Vant uten å imponere

United slo Bury 1-0 på Old Trafford, og er videre i FA Youth Cup. Vi fulgte kampen LIVE.

United har vunnet FA Youth Cup ti ganger, sist i 2011, og er med det den mestvinnende klubben i turneringen. Arsenal er nærmest med sine sju seiere.

Manchester United er stolte over ungdomssatsingen sin, og det er en viktig del av historien, så det er litt press på United-spillerne slik sett. I fjor røk United ut i 5. runde, året før ble det slutt allerede i første Youth Cup-kamp mot Burnley. Årets lag består stort sett av spillere som har spilt sammen i årevis, så forhåpentligvis veier det opp litt for at årets utgave ikke har med en spiller som James Wilson.

Det var i alle fall nok mot Bury.

United suste ut av startblokkene, og rundspilte Bury i starten. Bortsett fra noen få minutter der Bury fikk seg noen dødballer, hadde United full kontroll på oppgjøret.

McGuinness’ gutter tok ledelsen etter tolv minutter etter fint samarbeid av Timothy Fosu-Mensah og Zach Dearnley. Førstnevnte spilte gjennom sistnevnte, og Dearnley satte ballen i nettaket da nesten alle forventet innlegg. En finfin avslutning, og Dearnleys første U18-mål var et faktum.

Flere mål scoret ikke United, noe som egentlig var ganske rart, for det ble skapt mange sjanser. Spesielt Rashford vil nok irritere seg over at han ikke scoret, men spillere som Riley, Reid og Redmond vil nok også føle at de kunne ha scoret. En god John Ruddy (som naturligvis ikke er den samme som sin langt eldre navnebror i Norwich) i Bury-målet stoppet mye, i tillegg til at avslutningene ikke var av det imponerende slaget.

United slapp etter hvert Bury inn i kampen, og hadde nesten fortjent et baklengsmål som straff for det, men Bury satte sjelden å sette United-keeper Henderson på prøve, og det var ved kaos på dødballer at de var nærmest en utligning.

Men stort sett var United best, og i lange perioder var det også helt umulig for Bury å passere Uniteds forsvarsspillere. Det så nesten ut som om United begynte å kjede seg etter hvert i andreomgangen, og det var da Bury begynte å skape ting, og dette kombinert med sjansesløsingen er grunnen til at United egentlig ikke imponerte veldig.

Vi fulgte kampen live nederst i denne saken.

Fosu-Mensah
FOSU-MENSAH: Viste glimtvis frem sitt store talent.

Manchester United 1-0 (1-0) Bury

12.: 1-0 Dearnley.

Manchester United: Dean Henderson – Tyler Reid, Axel Tuanzebe (C), Ro-Shaun Williams, Cameron Borthwicks-Jackson – Joe Riley, Timothy Fosu-Mensah, Devonte Redmond, Zachary Dearnley (Oliver Rathbone, 83.) – Callum Gribbin (Charlie Scott, 83.), Marcus Rashford.

Ubenyttede innbyttere: George Dorrington, Ethan Hamilton, Tyrell Warren.

LIVE

19.48: Vi nærmer oss kampstart på Old Trafford. MUTV sender kampen, en kanal alle med TV 2 Sumo har tilgang til.

19.58: Spillerne er på vei ut på gressmatta på Old Trafford.

20.01: Gribbin og Rashford får kampen i gang for United. Spiller mot Scoreboard End (East Stand), og United går rett i angrep og får et frispark.

20.02: Rileys frispark går inn til keeper. Kunne blitt farligere om United hadde fått en skikkelig stuss på den.

20.04: Sjanse for United! Rashford blir spilt gjennom av et keeperutspill fra Henderson, men angriperen klarer ikke å overliste Bury-keeper Ruddy.

20.06: United klart best i starten på Old Trafford. Rashford løper seg gjennom Bury-forsvaret enkelt, og mange på stadion trodde at avslutningen gikk innenfor stengene. Det gjorde den ikke, så det er fortsatt 0-0.

20.12: United fortsatt best, og Riley kom seg til en brukbar avslutning etter bra forarbeid av Rashford nå.

20.13: MÅL! Dearnley! Fosu-Mensah får ballen av kaptein Tuanzebe, og spiller gjennom Dearnley (som har skiftet side med Riley). Alle forventer et innlegg fra Dearnley, men unggutten banker heller ballen vakkert i mål. Hans første mål på U18-nivå!

20.16: David Gill, Sir Alex Ferguson og Sir Bobby Charlton har blitt observert på tribunen.

20.16: Herlig hælflikk av Rashford i mål, men han blir korrekt avblåst for offside. Rett etterpå skaper Rashford en sjanse for Fosu-Mensah, men keeper er med på notene.

20.18: For første gang på ganske lenge er United-keeper Dean Henderson synlig på skjermen.

20.21: Dette Bury-laget skal være ganske OK, men de blir rundspilt av United, ledet an av Rashford, Dearnley og Fosu-Mensah.

20.23: Bury har fått noen cornere nå, men uten at det egentlig ble spesielt farlig. Ser bedre ut etter at undertegnede skrev at de blir rundspilt.

