stolpen. Noe passiv på baklengsmålet.
Michael Keane har vært mer på det jevne. Av og til litt rufsete defensivt, men i likhet med Shaw har også han bidratt fremover.

45. God defensiv jobb av Shaw. Hvis ikke, ville Kroatia fort vært helt igjennom.

42. Keane frempå med heading igjen, men han får ikke kraft på ballen og det blir enkelt for keeper.

36. En suser like over Butlands tverrligger.

30. Nesten for gjestene. Skudd utenfor Butlands venstre stolpe.

29. Der burde Will Hughes ha utliknet. Han venter imidlertid for lenge og må nøye seg med corner.

27. Keane-heading fra corner – ny corner.

26. Shaw med nytt godt raid og påfølgende innlegg.

21. Og så er Shaw på farten igjen! Stormer inn i feltet og klinker ballen via keepers hanske og i motsatt stolpe! Fantastisk forsøk av United-backen.

20. Så forsøker Luke Shaw seg fra motsatt kant. Igjen et godt innlegg.

18. Knallhardt og, lavt innlegg fra Michael Keane. Keeper kaster seg ut og klarer å holde like foran beina på Kane.

13. MÅL – 0-1 – Kroatia tar ledelsen etter corner fra Englands høyreside. Ballen løftes inn, og Livaja setter ballen enkelt i mål etter å ha sneket seg inn bak en passiv Luke Shaw.
En kalddusj for engelskmennene som har vært det førende laget til nå.

0: Kampen er i gang, med Michael Keane i noe uvanlig rolle som høyreback, mens  Shaw som vanlig stiller på motsatt side .