– Pogba og Martial tilbake – og kanskje Herrera og Matic

Det var en del godt nytt fra Ole Gunnar Solskjær fredag.

United reiser til London i helga, for storkamp mot Arsenal søndag klokka 17.30 – et meget viktig oppgjør i topp 4-kampen.

Med seier vil United få en liten luke fra 4. plassen og ned til Arsenal på 5. plass.

Med tap så vil London-laget igjen passere United.

Etter kraftanstrengelsen i Paris onsdag så var det også godt nytt på skadefronten fredag.

Paul Pogba er selvsagt tilbake mot Arsenal, etter at han kun var suspendert mot PSG. Anthony Martial er trolig også tilbake, og kanskje også Ander Herrera og Nemanja Matic.

Solskjær snakket også en del om forventningene til Marcus Rashford. Les mer om det her.

Dette sa Solskjær fredag:

Til MUTV før pressekonferansen: – Jeg håper at Anthony Martial kommer seg gjennom treningen i dag, og at han dermed kan spille mot Arsenal. Ellers er troppen ganske så lik som den har vært.

På selve pressekonferansen:

Er det vanskelig å få gruppa til å fokusere på nytt etter den opplevelsen i Paris?

– Nei, det er ikke noe problem med å få spillerne til å fokusere. Vi har nådd kvartfinalen i Champions League, men det er jo noe vi egentlig forventer av United. Men jo, måten det skjedde på, jubelen på slutten, sånn måtte det da bli. Men Arsenal er en glimrende kamp å refokusere på.

Er noen av spillerne tilbake?

– Eric Bailly er klar. Martial blir klar, og vi håper at Matic og eller Herrera også blir klare. De må bare trene et par dager med gruppa først. De har hatt en bra periode med opptrening.

FLERE TILBAKE: Endelig lys på skadefronten igjen.

Er det irriterende at folk hele tiden snakker om deg og den permanente managerjobben? Og så var det den lekkasjen på podcasten i Norge om at du ikke hadde kontrakt med Molde…

– Nei, det er en greie for media. Jeg er ikke her for å være spent rundt sånt. Jeg er her for å gjøre jobben min. Og den kontraktsgreia med Molde, man kan ikke ha to kontrakter, derfor ble den jeg hadde der terminert og derfor har jeg en kontrakt her ut juni.

Hvor langt fremover er du med og planlegger?

– Så langt som det er nødvendig å se. Jeg har kikket på hva vi skal gjøre i sommer, og signeringer. Og forhåpentligvis vil jo de som kjøpes bli her i mange år, så da får du selv vurdere det…

To nye spillere har sagt at de vil at du skal få jobben. Er det kanskje det viktigste?

– Jeg elsker å trene disse spillerne og denne jobben. Som jeg har sagt så mange ganger – jeg gjør mitt beste hver dag. Hvis det blir en avgjørelse å ta så får det vurderes da.

Hvilke vurderinger må du gjøre før Arsenal-kampen?

– De samme som man alltid må gjøre før en kamp. Før Arsenal må jeg vurdere deres styrker, deres formasjon, noe som er umulig å spå siden de endrer mye. Så handler det om hvem som er klare for oss og de ulike systemene vi kan bruke, kontringsspill eller noe annet? Men det at spillerne er klare eller ikke er viktigere nå enn noensinne.

– Onsdagen var en av de tøffeste fysiske kampene vi har hatt. Det var vel PSG og Arsenal sist som var de to tøffeste kampene vi har hatt til nå. Det var bra å ha friske bein sist. Scott og Fred jobbet også så hardt, de dekket så mye rom. Det må tas med i beregningen.

DET ER SÅNN JEG ER: Ole Gunnar Positive Solskjær.

Hvor viktig er det positive utgangspunktet ditt til alt som skjer?

– Jeg vet ikke om andre måter å se fremover på enn å være positiv. Hver gang jeg var skadet, så måtte jeg se mulighetene. Med skadene så ga det meg derfor muligheter til å se andre, som Scott, Fred og Andreas. Det var jo vanskelig å sette ut Ander eller Nemanja, siden midtbanen spilte fantastisk for oss.

– Men skadene ga meg sjansen til å prøve noen andre. Men dette er bare sånn jeg er. Jeg kan ikke kontrollere skadene…

– Jeg husker jeg ødela kinnbeinet da jeg var ung hjemme i Norge, men i dagboka mi stod det etterpå: Hvilke muligheter gir dette meg? Jeg kunne ikke risikere fysisk kontakt på trening, så da handlet det om å se andre muligheter.

Er det mulig å være manager i United hvis man ikke har en fortid med i klubben?

– Sir Alex kom hit uten å ha noe forhold til klubben. Så ga han livet sitt til klubben. Så det må man gjøre. Men det hjelper selvsagt at jeg kjenner klubben.

Hvordan takler du selv alle de positive tilbakemeldingene?

– Det går kjempefint. Alle liker å få kompliment. Man treffer folk, de er fornøyde, men det endrer ingenting av det jeg gjør. Jeg er også ganske god på å fokusere på det jeg skal gjøre, og det er ikke det å tenke på fremtiden min

Seks mål på tre kamper for Romelu nå. Hva har endret seg?

– Jeg tror ikke mye har endret seg. Han har spilt bredt noen gang, nå er han mer sentralt, og mot PSG var de en spissduo. De kan bli et veldig godt spisspar. Jeg ville ikke likt å møte Rom og Rash som midtstopper. Vi trenger at Rom er fremoverrettet, ikke møtende.

Og det var det!

Den sperrede delen blir tilgjengelig 23.30 skandinavisk tid lørdag kveld.

Solskjær snakket også en del om forventningene til Marcus Rashford. Les mer om det her.