Rashford scoret, VAR stoppet Lingard – England rotet det bort

Rashford ga England ledelsen før han måtte ut, etter å ha vunnet straffe i duell med De Ligt. Senere snudde Nederland det.

Torsdag kveld tapte England 1-3 mot Nederland etter ekstraomganger, i en kamp hvor Marcus Rashford sørget for Englands mål.

Nederland møter Portugal i finalen, mens England møter Sveits i bronsefinalen. Begge kampene spilles søndag.

Som ventet spilte Marcus Rashford fra start for Gareth Southgates lag.

Etter rundt en halvtime skaffet Rashford straffe i duell med stoppertalentet Matthijs de Ligt (som for tiden er så mye i ryktespalta vår at vi snart må kreve inn husleie), og United-spilleren satte selv straffesparket i mål, og England tok med det ledelsen 1-0.

Kort tid etterpå ble Rashford spilt gjennom av Sancho, men han ble taklet av Dumfries rett før han skulle skyte. I den situasjonen fikk han seg en smell, og i pausen ble 21-åringen byttet ut etter at han fullførte den første omgangen.

STRAFFESCORING: Av Marcus Rashford.

Nederland-utligning, mens VAR hindret Lingard-scoring – så sviktet England

Jesse Lingard startet på benken for England, men kom inn for Sancho etter en times spill.

I det 73. minutt utlignet Matthijs de Ligt da han stanget inn et hjørnespark, og gjorde med det opp for sin dårlige involvering på Englands mål.

Ti minutt etterpå ble Jesse Lingard spilt gjennom av Ross Barkley, og satte ballen kaldt i mål. Problemet var at han var i en marginal offside, og dermed ble jubelen stilnet etter at videodommerne hadde sjekket det.

Noen minutter inn i overtiden hadde Lingard et finfint løp gjennom Nederland-laget, men avslutningen holdt ikke samme kvalitet.

Ingen andre scoret heller, og det ble ekstraomganger.

Der tok Nederland ledelsen etter at John Stones rotet det fullstendig til, før ballen ble skutt via City-kollega Kyle Walker og i mål. I andre ekstraomgang kom det nok et Nederland, denne gangen etter en kjempefeil av Chelseas Ross Barkley, og Promes (som fremprovoserte Walker-selvmålet) satte inn 3-1. Det ble sluttresultatet.

SO CLOSE, YET SO VAR: Lingard jubler før VAR-dommerne gir beskjed om at målet ikke blir tellende.

England: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Chilwell – Barkley, Rice (Alli, 106.), Delph (Henderson, 77.) – Sancho (Lingard, 61.), Rashford (Kane, 46.), Sterling (C).

Nederland: Cillessen – Dumfries, De Ligt, Van Dijk (C), Blind – De Roon (Van de Beek, 68.), Wijnaldum, De Jong – Bergwijn (Pröpper, 91.), Memphis, Babel (Promes, 68.).