– Jeg må ta avgjørelser som tjener klubben

– Jeg bryr meg virkelig om spillerne mine, men mine avgjørelser må tjene klubbens beste, sier Ole Gunnar Solskjær og lover flere endringer i sommer.

Etter det ydmykende 0-4-tapet mot Everton har Manchester United kniven på strupen i kampen om en plass blant de fire beste lagene i Premier League som igjen gir Champions League-spill neste sesong.

Med hele seks tap på de åtte siste kampene har optimismen og positiviteten i United-leiren fått et kraftig skudd for baugen, men med fire kamper igjen av sesongen er dette ukene der alt skal avgjøres.

NEDTUR: Tapet mot Everton var særdeles skuffende for Ole Gunnar Solskjær og United, men United-manageren tror laget hans vil slå kraftig tilbake mot Manchester City.

– Vi må fokusere på hva vi skal gjøre videre, men selvsagt ser du deg tilbake og reflekterer over det som har skjedd og dette (Everton-kampen red anm.) var en av to veldig svake kamper vi har hatt etter at jeg kom hit. Denne og FA-cupkampen mot Wolverhampton, sier Solskjær.

Nå retter imidlertid United-manageren fokus mot City-kampen onsdag kveld. 

Krever reaksjon fra spillerne

– Vi har to store kamper som venter oss nå og må slå tilbake. Kampen mot City er den første og den vi tenker på nå. Det er et av de beste lagene i England som kommer hit, det er et byderby og vi må være klare.

Solskjær har ingen problemer med å se hva som gikk galt mot Everton

– Jeg har vært her i fire måneder nå og vi lærer hele tiden. Vi tenker fremover og planlegger for å Manchester United tilbake dit klubben hører hjemme. Det handler om identitet, standard og en profesjonell holdning som kjennetegner denne klubben. Kamper som den mot Everton skjer, men da må det komme et svar på tiltale. Vi har ikke hatt tid til å jobbe på treningsfeltet, etter kampen for spillerne har gjennomgått treningsøkter i form av rehabilitering, men vi må den mentale innstillingen og sørge for at vi er påskrudd for et slikt tap svir, sier Solskjær.

MÅ FINNE FORMEN: David de Gea har bare lignet en skygge av seg selv den siste tiden og United trenger sisteskansen i toppform i den krevende innspurten i Premier League.

Nordmannen er imidlertid klar på at han er rett mann til å lede United til tross for den svake resultatrekken den siste tiden.

– Jeg vil jo like å si ja, men det er ikke opp til meg å avgjøre det spørsmålet. Selvsagt har jeg troen på meg selv og laget og tar denne utfordringen på strak arm. Jeg kom inn hit og tenkte at jeg skulle nyte hvert sekund av denne utfordringen. Jeg må være trygg på at jeg finner den rette veien videre for United og vi planlegger allerede for fremtiden.

– Det vil skje endringer

Uansett utfall av sesongens fire siste kamper er det en viktig sommer som nå venter både Solskjær og United som klubb.

– Jeg liker spillerne mine og gruppen og jeg er her for å hjelpe dem. Men jeg er manager for klubben og staben skal gi alt for å hjelpe denne klubben videre. Du lærer noe om spillerne dine hele veien. Dette er ikke tidspunktet for å snakke om store endringer i troppen. Liverpool og City har tatt flere poeng enn oss de siste 18 kampene eller så, men det er vel egentlig det. Guttene har gjort en fenomenal innsats. Du kan se at mange av spillerne har det som kreves, men det vil bli spillere som forlater klubben og det vil bli nye som kommer inn, sier Solskjær.

SHAW TILBAKE: Luke Shaw har sonet ferdig sin karantene etter gule kort og spiller trolig fra start mot Manchester City. Det samme gjør sannsynligvis også Marcus Rashford og Paul Pogba til tross for at formkurven har pekt feil vei den siste tiden.

United henger fremdeles med i kampen om en Champions League-plass og Solskjær tror Manchester City er den perfekte motstanderen for mannskapet hans nå.

– Det er den beste kampen vi kunne spilt akkurat nå. Spillerne er såret og vi har hatt spillermøte etter kampen og spillerne er ikke bare skuffet, men skikkelig såret etter dette tapet, forklarer Solskjær. 

Og fortsetter:

– City har vært veldig gode og vi må være klare. Vi må sette dem under press, og forsvare oss bra. De kommer ikke til å la oss kontre dem i senk selv om de kommer til å forsøke å presse oss høyt. Det kommer til å bli en fysisk tøff kamp, sier Solskjær.

Spår tøff batalje

– Nå handler det om onsdagens kamp og jeg er sikker på at vi vil reise oss. Vi har ikke straffet spillerne med harde økter, men har gjort det klart at vi tror på dem. Spillerne vet at de har skuffet seg selv og hverandre. Det er også min oppgave å få dem til å spille bedre enn dette, sier Solskjær ydmykt.

Med fire kamper igjen av sesongen og en svak resultatrekke har kritikerne vært mange og nådeløse.

Men også Arsenal og Tottenham tapte sine kamper i helgen og Chelsea klarte bare 2-2 hjemme mot Burnley. Solskjær mener det viser hvor tøff Premier League faktisk er.

– Det er alltid krise i United når du taper en kamp, sier Solskjær lett ironisk.

– City og Liverpool er de eneste lagene som har tatt mer poeng enn oss etter at jeg kom inn og spillerne har gjort det veldig bra. Men ingen liker å tape kamper og vi har tapt tre av de fem siste. Det er for mange, men dette er også Premier League, påpeker Solskjær.