Fernandes sterk, Lindelöf solid, Martial skaffet straffe

Tre av United-stjernene var i aksjon i de seneste kampene lørdag kveld.

En klubb av Manchester Uniteds kaliber har naturligvis representanter på flere av landslagene til verdens største fotballnasjoner.

Lørdagens kamper i Nations League er intet unntak, og det var flere kamper å følge med United-øyne.

18:00 møtte England Island, og det så lenge ut til å bli uavgjort for «Three Lions». I jakten på tre poeng satte Gareth Southgate inn Mason Greenwood, som dermed fikk sin debut for Englands seniorlandslag.

Kampen endte med seier for engelskmennene, og utvilsomt et stort øyeblikk for Greenwood.

20:45 var også flere United-spillere i aksjon.

Bruno Fernandes fikk tillit fra start, og var bunnsolid som indreløper i en 4-3-3-formasjon. 25-åringen skapte flere farligheter, men den målgivende pasningen han fikk var av det enkle slaget.

Til slutt endte det hele med 4-1 til Fernandes og Portugal, og United-maestroen kan være fornøyd med egen innsats.

VIKTIG MANN: Bruno Fernandes fortsatte den gode formen han viste foregående sesong.

Victor Lindelöf gjorde også en solid figur som midtstopper for Sverige. Västerås-gutten spilte samtlige minutter, og forhindret flere ganger at Frankrike kom til store sjanser. Han kunne lite gjøre da Kylian Mbappé slapp til fra motsatt side og satte ballen i mål. Likevel vil nok ikke svensken være fornøyd med hele sin opptreden.

Da svenskene presset på for en utlikning på slutten, kom han alene med United-lagkamerat Anthony Martial da franskmannen var på vei mot mål. Der felte Lindelöf franskmannen, og dommeren dømte straffe. Ellevemeterssparket satte Griezmann utenfor.

Martial fikk ikke tillit fra start, men slapp til det siste kvarteret. Der var han lenge usynlig, før han til slutt skaffet sitt lag straffe, uten at det påvirket sluttresultatet. Dermed endte det hele med tre poeng til Martial og kompani, i United-spissens første landskamp siden 2018.

Slik var kampene:

Lindelöfs Sverige ble for svake for Martials Frankrike

Blant dem er Victor Lindelöf, som starter i midtforsvaret til Sverige.

Anthony Martial er med i den franske troppen, men får ikke tillit fra start.

Kampen er slutt, og Martial bytter trøye med Lindelöf.

90+2′: Og straffen bommer Antoine Griezmann på.

90+2′: Straffe.

Victor Lindelöf stopper Anthony Martial på vei gjennom. Dommeren gir straffespark. Kanskje litt tvilsom, men ingen god involvering av Lindelöf. Martial skaffer i alle fall straffe for sitt lag.

90′: Berg kommer til en halvgod mulighet, men ballen går via et fransk bein og ut. Den påfølgende corneren blir ikke farlig.

88′: Emil Forsberg kommer til et skudd fra distanse. Det er en ordentlig rakett, men ballen går midt på Lloris, som bokser unna.

84′: Anthony Martial får en god mulighet til å kontre. Drar med seg ballen, men når han forsøker å finne Giroud, er han for unøyaktig.

83′: Sverige kommer til et innlegg. Det ender i et skudd fra Guidetti, som ikke går på mål.

82′: Sverige slipper til et fransk innlegg, men Griezmann når ikke ballen.

80′: Sverige er mye inne på Frankrikes banehalvdel, uten å spille seg til de helt store farlighetene.

77′: John Guidetti får ballen i farlig posisjon, men klarer ikke å få kontroll over ballen.

76′: Anthony Martial entrer banen. Det er målscorer Mbappé som må vike.

74′: Lindelöf igjen involvert når han klarerer et farlig innlegg.

65′: Sebastian Larsson forsøker seg fra distanse. Det blir ikke veldig farlig, og ballen går utenfor stolpen.

61′: Victor Lindelöf stopper Adrien Rabiot idet han er iferd med å avansere inn i farlig område. Trygg stopperjobb.

59′: TV-bildene viser en Martial i oppvarming.

53′: Olivier Giroud sniker seg mellom de svenske midtstopperne på et innlegg, men får ikke headingen på mål.

46′: Avspark i andre omgang.

