Avsluttet sesongen med gnistrende angrepsfotball

LIVE: Slik var Uniteds seier mot Bournemouth.

Van Gaal valgte å ikke ta noen hensyn til finalen i Fa-cupen og stilte med et toppet United-mannskap i sesongens siste kamp på Old Trafford.

Det så lenge ut til å være totalt unødvendig, men en dørgende kjedelig førsteomgang ble fulgt opp med en andreomgang som må være blant Uniteds beste gjennom hele sesongen.

Scoringsballet åpnet likevel i førsteomgang, og det hele startet med Wayne Rooneys hundrede scoring på drømmenes teater.

Rooney hundre

I HUNDRE: Rooney scoret sitt hundrede mål på Old Trafford tirsdag.

Det var Anthony Martial som mer eller mindre egenhendig skapte muligheten, da han spilte vegg med Mata og kom på et glimrende initiativ ned mot dødlinja.

Innlegget hans fant Wayne Rooney, som gjorde ingen feil da han trillet ballen i det lengste hjørnet og sendte United opp i 1-0.

Dersom andromgangen var innholdsfattig var andreomgangen desto mer innholdsrik. United hadde en enorm trøkk mot Bournemouth-buret innledningsvis, og kunne både hatt straffe og en årets mål-kandidat fra Antonio Valencia.Straffe

2-0-scoringen kom imidlertid ikke før etter 75 minutter, da Marcus Rashford avsluttet ballen kontant i det lengste hjørnet etter å ha blitt servert av Antonio Valencia med hodet.Rashford mål

Ashley Young markerte seg også i comebacket sitt. En for anledningen glitrende Wayne Rooney serverte en strøken bakromspasning fra midt på Bournemouths halvdel, og Young hadde kommet på et glitrende løp. Alene med Federici gjorde han ingen feil, og kunne enkelt trille inn 3-0.

Bournemouths redusering kom helt på tampen, og det var i realiteten deres eneste store målsjanse. Et innlegg ble slått videre av de Gea, og ballen landet i føttene på Max Gradel, som avsluttet via Chris Smalling og i nettet bak de Gea. 

Dermed røk Golden Glove for keeperen, mens Smalling scoret sitt andre selvmål for sesongen. Det betyr at United har sikret seg femteplassen og direkte kvalifsering til Europa League neste sesong.

Uniteds lagoppstilling:

(4-3-3): De Gea; Valencia, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson; Carrick, Rooney, Mata (Herrera inn 76), Lingard; Martial (Young inn, 84); Rashford (Depay inn, 78)

Bournemouths lag: Federici, Francis, Elphick, Cook, Daniels, Ritchie, Gosling, Surman, Pugh, King, Wilson.

Ellers ble det spekulert i et, iallefall for sesongen, rekordlavt oppmøte. Det var synlig hele rader som stod tomme på Old Trafford under kampen.

LIVE:

90+4: Kamp slutt. United vinner 3-1 etter en fantastisk andreomgang. Bournemouth får et trøstemål litt imot spillets gang helt på tampen, noe som ødelegger mest for David de Gea og hans Golden Glove-pris.

90+3: Bournemouth får et trøstemål! Det er vel et selvmål av Chris Smalling, det der. Max Gradel skyter i utgangspunktet utenfor, men skuddet skifter retning i Smalling og triller inn i det lengste hjørnet. Dermed sprekker også nullen for de Gea, og Golden Glove-prisen ryker dessverre til Petr Cech.

90: Depay tester skuddfoten fra rundt 20 meter. Det er nærmere mål enn de fleste skuddforsøkene hans i år, men fortsatt et par-tre meter unna å faktisk bli scoring.

89: Ny mulighet for Young, og engelskmannen er sikker alene med Federici. Dessverre viser det seg at vingen er hårfint i offside, og scoringen teller dermed heller ikke i målprotokollen.

88: MÅL! YOUNG SCORER I RETUREN! Wayne Rooney har levert en god kamp, og serverer en aldeles fantastisk pasning i bakrommet på Young. Innbytteren kommer helt mutters alene med Federici, og får kranglet ballen forbi ham. Skuddet går såvidt over streken, men det holder i massevis!

84: Bytte, Manchester United. Spiller ut: Anthony Martial, spiller inn: Ashley Young. Litt kjærkommen spilletid for Young, mens Martial nok også i likhet med Rashford får noen minutter hvile av van Gaal.

