nikita parris

Parris-dobbel sendte United videre i FA-cupen

Manchester United-kvinnene gjorde som herrene og tok seg videre til 5. runde i FA-cupen, etter å ha slått Sunderland på bortebane søndag ettermiddag

Nikita Parris ble Uniteds store spiller med sine to mål i 2-1-seieren.

I ledelsen like før pause

Etter et sjansesløseri store deler av den første omgangen, kom kampens første scoring seks minutter før hvilen.

Ona Batlle kom opp fra sin høyreback-posisjon og slo et presist innlegg til Parris, som styrte ballen i mål.

Sunderland v Manchester United: Vitality Women's FA Cup Fourth Round
I LEDELSEN: Nikita Parris sendte United i føringen.

To mål på tre minutter

Helt mot spillets gang skulle Sunderland utligne i det 67. minutt. En corner fant hodet til Abby Holmes, som raget høyest og headet inn 1-1.

Rett etter scoringen kom Estelle Cascarino inn til sin United-debut, og den franske spilleren var nær en drømmestart da hun fikk en stor sjanse på sitt første touch. Avslutningen fra ute til venstre gikk imidlertid rett på keeper.

Det tok likevel ikke lang tid før United var tilbake i ledelsen. I det 69. minutt spilte nemlig gjestene seg inn i Sunderlands sekstenmeter, før Rachel Williams fant Parris med en pen stikker. 28-åringen gjorde ingen feil og banket inn kampens siste scoring.

Sunderland 1-2 (0-1) Manchester United

FA Women’s Cup
Eppleton Colliery Football Ground

G Toone (45+3)

MÅL: 0-1 Nikita Parris (Battle, 39), 1-1 Abby Holmes (67), 1-2 Nikita Parris (Williams, 69).

United: Mary Earps – Ona Batlle, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Katie Zelem, Vilde Bøe Risa – Nikita Parris (Lucia Garcia, 83), Ella Toone, Martha Thomas (Estelle Cascarino, 68) –  Rachel Williams.

Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Aoife Mannion, Maria Thorisdottir, Aissatou Tounkara, Hayley Ladd, Adriana Leon, Alessia Russo.

LIVE

1: Sunderland sparker kampen i gang.

9: Stor dobbeltsjanse til United. Blundell med et herlig raid fremover i banen, før hun spiller Williams alene gjennom. Forsøket blir reddet. Returen havner på hodet til Thomas, men headingen går over mål.

17: United skaper en rekke flere sjanser etter en corner, men gang på gang får Sunderland blokkert. Til slutt havner ballen hos Turner, som skyter like over.

27: Nok en gang er det fullt kaos foran Sunderlands mål. United får 3-4 sjanser bare i løpet av noen få sekunder, men igjen klarer Sunderland-forsvarerne på en eller annen måte å avverge scoring!

30: Nære på for Bøe Risa! Mottar ballen på 17 meter, vender opp, fyrer hun fyrer av. Skuddet går en liten meter til side for mål.

39: MÅL! Der sitter den for United! Et presist innlegg fra Batlle treffer Parris inne i feltet, som styrer inn 1-0. Kan ikke sies å være annet enn fullt fortjent!

41: Så får Parris en enorm mulighet til å score sitt andre på få minutter, da en retur havner hos 28-åringen på to meter. Hun får imidlertid ikke stokket om beina, og skuddet går smått utrolig like utenfor.

45: Toone kommer seg fri ute på høyresiden og kommer til avslutning fra god posisjon. Skuddet går imidlertid rett på keeper.

PAUSE.

46: Kampen er i gang igjen.

60: United fortsetter å styre kampen etter pausen, men ingen store sjanser det første kvarteret av andreomgangen.

64: Batlle kommer i full fart ute på høyresiden og finner Thomas med innlegget inne i feltet. Avslutningen er dog for svak og går rett på keeper.

67: MÅL. Fullstendig mot spillets gang scorer Sunderland på en corner. Det er Holmes som stiger til værs og header inn utligningen.

67: Cascarino kommer inn til United-debuten. Thomas byttet ut.

68: Nesten scoring på første touch! Får ballen ute til venstre, men skuddet går rett på keeper.

69: MÅL! Men der er United tilbake i ledelsen! Williams finner Parris i god posisjon, som banker inn 2-1.

83: Lucia Garcia kommer inn for Parris.

84: Sunderland har vært mer med mot slutten av kampen, men enn så lenge virker United å ha grei kontroll. Det blir uansett noen spennende sluttminutter her!

86: Cascarino med en ny, god sjanse! Får ballen på 14 meter, men ballen fyker et godt stykke over mål.

90: Garcia nær å punktere kampen, men avslutningen fra god posisjon går en liter meter til side.