45′: Pause.

45′: Quaison får en ålreit mulighet, men klarer ikke å styre headingen på mål. Det blir det siste som skjer denne omgangen.

40′: Sverige 0-1 Frankrike

Så blir det mål i begge kampene samtidig. Kylian Mbappé drar seg fri og setter ballen i mål fra nærmest død vinkel. Lite Lindelöf kunne gjort der.

37′: Sverige får kampens største mulighet når Marcus Berg spilles fri med Lloris, men sisteskansen gjør en stor redning. I den påfølgende situasjonen klarer ikke Emil Forsberg å få uttelling.

34′: Lindelöf gjør en god jobb når han stopper et innlegg fra venstresiden.

21′: Victor Lindelöf er først på en offensiv corner, men touchet blir for dårlig. Ballen går likevel via en franskmann og mot mål, men Hugo Lloris har kontroll.

15′: Det har vært en rolig start i Stockholm.

1′: Kampen er i gang.

FIENDER FOR KVELDEN: Anthony Martial og Victor Lindelöf er lagkamerater til vanlig, men var motstandere i lørdagens oppgjør.

Innflytelsesrik Fernandes cruiset inn til storseier

Bruno Fernandes har vært Ole Gunnar Solskjærs viktigste mann siden han ankom Old Trafford.

Han får også tillit i portugisernes møte med Kroatia.

Kampen er slutt.

90+2′: Portugal 4-1 Kroatia

Hjemmelaget svarer. Bruno Fernandes slår en corner som Pepe header mot mål. Innbytter André Silva er på plass på bakerste stolpe og kjemper ballen i mål.

90′: Portugal 3-1 Kroatia

Gjestene kombinerer seg fint gjennom. Petkovic finner Kramaric som er tryggheten selv foran mål, og setter ballen forbi Lopes.

86′: Brozovic kommer til en mulighet fra sekstenmeteren etter godt kroatisk spill. Skuddet ender utenfor mål

80′: Kroatia kommer til gode innleggsmuligheter, men Portugal rydder unna.

79′: Portugal spiller seg på ny inn i boks på nydelig vis. Det hele ender uten noen farlig avslutning.

69′: United-spiller Fernandes er mye involvert i et angrep som lenge ser farlig ut uten å ende i avslutning. Bare sekunder etter får Joao Felix ballen utenfor sekstenmeteren og setter ballen i mål. Game, set, match.

67′: Fernandes forsøker seg på et overhopp, men kroatene bryter. Blir en farlig kontring, men Rebic avblåses for offside.

66′: Fernandes lager et nytt frispark.

64′: Bruno Fernandes virker å være på vei gjennom, men blir avblåst for en situasjon i forkant. Utveksler ukvemsord med dommeren.

58′: Portugal 2-0 Kroatia

Diogo Jota gjør et flott mål. Raphael Guerreiro spiller Wolves-spilleren gjennom, og han skrår inn fra venstre og setter ballen kaldt i mål.

57′: Fernandes forsøker seg fra distanse, slik som i førsteomgang. Ballen ender også opp på samme sted – midt på mål.

54′: Bruno Fernandes får muligheten på et frispark fra skrått hold. Forsøker et skudd, men ballen går over det kroatiske målet.

46′: Vi er i gang igjen.

45′: Pause.

40′: Portugal 1-0 Kroatia

Joao Cancelo setter et vakkert langskudd med venstrefoten. Det er vår Fernandes som har den målgivende pasningen, men den er nok blant de billigere han har fått gjennom karrieren. Gir ballen til Cancelo på høyrekanten, resten gjør backen selv.

31′: Fernandes forsøker å finne Bernardo Silva på bakre stolpe, men ballen blir akkurat litt for upresis.

29′: Portugal klarerer et farlig innlegg.

26′: Bruno Fernandes finner Diogo Jota med et millimeterpresist innlegg. Angriperen header ballen i stolpen fra en noe vanskelig posisjon.

24′: Midtstopper Pepe får to gedigne sjanser, men Livakovic gjør en god dobbeltredning.

17′: Bruno Fernandes får ballen innenfor boksen, men et lass av kroatiske bein ligger i veien for midtbanemaestroen.

8′: Bruno Fernandes tester skuddfoten fra distanse. Den blir for lett for burvokter Livakovic.