– Jeg, Mike og klubben må ta noen tøffe avgjørelser

Ole Gunnar Solskjær snakket fredag i forkant av lørdagens kamp mot West Ham.

Lørdag klokka 18.30 fortsetter kampen om topp 4 med en hjemmekamp mot West Ham.

Fredag formiddag møtte nordmannen pressen, og da sa han følgende:

Les også: Solskjær snakket også en del om skadene. Les alt han sa om det her.

Dette sa Solskjær fredag:

Til MUTV før pressekonferansen: – Vi mangler backer denne helga med Luke og Ashley ute. Antonio er fortsatt ikke spilleklar. Matteo (Darmian) kan kanskje være med på benken og Rojo har trent en stund. Han er tilgjengelig, og vi har også Phil Jones som kan spille der. Rojo trengte matchingen for U23 forrige fredag, men vi har også hatt et par kamper på treningsfeltet. Så får vi se hva vi velger.

– Jeg vet ikke om Nemanja blir klar. Han har vært syk. Alexis Sánchez nærmer seg, men jeg er ikke sikker på om han er klar til denne.

Så sa han følgende på pressekonferansen:

Én seier på fem. Hvordan ser du på det?

– Vi er ikke glade når vi ikke vinner kamper, men vi har hatt en periode nå hvor vi har møtt noen gode lag. Vi har hatt noen gode prestasjoner, men vi har ikke hatt kvalitet eller tro nok foran mål. Mot Wolves og Arsenal, de to ligakampene jeg kan nevne, vi skulle vunnet mot dem med tanke på sjansene vi skapte.

– Som spiss så vet jeg hvor viktig den troen er. Av og til mangler man godfølelsen. Da handler det om å score nok på trening, og vi har trent en del. Så er det bare å håpe at vi høster av det også i kampene. Vi har nemlig ikke være kliniske eller nådeløse nok foran mål i det siste.

MYE HERRERA: Flere troverdige journalister har meldt at Ander Herrera har bestemt seg for å dra til PSG, og det ble derfor mange spørsmål om spanjolen fredag.

Hvordan er situasjonen til Ander Herrera? Da tenker jeg på grunnene til at han er ute og kontraktsforhandlingene…

– Han har trent hardt for å bli klar etter skaden han fikk mot Liverpool. Så returnerte han, men fikk en ny skade på trening. Han har jobbet knallhardt, men dessverre kom det på et tidspunkt….vel, så er det kontraktsforhandlinger, men de pågår. De kan jeg ikke kommentere.

Betyr det at det fortsatt er håp for at han blir her?

– Du må spørre ham om hvordan det går med de samtalene. Jeg vet ikke hvor langt de samtalene er kommet eller hva han har bestemt seg for. Men han vil alltid spille. Han er ikke fornøyd når han ikke kan bidra. Sånn er han. Han gir alltid alt, uansett.

Betyr det at du fortsatt ville tatt ham ut på laget, selv om han hadde bestemt seg for å dra?

– Ja.

Så du tror ikke fokuset hans ville endret seg på grunn av det?

– Vel, der kan hende at fremtiden har uroet ham. Kanskje det er en av grunnene til at han er blitt skadet. Hvem vet. Han vet ikke det, siden den siste skaden er ny. Forhåpentligvis er han klar til kampene rundt City eller Chelsea, den perioden, men jeg vet ikke siden han har fått en ny muskelskade.

ENDRER LITT PÅ LAGET: Solskjær bekreftet at det vil bli litt rullering siden United nå er i en periode med mange viktige kamper.

Du sa etter kampen mot Wolves at dere trengte 15 poeng. Jeg regner da med at dette er en kamp som bare må vinnes?

– Vi trenger så mange poeng som mulig. Hvis vi klarer 15 av 18 så tror jeg vi blir topp 3, siden vi da forhåpentligvis også slår Chelsea inni der.. Mot West Ham er fokus kun tre poeng. Vi vil ende i topp 3, men topp 4 er også et alternativ selvsagt, hvis vi ikke får 15 poeng.

Kan du hvile spillere nå med tanke på Barcelona-kampen for eksempel og ikke minst hvor viktig denne kampen faktisk er?

– Jeg har noen alternativer å velge mellom. Jeg kan hvile noen spillere, én-to stykk. Det kommer mange kamper nå. Alle må bidra. Vi hadde spillere på benken onsdag, Jesse, Anthony, som ofte har startet. Så jo, det vil bli noen endringer på laget.

Les også: Solskjær snakket også en del om skadene. Les alt han sa om det her.

Sky Sports la etterpå ut et klipp som sannsynligvis var fra den sperrede delen av pressekonferansen.

Da Sa United-manageren følgende om sommeren, spillerjakten og den videre kampen om å bli best i England.

– Jeg vet at dette ikke kommer til å bli enkelt. Det blir vanskelig. Som jeg har sagt før: Det blir «survival of the fittest». Eller at det er de beste som overlever. Vi trenger spillere her som kan hjelpe oss videre. Da handler det om hvordan de er i garderoben, på treningsfeltet, indrejustisen og alt som skjer hver dag.

– Liverpool og City er for langt foran oss for øyeblikket. Vi møtte selv Barcelona nå, som er et av lagene som setter standarden i europeisk fotball, så vi vet at dette blir en tøff jobb. Jeg, Mike og klubben må ta noen tøffe avgjørelser.