England vant på straffer

Starter mot Sveits, mens Rashford er oppført som innbytter.

England tapte 1-3 (etter ekstraomganger) mot Nederland i Nations League-sluttspillet, men United-spillerne gjorde seg ikke bort i den kampen.

Før Marcus Rashford måtte ut i pausen med en smell, så rakk han å skaffe et straffespark (i duell med Matthijs de Ligt) som han selv scoret på. Jesse Lingard satte også ballen i nettet, men ble avblåst for en marginal offside.

Søndag var det Lingard som fikk sjansen fra start da England skulle prøve å sikre seg tredjeplassen i Nations League i duell med Sveits. Rashford var usikker til kampen på grunn av smellen fra Nederland-kampen, og startet på benken.

Det stod 0-0 til pause etter en lite innholdsrik omgang. Jesse Lingard pådro seg et gult kort. Ellers var hans beste øyeblikk en fin gjennombruddspasning til Harry Kane – som lobbet ballen i tverrliggeren.

Andre omgang startet med et par sjanser til begge lag, men etter hvert begynte den andre omgangen å ligne mer på den første.

Lingard var bevegelig gjennom hele omgangen, og prøvde å skaffe seg rom både på høyre, venstre og i midten, uten å være altfor mye involvert med ball.

Like før slutt satt Callum Wilson ballen i mål etter et flott angrep fra England, der Lingard spilte opp Sterling i en god innleggsposisjon. Dessverre for England hadde Wilson brukt ulovlige midler i boksen, og VAR annulerte målet.

Dermed sto det 0-0 også etter 90 minutter og det skulle spilles ekstraomganger i Portugal.

Lingard spilte de første 15 minuttene i ekstraomgangene, og sto blant annet bak kampens angrep etter noen lekre kombinasjoner med Dele Alli.

I pausa ble Lingard tatt ut for Jadon Sancho, uten at det hjalp for engelskmennene. Dermed ble det straffekonk i kampen om den lite betydelige tredjeplassen.

Der scoret både England og Sveits på sine første fem straffer, før Jordan Pickford reddet Josip Drmic sin straffe, slik at engelskmennene ble nummer tre i Nations League.

Marcus Rashford satt forøvrig på benken gjennom hele kampen.