Lekte seg til avansement med gnistrende spill

Fine kombinasjoner, overbevisende fotball og avansement i Europa League. Manchester United ydmyket Club Brugge under flomlysene på Old Trafford.

I motsetning til kampen på Jan Breydelstadion, var det hevet over en hver tvil at det er en klar nivåforskjell mellom Manchester United og Club Brugge.

I senter av det hele var Bruno Fernandes katalysatoren som gjorde at ingen av supporterne savnet Anthony Martial i angrepsrekka. Ighalo fikk sitt første for klubben, og tre av midtbanespillerne kom seg på scoringslista.

Påskrudd med én gang

Det er Club Brugge som starter med ballen, men det er Manchester United som starter å spille.

Før det har gått tre minutter har Juan Mata satt Simon Mignolet på prøve med et skudd hardere enn vi har sett ham skyte før, og Bruno Fernandes har sendt en rakett i stolpen.

United viser tidlig at de ikke har møtt opp for å leke.

Fernandes presenterer også pasningsfoten tidlig. Han linker opp lekkert med Aaron Wan-Bissaka på høyresiden og viser igjen hvilken selvtillit han kan spre i dette laget.

KLINKET TIL: Men Mignolet sto i veien.

Ti minutter tar det før gjestene er ordentlig frempå. Sergio Romero bokser ut et innlegg og returen bredsides over målet. Den argentinske sisteskansen var utspilt og det ville trolig sunget i nettet om skuddet var lavere.

Det går for fort for Brugge

Men det er United som leder an denne tangoen. Presset er høyt, koordinert og effektivt, og pasningene er ofte penetrerende og gode. Med kvarteret spilt venter bare supporterne på den første scoringen.

Fernandes er sentral i stort sett det meste som skjer i kampen, og med kjappe avgjørelser og gode pasninger går det rett og slett for fort for belgierne.

Og mens det går for fort for noen går det regelrett rundt for andre. Brugges Simon Deli slenger seg som en keeper for å blokkere et skudd fra Daniel James. Han blokkerer effektivt, dog svært ulovlig ettersom det er den utstrakte hånda som stopper ballen.

Deli får rødt, United får straffe og selvfølgelig er Fernandes trygg fra krittmerket. 1-0 til United.

BRUNO-HOPPET: Som mot Watford viser Fernandes frem spensten sin før han tar straffesparket.

Ighalos første for klubben

Bare minutter etter at United har gått opp i ledelsen dobles den idet Odion Ighalo får sitt første mål for klubben.

Mata får målgivende, men det er Fernandes som er maestroen.

Portugiseren finter av to spillere med enkle skuddfinter før han chipper ballen mot Mata som har sneket seg inn på bakre stolpe. Spanjolen legger ballen igjen til Ighalo, og nigerianeren har ingen problemer med å bredside kula i nettet bak den tidligere Liverpool-keeperen.

TAKKER HØYERE MAKTER: Mon tro om Bruno Fernandes hørte det?

Scoring nummer to kom raskt etter nummer en. Hvorfor endre på en vinnende oppskrift spør Scott McTominay seg.

Iallfall kan man tenke seg til at han gjør det. For han plasserer elegant inn hjemmelagets tredje scoring like før pause, og før Brugge-spillerne får summet seg etter nummer to.

Fernandes er igjen involvert i det oppbyggende spillet og han har mye av æren for at United leder så komfortabelt til pause.

Fører dansen, men hviler danserne

Solskjær setter Tahith Chong inn for Daniel James etter pausen. Waliseren kan derfor hviles til søndagens Premier League-kamp mot Everton.

Nederlenderen er ikke like skarp som James og det skapes mindre fra Uniteds venstreside etter byttet.

Men i senter av banen er det to offensive spillere som er på samme bølgelengde. Mata ser nærmest nyforelsket ut idet han kaster takknemlige blikk til Fernandes etter nok en presis stikker.

Når fikk 31-åringen sist så godt utbytte av sine smarte løp?

Utskjelte Chong inspireres av veteranen og tar et rapt løp inn i boks. Pasningen kommer, men det gjør også Mignolet. Brugge-keeperen bruser inn i innbytteren hardt som fy, og det tar to-tre minutter før Chong er på beina igjen. Heldigvis fikk han fortsette.

En som ikke fikk fortsette mer var Fernandes. Solskjær setter innpå Jesse Lingard for den nye supporteryndlingen. Tre av tre scoringer var Fernandes involvert i og høster applaus deretter.

REAL TRØKK: Tahith Chong ble liggende etter at Mignolet plantet et kne i brystet hans.

Også McTominay ble tatt av etter halvspilt omgang i det som var en god kamp av den høyreiste spilleren. Mason Greenwood erstatter ham.

Målpoeng til Lingard

Målgivende pasninger fra 27-åringen er ikke noe som skjer for ofte, men denne gangen er Lingard god. Han gjør et godt løp, mottar ball og sender den uselvisk til Fred i en manøver som vitner om god oversikt.

Brasilianeren, som heller ikke har for vane å skjemme bort fansen med målpoeng, setter ballen i nettet og noterer seg for målpoeng nummer to for kvelden.

Ikke lenge etterpå får Lingard en mulighet til å score istedenfor å være tilrettelegger. Fra 14 meter banker han til, men Mignolet får stoppet skuddet.

Det siste som skjer er at Fred får en pasning fra Chong, og på ett touch blir han tomålsscorer når han curler ballen i venstre vinkel. Vakkert.

Det ender 5-0 i en kamp hvor Manchester United viste klasse.