Les ALT hva Mourinho sa

Mkhitaryan og Shaw er klare, i alle fall til å bidra noe. Her kan du lese hva Mourinho sa fredag.

Jose Mourinho møtte pressen fredag ettermiddag, og kom med godt nytt om skadesituasjonen. Han mente også det var vanskeligere å forberede seg til lørdagens kamp siden Sergio Agüero er utestengt for City, og hevdet at kampen kom såpass tidlig at det for ham faktisk bare var en ganske vanlig kamp.

Dette ble sagt av Mourinho fredag:

JM TIL Manutd.com: –  Alle er tilgjengelige. Det er ingen skader. Alle er spilleklare. Jeg sier ikke at Micki (Henrikh Mkhitaryan) er klar for å spille 90 minutter, men han er klar til å hjelpe oss. Ellers har samtlige hatt minst en økt med resten av troppen.

JM TIL Manutd.com: – Det er ikke slik at vi har hatt alle gutta her hele uka, jobbet hvilt og sluppet reiser, men det er ingen skader og alle har returnert trygt og i tide for en siste treningsøkt. Alle er klare, og alle ønsker også å spille.

JM TIL PRESSEN: – Jeg er som vanlig før denne kampen. Jeg tror ikke spillerne tenker på alle som følger med på kampen. For oss er dette én kamp. For meg personlig så er det en kamp. Vi ønsker å vinne tittelen, men da, i første halvdel av sesongen så betyr ingen kamper mer. Men ja, jeg vet hvor mye det betyr for fansen og alle. Jeg har spilt i derbyer i alle land, men vi har kontroll over følelsene våre. For meg er dette en kamp mot en veldig god motstander, og for å vinne må vi levere topp.

jm2Hvem vinner kampen? Managerne eller spillerne?

JM TIL PRESSEN: – Det er et problem at det er Pep mot Mourinho…men du er en av de beste journalistene så jeg trenger ikke å svare på hva som vil avgjøre kampen – spillerne eller manageren.

Byr Pep Guardiola med hans metoder på en annen utfordring enn normalt?

JM TIL PRESSEN: – City er et veldig godt lag. De var et veldig bra lag også i fjor, året før der og der og der igjen. Etter at de nye eierne kom inn så har de et veldig godt lag. De har hatt mange gode managere. De har mange gode spillere. De har kjøpt flere gode spillere. Så de er hva de er siden 2013 da jeg kom tilbake hit. De er gullkandidater. Derfor må de respekteres.

Hvor stor utfordring er det å ta ut laget ditt?

JM TIL PRESSEN: – Jeg har ikke et problem når jeg har gode spillere og gode spillere tilgjengelig. Problemet er når man ikke har løsninger eller gode nok spillere eller gode alternativer. Nå har vi skadefri stall, men med utfordringene som er vanlige etter en landslagspause,  at en spiller returnerer en dag og andre dagen etter etc. Men ingen er egentlig skadet. Ingen er uaktuelle av den grunn. Så vi har det bra. Vi er klare.

zlatanHva er hemmeligheten for å få maksimalt ut av en spiller som Zlatan?

JM TIL PRESSEN: Zlatan har vært Zlatan i alle klubber i alle land med alle managere, så å få det beste ut av ham handler ikke om klubb eller managere. Det handler om ham – en fenomenal spiller som kommer hit 34 år gammel og ønsker mer ut av karrieren sin. Det handler ikke om dollar eller penger, men han valgte det vanskeligste stedet å dra til, det vanskeligste stedet å vinne titler på. Det var hans valg. Så det handler om ham. Hvis du spør om nødvendigheten for en manager til å motivere ham så er den null.

Hva betyr det at Agüero er utestengt for City?

JM TIL PRESSEN: – Agüeros utestengelse gjør det vanskeligere. Hadde han vært tilgjengelig ville han spilt. Da kjenner vi alt. Nå vet vi ikke om de spiller med Iheanacho, Sterling eller Silva som en falsk nier eller hva på topp. Så vi får se hva som skjer. Dette handler jo egentlig om å minske muligheten for en overraskelse.

Hvordan har du klart å endre alle følelsene til fansen og andre rundt klubben?

JM TIL PRESSEN: – Vi har bare spilt tre kamper, ikke 30. Jeg mener ikke at det har vært grunn til en dramatisk endring i følelser rundt laget. Dette er kun en start. Men: Det er mye vi kan være fornøyd med, men det er bare tre kamper og en Community Shield. Vi vinner, vi gjør det ok, spillerne tilpasser seg og spillerne viser at de er bedre enn hva mange trodde. Vi har en fin gruppe. Vi trives å jobbe sammen for United. Derfor kan man ikke snakke defensivt når man kommer til United. Man må si at vi vil vinne tittelen. Gjør vi ikke det, så gjør vi det ikke, men vi må si hva vi ønsker. Det er viktig for gruppa, og det forsøker vi på.

Er Valencia og Rojo klare?

JM TIL PRESSEN: – Valencia og Rojo er tilgjengelige. Valencia dro rett til Madrid og lett videre til Manchester, men Sergio og Marcos måtte reise verden rundt – Venezuela, Argentina og Europa igjen. Manchester City på sin side brukte penger på å hente sine spillere rett fra Venezuela, eller kanskje sendte de privatflyet til en av eierne, men våre gutter måtte via Argentina og rakk akkurat treningen i dag fredag.