83: Kjempesjanse for Depay! Dessverre viser det seg at han er i offside.. dessuten header han innlegget utenfor mål.

79: Ny strålende forestilling av Marcus Rashford, som får applaus i det han forlater gressmatta på Old Trafford. Hviles nok til finalen i FA-cupen, samtidig

78: Bytte, Manchester United. Spiller ut: Marcus Rashford, spiller inn: Memphis Depay.

76: Bytte, Manchester United. Spiller ut: Juan Mata, spiller inn: Ander Herrera.

75: MÅL! MARCUS RASHFORD SCORER! Rooney finner Valencia, som header ballen tilbake til Marcus Rashford på omtrent 12 meter.  På direkten triller 18-åringen ballen perfekt ned i lengste hjørne. Strålende av unggutten, som legger inn søknad om EM-plass.

72: Annullert mål, Bournemouth. Wilson triller ballen forbi David de Gea, men avvinkes korrekt for offside. Der ser vi hvor farlig United lever på 1-0.

71: Rashford kommer alene igjennom og forsøker å runde Federici. Dessverre er touchet for langt, men spissen henter seg inn og finner Martial. United ender med å miste ball til slutt, men brukbar mulighet det der!

69: Daniels blir parkert av Lingard, men henter seg inn igjen med en aldeles fantastisk takling bakfra inne i 16-meteren. Den er i grenseland, men ikke på langt nær like nærme straffe som fellingen av Mata.

65: Gult kort, Juan Mata. Feller Callum Wilson bakfra midt på Uniteds banehalvdel. Greit kort det. Unødvendig av Mata.

62: Federici er god nå! Mata kommer fri i mellomrommet, drar lekent av en Bournemouth-spiller og avslutter mot venstre hjørne. Der er Federici lynraskt nede og fanger ballen foran føttene på Rashford som lukter på returen.

61: United kommer til en heading på den påfølgende corneren, men headingen går dessverre en meter utenfor Federicis mål.

60: KANON FRA VALENCIA! Corneren lander hos Martial som skyter i blokka. Ballen havner i beina på Antonio Valencia som lader høyreslegga fra omtrent 25 meter. Skuddet ville vært en prosjektil i venstre kryss,  men en glitrende fingertupp-redning fra Federici hindrer Bournemouth i å ligge under 2-0 her.

59: SJANSEBONANZA! Rashford drar seg fri på høyresiden men får et langt touch. På et eller annet vis får han en tå på ballen foran keeper og får den inn foran boksen. Der får United skutt, og det går i blokka. Til slutt er det Lingard som triller ballen via en Bournemouth-spiller og ut til corner.

57: Vi så det i Norwich-kampen, og vi ser det igjen her i kveld. Borthwick-Jacksons innleggsfot er aldeles strøken, og backen serverer et glitrende innlegg mellom forsvaret og keeper, men United-spillerne nekter å starte inn mot målet i boksen. Det ender med ingenting.

54: HVILKET SKUDD FRA MICHAEL CARRICK?! Midtbanespilleren drar til fra nærmere 35 meter, og det synger i metallet bak Bournemouths keeper. Skuddet går via Tommy Elphick, og setter keeper ut av spill, men ballen går dessverre i tverrligger og ut, og Rashford rekker ikke å få en tå på returen.

51: Straffesituasjon. Mata kommer fri i boksen men felles i det han skal avslutte! Skulle United hatt straffespark der da? Det ser ut til at Cook tar Mata med kneet. Spørsmålet er om det er nok kontakt. Cook tar i hvert fall ikke ball. Dommeren velger uansett å ikke blåse i fløyta.

50: Rooney avverger det som kunne blitt nok en farlighet for Bournemouth med et glitrende hjemoverløp. Midtbanespilleren setter i gang en United-kontring.

48: Mer spennende i andre om gang! Brukbar mulighet til Bournemouth, King spiller ut til Pugh, som får slått i støtte ut på 16 meteren. Avslutningen fra Bournemouth er heldigvis ufarlig.

46: United går rett i strupen på Bournemouth og spiller seg til en i utgangspunktet stor mulighet. Lingard ender med å spille i støtte til Rooney som skyter via blokka.

45: Bournemouth tar avspark. Ingen endringer fra noen av trenerne til pause.

46+2: Dommeren blåser i fløyta, og det er pause på Old Trafford. Uniteds scoring var kampens desidert største høydepunkt, et vakkert angrep klubben verdig. Resten av omgangen har vært en søvndryssende affære.

