– De har flere styrker enn svakheter

Han har en plan for kampen mot Manchester City, han ønsker å tenke langsiktig, og han forteller hva som kreves av en Manchester United-spiller. Les hva manageren sa til pressen før onsdagens kamp mot City.

Det var en offensiv Ole Gunnar Solskjær vi var vitne til i den første delen av pressekonferansen før Manchester-derbyet på onsdag.

Om du vil lese del én finner du den her!

Da den sperrede delen begynte fikk City-kampen et større fokus. 

Ole Gunnar Solskjær var klar på at de ikke kunne ta seg for god tid med ballen mot sine naboer. Nordmannen forventer at Manchester City vil presse United høyt på Old Trafford og bryte opp spillet deres høyt i banen.

– Du får ikke gule kort (der), gjør du? Men det er bare fordi de sender så mange spillere framover, og det er tydelig at de er i ferd med å vinne tilbake ballen. De lager frispark, sa Solskjær.

– Det er opp til oss å spille gjennom det presset. Vi må spille med ett og to touch, og ikke gi dem tid. Men det er ikke jeg som skal ta avgjørelsene, det er dommeren.

Utspillet skapte både forbauselse og irritasjon på pressekonferansen til Pep Guardiola.

– Du kjenner historien til denne klubben godt. Det å se Liverpool og City kjempe om tittelen som de gjør nå. Hvor mye motiveres du og spillerne av det?

– Det er mange ting som motiverer spillerne. Men for meg handler det om å vinne noe selv. Ikke å ta noe fra andre. Vi må ønske å bli bedre enn dem. Ikke fordi det er de spesifikke lagene, sier Solskjær før han legger til at det ikke er gøy å se de to klubbene kjempe om tittelen.

Det er fire kamper igjen, og Solskjær tror det er mulig å ta tolv poeng til før sesongen er over.

– Om vi kan vinne med disse spillerne? Ja, det kan vi. Men vi må endre innstillingen. Vi må være klare. Vi kan ikke sutre over de siste ukene. Fotballen endrer seg kjapt. I et lengre perspektiv er det andre faktorer som spiller inn som identitet. Men kortsiktig er det mulig å vinne disse kampene.

TO DELER: Pressekonferansene i Premier League består av to deler. Den siste slippes kvelden før kampdagen.

Må respektere City

– Er det realistisk at United kan styre kampen mot denne City-utgaven? 

– Det er klart at vi må respektere dem, for de er fantastiske. De har vunnet sine siste ti kamper. Vi må klare å stoppe problemene de vil skape for oss og samtidig skape problemer for dem. Vi kommer med en plan som vi har troen på.

RESPEKTERES: Solskjær har holdt et godt øye med Manchester City denne sesongen og vil gi respektere deres styrker, men som han har sagt: han har en plan!

En journalist svarer kjapt med å fortelle Solskjær at det kan være farlig å ligge defensivt mot Manchester City.

– Det er farlig å ligge lavt mot hvem som helst. Se på kampene mot Barcelona. De første 15 minuttene (på Camp Nou red. anm.) går vi i strupen på dem. Vi skaper flere muligheter, men så får vi to kjappe i sekken fra Messi. Men da de var på Old Trafford lå vi litt bakpå til tider, Messi fikk en halvmeter for mye og klarte å skape en sjanse for Suarez. Det handler om å finne en balanse.

– Har City noen svakheter du kan utnytte?

– Alle lag har det. Det er klart at man liker å se kamper som City – Tottenham, og man ser hva de kan. De har flere styrker enn svakheter for å si det den måten. 

Nemanja Matic nevnte etter Everton-kampen at de manglet ledere, noe Solskjær tar meget alvorlig.

– Det er en veldig, veldig stor del av det å være en Manchester United-spiller. Man må takle presset. Være en leder, selvfølgelig. Slik som Matic, han er en leder på sin måte. Men det må skje på banen også. Vi har hatt møter og vi har snakket godt om kampen. Det er spillere her som reiste seg og sa det de mente, og som vil bringe klubben fremover. 

MANGLET LEDERE: Nemanja Matic sa det som det var etter marerittet på Goodison Park.

Vil tenke langsiktig

Solskjær ble også spurt om endringene han skulle foreta seg for å oppnå den suksessen han har sagt at han vil få i klubben.

– Dette er ikke tidspunktet for å gjøre drastiske endringer. Vi planlegger fremover og vet hvem vi vil hente til klubben. Mange av disse spillerne vil være i klubben i mange år. Men vi jobber langsiktig og utskiftninger er en del av den naturlige syklusen, sier Solskjær.

– Du sier du planlegger for fremtiden, kan du sette en tidsramme for når United virkelig er en tittelutfordrer?

– Vi må være realistiske. Det vil ikke skje over natten. Vi må ta det steg for steg. Vi kan ikke selge ti spillere og kjøpe ti nye. Det vil skje sakte, men sikkert. Det må skje. Som jeg har sagt før. Kvalitet, rett mentalitet og personlighet blir viktig. 

– Så ikke neste sesong?

– Vi er ikke langt unna dem (Manchester City red. anm.), men akkurat nå tror jeg ikke vi har stabiliteten som skal til for å gjøre det. Men vi kommer til å kjempe i toppen, vi har gjort det i et halvt år nå. Hvem vet?