20.25: Skuddforsøk fra Fosu-Mensah, men det går langt over.

20.30: Anthony Dudley ser ut som Burys farligste spiller her.

20.35: Tuanzebe har vært ganske offensiv for United. Hjelper på å ha Fosu-Mensah på midtbanen, for da kan jo bare han senke seg dypere ved behov. United har fått tilbake kontrollen på kampen, men skaper ingenting nå.

20.42: Både Dearnley og Redmond med noen avslutninger nå, men de blir blokkert.

20.44: Fint gjennomspill fra Williams til Riley, som er helt gjennom, men det som skjedde videre var ganske likt det som skjedde hver gang Liverpool var alene gjennom mot David de Gea på søndag.

20.46: Dearnley kommer seg til avslutning fra 16 meter (med feil fot) etter Ashford-forarbeid, men Bury-keeperen hindrer mål igjen. Ville vel vært en tabbe om han slapp den inn, så vi skal ikke dra sammenligningen med De Gea videre…

20.48: PAUSE.

21.04: Spillerne har vært på banen igjen en stund, mens dommerne ikke kom før nå. Da er vi klare til å sette i gang igjen.

21.06: Andreomgang er i gang. Bury rett i angrep, og det ender med et langskudd, men avslutningen er ikke god nok.

21.07: For en sjanse for United! Herlig innlegg fra høyreback Reid, og Rashford header over. Kunne fort vært 2-0 der. Viktig at United utnytter slike sjanser.

21.13: Ingen stor kamp akkurat nå, for å si det forsiktig. Mye slurving.

21.15: Etter litt spill frem og tilbake rundt Burys sekstenmeter fyrer Gribbin av, og det er en ganske god avslutning. Sneier tverrligger og går over.

21.17: Bury med det som så ut som en livsfarlig kontring, men kaptein Tuanzebe får bremset tempoet i kontringen betraktelig. Bury kommer likevel til slutt til skudd, men Durhams avslutning var en svakere utgave av Gribbins skudd noen minutter før. Går ufarlig over.

21.20: Sjanse for Rashford. Først et skudd som blir blokkert, og så setter han returen utenfor.

21.20: Farlig innlegg fra Bury, men ingen Shakers-spillere er på den inni feltet, og United ender opp med ballen. For å snakke om noe helt annet: Det regner på Old Trafford.

21.24: Tyler Reid og Riley med fint samspill, og førstnevnte kommer gjennom alene, men Reids avslutning blir stoppet av keeper John Ruddy (som ikke må forveksles med Norwich-keeper John Ruddy).

21.26: Kaos i United-feltet etter Bury-corner, og det kunne fort stått 1-1. Blir heller en ny corner, og også den blir livsfarlig, men etter mye om og men får United klarert.

21.29: Etter noen minutter med Bury-dominans får United en sjanse igjen: Gribbin legger ballen til rette for Redmond, som har et brukbart skudd, men Ruddy har ingen nevneverdige problemer med å ta den.

21.30: Bury-avslutning som Henderson må slå over. Mye frem og tilbake nå. Corneren heller ikke nå ufarlig, men headingen fra Sam Gibson går langt over.

21.32: Shaw inn for Bury. Brayden, ikke Luke.

21.32: Fosu-Mensah er en veldig spennende spiller. Sterk og god med ball. Har gjort en ganske bra kamp på midtbanen.

21.34: Brukbart skuddforsøk fra Borthwick-Jackson, som har gjort det ganske godt de gangene han har blitt med fremover.

21.36: Rashford gjennom nærmest alene med keeper (noen spillere rundt som hindrer ham litt), men han får litt dårlig vinkel, og forsøket overlister ikke Ruddy. Rashford virker noe frustrert. Hadde fortjent et mål nå.

21.41: Ni minutter igjen av ordinær tid nå. Charlie Scott og Oliver Rathbone skal inn for United straks.

21.42: Kjempesjanse for Bury! Mohammed bommer heldigvis helt.

21.43: United-bytter: Inn med Charlie Scott og Oliver Rathbone, ut med målscorer Dearnley og Gribbin.

21.45: Rathbone scorer nesten med sin første touch! Keeper Ruddy redder skuddet hans fra skrå vinkel.

21.45: Scott har gått inn på midtbanen, mens Redmond har flyttet seg litt oppover på banen.

21.45: Corner Bury, men Henderson griper den uten store problemer. United går i angrep, og Rathbone får spilt gjennom Redmond, men heller ikke denne gangen klarer United å punktere. Redmonds skudd går forbi keeper, men også forbi målstengene på feil side.

21.51: Rathbone har vært frisk etter at han kom inn. Skaffer United corner nå. Vi er på overtid, og må bare holde ut noen få minutter til uten baklengsmål for å avansere.

21.52: Rathbone skaffer frispark. Motspillerne ser helt utslitt ut, og liker dårlig at det har kommet inn en spiller med friske bein! Bury har også gjort bytter, men uten samme effekt. Frisparket ender med et herlig dribleraid for Riley, som får skutt, men Ruddy redder igjen.

21.54: SLUTT! Manchester United 1-0 Bury.