45+1: Rashford får seg en smell og blir liggende på gressmatta. Unggutten løper inn i skulderen til Bournemouths Tommy Elphick med tenna først. Det ser heldigvis ut til at det gikk bra, og han er på beina igjen!

43: Scoringen var for øvrig Wayne Rooneys hundrede mål på Old Trafford, og hans 245. mål til sammen.

43: MÅL FOR UNITED, WAYNE ROONEY! Et fantastisk angrep fra de røde djevlene kommer som lyn fra klar himmel. Det hele starter med franske Martial, som spiller en glitrende vegg med Mata, kommer alene nede ved dødlinja og slår ballen på tvers i feltet. Rashford hopper over ballen, og Wayne Rooney triller ballen enkelt inn i lengste hjørne!

37; Stor mulighet for Bournemouth! CBJ lykkes ikke helt med å heade bort ballen, og faller i det han skal klarere. Dermed er Bournemouth plutselig i overtall på Uniteds venstreside, og får slått inn. Ballen lander hos Pugh innenfor 16-meteren som klemmer til på direkten. Skuddet går heldigvis i blokka.

35: Bournemouth vinner et frispark i halvfarlig poisisjon med tanke på Uniteds statistikk på defensiv dødball i år. Heldigvis har kvaliteten på Bournemouths dødballer vært laber i dag, og United vinner ball ved Rooney.

33: Sjanse! Frisparket slås glimrende av kapteinen, og plutselig er Carrick helt fri på omtrent fem meters hold. Dessverre rekker ikke midbanespilleren frem, er bare en stortå unna scoring der!

32: United vinner et frispark inne på Bournemouths halvdel. Det ser ut til at Rooney skal slå det.

30: Han har lyktes med de høye crosspasningene i kveld, men Rooney slår en håpløs timeterspasning ut til innkast som oppsummerer Uniteds angrepsspill så langt.

25: Van Gaal tok ut et toppet mannskap til kveldens kamp for å gi United-fansen underholdning i årets siste seriekamp, men det kan ikke akkurat sies at han har lyktes med det. 25 minutter er spilt uten at United har vært i nærheten av Bournemouths mål.

24: Valencia lager frispark midt på Uniteds banehalvdel. Går litt for tøft inn i en Bournemouth-spillers rygg.

22: Bournemouth med kampens første avslutning. Ballen går i blokka.

19: Valencia slår en glitrende bakromspasning til Lingard, men engelskmannen takles strålende av Charlie Daniels. Corneren blir det ingenting av, og Bournemouth kontrer, men United vinner igjen ball.

15: Rooney har stort sett lyktes med crosspasningene sine i dag, og kapteinen serverer nok en krempasning ut til Valencia, som spiller i støtte. United trykker på inne på Bournemouths halvdel.

12: Corneren lander en halvmeter unna Carrick etter stuss fra King, men ringreven er ikke ringrev i det øyeblikket og rekker ikke reagere. Kunne vært farlig, det der.

11: Frisparket klareres i første omgang, men United opprettholder trykket og skaffer ny corner.

10: Bournemouth legger seg dypere etter det innledende presset. The Cherries ligger kompakt og nekter United rom, og det tvinger de røde djevlene til å spille mye på tvers. Martial er imidlertid som alltid farlig med ball i beina, og skaffer United frispark et par meter utenfor kanten av 16.

9: Corneren slås håpløst langt ut i feltet og ballen klareres ut. Den lander til slutt hos Rooney som slår en eminent bakromspasning til Valencia, som dessverre mislykkes med mottaket.

8: Martial og United vinner hjørnespark etter et godt angrepsforsøk. Blind tar det.

5: Usedvanlig lite kompis tilbakespill fra Rooney, men de Gea løser det med et førstetouch Barcelona verdig. Setter i gang et angrep, som ender med tversoverpasninger og innkast igjen.

4: Rooney med en strålende crosser ut til Valencia, som spiller inn til Rashford. 18-åringen får et dårlig touch, og det er utspill til Bournemouth.

3: Veldig intensivt press fra gjestene innledningsvis, United sliter med å spille seg ut.

2: United settes umiddelbart under press av Bournemouth, og må klarere til innkast.

1:  Rashford og Rooney tar avspark!

Ifølge grafikken går United ut i en 4-5-1-formasjon, eller 4-3-3 (kall det hva du vil) med Carrick som sittende midtbanespiller bak Rooney og Mata, med Lingard og Martial på vingene og Rashford på topp.