Litt senere stilnet jubelen

Det er 21 år siden Beckhams utvisning mot Argentina.

Bildet over viser David Beckham og Michael Owen som jubler med Alan Shearer etter at sistnevnte har dunket inn 1-1 på kampens andre straffespark mellom England og Argentina i åttendedelsfinalen av fotball-VM i 1998.

Kampen var ikke en gang ti minutter gammel på dette tidspunktet, og en kunne begynne å ane at dette kunne bli en klassiker.

Noen minutter senere scoret Owen et drømmemål, før det stod 2-2 til pause etter at Javier Zanetti utlignet på overtid av den første omgangen.

Beckhams røde kort

Den overtidsutligningen var et slag i trynet for England, men det som skjedde rett etter pause var definitivt også et slag i trynet – eller skal vi heller si at det var et spark på foten?

David Beckham ble irritert på Diego Simeone, og sendte ham et lite spark, og argentineren falt sammen som en ekstra ustabil potetsekk under en orkan.

Heldigvis slo han tilbake med en sesong der han etter hvert ble svært avgjørende i alle de tre turneringene da United slo til med The Treble.

TREBLE 1999: David Beckham og Ryan Giggs med Champions League-trofeet mellom seg.

Beckhams revansje

Beckham hadde slått tilbake med sportslig suksess med United, men vi synes det også er passende å nevne at han noen år senere fikk slått tilbake mot Argentina også.

I det neste Verdensmesterskapet havnet England i gruppe med Argentina, og England fikk straffespark.

Alan Shearer hadde sluttet på landslaget, så nå var det David Beckham som skulle ta straffesparket. Hans gamle fiende Diego Simeone prøvde å distrahere ham, men Becks dunket inn straffesparket, og jubelen tydet på at situasjonen fra 1998 på ingen måte var glemt. England vant 1-0.

England gikk videre, og Argentina røk ut. Beckham hadde fått en slags revansje.