Scotland v Austria - FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier

McTominay banens beste, Lingard med målgivende

Ny kveld, nye landskamper. Flere land med United-spillere i troppen var i aksjon torsdag kveld, inkludert det engelske landslaget. Bare én av fem United-spillere i troppen var i aksjon for England.

Her kan dere lese om alle kampene.

England 5-0 San Marino

England vant oppskriftsmessig uten problemer mot San Marino i den første kampen av VM-kvalifiseringen til 2022-VM. Det endte 5-0 på Wembley.

Jesse Lingards gode spill for West Ham har sørget for at Gareth Southgate har hentet ham tilbake i landslagsvarmen, og han spilte hele kampen her.

Han hadde en rekke store sjanser, og burde nok scoret, selv om litt av æren for at han ikke scoret også må gå til San Marino-keeperen. Han hadde hele fem skudd på mål uten at ballen havnet i nettet.

Lingard hadde i det minste en finfin målgivende pasning til Englands 4-0-mål. 28-åringen la ballen inn fremfor mål til Calvert-Lewin, og Everton-spissen kunne bare enkelt plassere ballen i nettet. Lingard kunne også hatt flere målgivende pasninger, men også Lingards lagkamerater sløste litt fremfor mål. Han var tredje sist på Englands 5-0-mål.

England v San Marino - FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier
VANT: Lingard og England vant 5-0.

Marcus Rashford stod over med skade, mens Harry MaguireLuke Shaw og Dean Henderson var ubenyttede innbyttere. Sistnevnte hadde vel egentlig ikke så mye mindre å gjøre enn konkurrent Nick Pope.

James Ward-Prowse, Dominic Calvert-Lewin (x2), Raheem Sterling og debutant Ollie Watkins scoret Englands mål på Wembley.

I samme gruppe ble det 1-0 til Albania borte mot Andorra, mens engelskmennene nok er ganske fornøyde med at Polen ga bort poeng borte mot Ungarn (3-3) selv om Ungarn ledet flere ganger (inkludert 2-0).

ENGLAND: Nick Pope – Reece James (Kieran Trippier, 46.), John Stones (Tyrone Mings, 46.), Conor Coady, Ben Chilwell – Kalvin Phillips, James Ward-Prowse – Jesse Lingard, Mason Mount (Jude Bellingham, 46.), Raheem Sterling (Phil Foden, 46.) – Dominic Calvert-Lewin (Ollie Watkins, 63.).
Ubenyttede innbyttere: Harry Kane, Dean Henderson, Eric Dier, Luke Shaw, Declan Rice, Harry Maguire, Sam Johnstone.

Sverige 1–0 Georgia

Sverige er trolig favoritter til andreplassen i Gruppe B i VM-sluttspillet, og da er en hjemmekamp mot Georgia en av de type kampene en bør vinne. Det gjorde svenskene også, men uten å imponere veldig.

Victor Lindelöf spilte hele kampen for Sverige, og det virker som om han hadde bra kontroll i forsvaret.

Ex-red Zlatan Ibrahimovic har returnert til landslaget, men gikk målløs av banen. 39-åringen bidro dog med den målgivende pasningen til svenskenes mål.

Vi håpet jo på Victor-mål, men da Sverige scoret var det heller Viktor, altså Viktor Claesson, som satte ballen i nettet.

En grei start på VM-kvalifiseringen for Sverige, og Spanias resultat mot Hellas gjør vel også at drømmen om gruppeseier står sterkere etter denne kampen (selv om resultatet også gjør Hellas til en skumlere konkurrent).

Spania 1–1 Hellas

Spania bør som vanlig ha gode muligheter til å kvalifisere seg for VM-sluttspillet, men de startet skuffende med et poengtap hjemme mot EM-vinneren fra 2004.

Helt siden VM-sluttspillet i 2018, der David de Gea ikke overbeviste, har det vært en del usikkerhet rundt keeperplassen til spanjolene, og det er usikkert hvem som kommer til å stå i mål fremover. I akkurat denne kampen var det uansett den 23 år gamle Athletic-keeperen Unai Simón som stod i mål, og De Gea ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Spania ledet 1-0 til pause etter en scoring av Álvaro Morata, men noen minutter etter pause utlignet grekerne fra straffemerket. Spania klarte aldri å få inn et vinnermål.

Skottland 2–2 Østerrike

Skottland startet VM-kvalifiseringen med en hjemmekamp mot Østerrike på Hampden Park.

Det endte 2-2, og det som kanskje må sies å være en litt skuffende (men ikke forferdelig) start på kvalifiseringen.

Scott McTominay har for landslaget spilt mye som høyre midtstopper i en trebackslinje, men han spilte denne gangen sentralt på midtbanen.

JEVN DUELL: Scott McTominay og Skottland klarte ikke å beseire Østerrike, men unngikk i alle fall tap etter å ha havnet under to ganger.

Det var målløst til pause, men i andreomgang ble det fire mål.

Noen minutter etter pause tok Østerrike ledelsen, men Grant Hanley utlignet i det 71. minutt. Med ti minutter igjen headet bortelaget inn sitt andre mål, men igjen utlignet Skottland, denne gangen ved et slags brassespark av John McGinn. 2-2 ble sluttresultatet.

McTominay ble kåret til banens beste:

De andre kampene i gruppa: Danmark vant 2-0 borte mot Israel, mens det ble 1-1 mellom Moldova og Færøyene.

U21: Portugal 1–0 Kroatia

Englands U21-landslag tapte tidligere torsdag mot Sveits i første EM-gruppespillskamp, mens Portugal på kvelden møtte Kroatia i samme gruppe.

Diogo Dalot spilte hele kampen for Portugals U21-landslag her, tilsynelatende som venstreback.

Det ble ingen scoringer i den første omgangen, men Fábio Vieira sendte portugiserne i det 69. minutt, og det ble kampens eneste mål. Dermed har Dalot & co et godt utgangspunkt etter første kamp.

Ut fra det vi har lest om kampen fra supportere på sosiale medier, så hadde ikke Dalot en spesielt god kamp.