– Liten og tynn, men stort mot

Paul McGuinness snakker om Magnus Wolff Eikrem og hans utfordringer i United.

Publisert Sist oppdatert

I sin faste spalte i United-Supporteren snakker tidligere U18-trener Paul McGuinness denne gangen om de sju skandinaviske spillerne som var i United på juniornivå.

I del 2 tar vi for oss Magnus Wolff Eikrem.

DEL 1: Joshua King

Magnus Wolff Eikrem

– Jeg husker godt første gangen jeg så Magnus. Det var en innendørstrening. Jeg tror han bare var 14 år og han var her på prøvespill før han skrev kontrakt. Det var «WOW» fordi han han hadde så god teknikk. Han var veldig god med ballen, og på den treningen var det trangt og små flater.

– Magnus var veldig liten og tynn, men hadde sterk mentalitet. Magnus var også rammet av diabetes, så han hadde store utfordringer. Gutten klarte å overkomme dem, og har spilt for A-landslaget og fått en god karriere.

Vi trenerne forstod godt at det var krevende både mentalt og fysisk å henge etter med den kroppslige utviklingen.

– Magnus utviklet seg sent fysisk, men viste likevel stort mot. Han hadde hele tiden fantastisk ballteknikk, og pasningsspillet var også utmerket, men når den kroppslige utviklingen ikke holder tritt med de andre guttene så blir det fysiske spillet vanskelig.

– Jeg vil påstå at han under tiden i United aldri var fullt ut utviklet sett opp mot alderen. Magnus er en playmaker, men fordi han var så liten og tynn brukte vi ham mye på kanten. Han var tre eller kanskje til og med fire år etter noen av de andre spillerne fysisk. Det gjorde treningene ekstra tøffe for ham, og fordi de var så utmattende måtte vi også være varsomme med å kjøre på med ekstratreninger for å bygge muskler.

– Andre på laget var 15 år og hadde kropp og muskler som en 18-åring, mens Magnus så kanskje ut som en 17-åring da han var 20 år. Jesse Lingard og Tom Cleverley er for øvrig to andre spillere som hadde samme utfordring, men fordi Magnus i tillegg var rammet av diabetes var det ekstra tøft for ham.

– Vi trenerne forstod godt at det var krevende både mentalt og fysisk å henge etter med den kroppslige utviklingen, men vi mente at til syvende og sist ville han tjene på det. Jeg vet at Magnus er glad for at han kom til United. En gutt med så store fysiske utfordringer kunne fått karrieren ødelagt i en annen klubb, men vi støttet ham kontinuerlig, samt at United-fotballen passet ham.

– Magnus var ikke den som ropte høyest i garderoben, men det var ikke så merkelig ettersom han kom fra et annet land og i tillegg var tynnere og mindre enn alle andre. I en fotballgarderobe er det et slags hierarki, og Magnus var litt ned på listen. Det betyr ikke at han var mindre intelligent, snarere tvert imot, men det fysiske kan påvirke det sosiale.

– Magnus er en god spiller med herlig teknikk, og en sånn type spiller bør ideelt være på et lag med gode spillere rundt seg.

Eikrem kom til United fra Molde og var i United fra juli 2006 til januar 2011. Han fikk proffkontrakt, men til tross for at han var ubenyttet reserve i tre Ligacupkamper høsten 2010 fikk han ingen obligatoriske førstelagskamper. Etter United har han spilt for Molde, Heerenveen, Cardiff og Malmö FF. Etter 2017-sesongen med Malmö fikk han fri transfer. Eikrem har 17 A-landskamper for Norge.

Powered by Labrador CMS