England U21 vant 9-0

U21-laget vant hele 9-0 over San Marino tirsdag, og slo dermed rekorden fra 1977 og 2007 på syv mål.

Tirsdag kveld er det duket for EM-kvalifiseringskamp mellom Englands unggutter og San Marino på Greenhous Meadow Shrewsbury Town FC.

England U21 er ubeseiret i sine fem første kamper, og befinner seg på en første plass i gruppen med 13. poeng. San Marino derimot ligger på sjette plass med kun tre poeng etter syv kamper spilt. De har tapt alle kampene sine med unntak av hjemmekampen mot Wales hvor de overraskende vant 1-0. England har tirsdag kveld muligheten til å øke ledelsen og få seks poeng forsprang til Wales som ligger på andre plass.

Det er ikke første gang disse lagene møter hverandre, under forrige møte vant England hele 4-0 etter mål fra Michael Keane og hat-trick fra Harry Kane. Og det ble litt av en målfest også under tirsdagens møte hvor England scoret hele 9 mål og slo dermed rekorden fra 1977 og 2009 som var på syv mål. Michael Keane, Raheem Sterling, Danny Ings, James Ward-Prowsw, Tom Ince, Carl Jenkinson og Will Hughes var spillerne som havnet på scoringslisten, hvor Sterling og Ings stod for to mål hver.

Ungguttene til Gareth Southgate så ut til å ha full kontroll fra og med første minutt ut i kampen. Da Michael Keane scoret kampens første mål kom målene på løpende bånd, og man klarte nesten ikke å fordøye målene før det kom flere. England hadde flere sjanser og det skal også nevnes at San Marino kom til ett par, men de var aldri like farlige som England.

Andre omgang startet i samme stil og ungguttene så ikke ut til å legge seg bakpå selv om det ledet 5-0. Birmingham-spiller, Jesse Lingard som er på utlån fra Manchester United, kom til flere sjanser i begge omganger, men havnet dessverre ikke på scoringslisten som hadde vært fortjent etter innsatsen. I sluttminuttene var England nær ved å få sitt 10ende mål, men de kunne dra en velfortjent 9-0-seier i land.

Liveoppdatering

90 + 4. min: SLUTT: England vinner vel fortjent 9-0 over San Marino, og slår dermed rekorden fra 1977 og 2009.

90. min: 4 minutter er lagt til i andre omgang.

88. min: Lingard med en kjempesjanse! Men ballen går utenfor målet. Birmingham-spilleren som er på utlån fra United er uheldig som ikke har kommet på scoringslisten denne kvelden.

83. min: Berardi kommer inn for Manzaroli som må gi seg.

82. min: Manzaroli får fortsatt behandling etter duellen med Bamford og det ser ikke ut til han han kan fortsette mer.

80.min: Bamford er nær ved å sette inn det tiende målet til England etter en duell med keeperen.

78. min: MÅL! Hughes finner ingen spillere å sende ballen videre til og bestemmer seg for å forsøke selv. Det gjør han klokt i og setter ballen rett i mål. Med 12 minutter igjen av andre omgang står det nå 9-0 til England.

62. min: Bytte England: Patrick Bamford kommer inn for Ince.

61. min: MÅL! Det tar knapt to minutter før Jenkinson mottar en nydelig passning, og kan sette ballen rett forbi keeper. 8-0 til England. U21-lagets største seier er på syv mål, mot Finland i 1977 som endte 7-1 og mot Azerbaijan i 2009 som endte 7-0. Unggutta ser ut til å slå den rekorden enkelt i kveld.

59. min: MÅL! Sterling lemper ballen over Manzaroli, og det står nå hele 7-0 til England.

48. min: MÅL! Ings trenger kun to minutter på seg før han setter sitt andre mål i kampen, og stillingen er nå hele 6-0 til England. Både Ings og Arsenal-spiller Jenkinson er på ballen som går i mål, men målet gis til Ings.

46. min: Bytte England: Jonathan Bond kommer inn for Jack Butland.

46. min: Andre omgang er i gang!

45 + 1. min: PAUSE: Første omgang er over på Greenhous Meadow. Fem mål og fem ulike målscorere gjør at Enlands unggutter kan gå inn i andre omgang med et solid overtak på San Marino.

45. min: 1 minutt er lagt til.

45. min: Ings er nær ved å komme i posisjon til å score sitt andre mål i kampen, men er offside idét Ward-Prowse legger inn ballen.

42. min: MÅL! Sterling får øye på Ince som er i en sterk posisjon, som setter inn 5-0 til England.

24. min: MÅL! Ward-Prowse løfter ballen nydelig over muren etter et frispark, og setter inn 4-0 til England.

30. min: Lingard takler Colombini og gjestene får nok et frispark. Denne gangen klarer de å presse Englands forsvar, men Bernardi setter ballen utenfor.

28. min: San Marino får frispark etter at Ward-Prowse takler Bernardi ute på midtbanen.

21. min: Tross en tidlig 3-0-ledelse, har ikke England lagt seg bakpå. Jenkins og Sterling spiller bra sammen, og Sterling finner Ings som forsøker seg på sitt andre mål i kampen. Men Manzaroli får slått ballen unna.

18. min: MÅL! 3-0 til England etter scoring av Ings.

15. min: MÅL! 2-0 til England etter scoring av Sterling. England har virkelig fått en drømmestart mot San Marino.

13. min: MÅL! 1-0 til England. Michael Keane scorer i sin andre kamp på rad for U21-laget.

8.min: Sterling vinner tilbake ballen og finner Robinson som blir felt av Bernardi. Hjemmelaget får frispark fra 25-meteren og Ward-Prowse legger fint inn, men Manzaroli får nok en gang ballen unna.

6. min: San Marino kommer seg innenfor Englands banehalvdel for første gang i kampen, men klarer ikke å skape stort. England får sin andre corner og Ince legger inn, men blir blokkert av forsvaret til Marino.

3. min: Lingard vinner tilbake ballen og sentrer videre til Sterling som vinner en corner. Ward-Prowse legger inn, men Manzaroli kommer ut og bokser ballen unna.

2. min: England går umiddelbart i angrep og Jesse Lingard prøver å kommer seg innenfor 16-meteren til San Marino, men mister ballen.

0.min: Kampen er i gang!

England U21 9-0 (5-0) San Marino U21

Tid: 19. november kl.19:00 (norsk tid).
Sted: Greenhous Meadow Shrewsbury Town FC.
Turnering: EM-kvalifiseringskamp.

England U21: Jack Butland, Carl Jenkinson, Jack Robinson, Will Hughes, John Stones (Eric Dier, 62), Michael Keane, Tom Ince (Patrick Bamford, 65), James Ward-Prowse, Jesse Lingard, Raheem Sterling, Danny Ings.

Benken: Luke Shaw, Jonathan Bond, Nathaniel Chalobah,  Wilfried Zaha, Ravel Morrison.

San Marino U21: Andrea Manzaroli (Michele Berardi, 82), Cristian Brolli, Mirco Ciambotti (Angelo Faetanini, 69), Juri Biordi, Gian Luca Proli, Daniele Martini, Lorenzo Liverani, Eugenio Colombini, Alessandro Golinucci, Manuel Battistini, Marco Bernardi.

Benken: Nicolo Angelini, Maximiliano Baizan, Andrea Zavoli, Alessandro Zonzini.