Lindelöf kåret til banens beste etter å ha stoppet Spania

Victor Lindelöf fikk en god start på EM da Sverige klarte poeng mot Spania i Sevilla.

Det endte nemlig målløst 0-0, og Sverige bør ha gode muligheter til avansement før kampene mot Slovakia og Polen.

David de Gea satt på benken hele kampen for Spania, mens Lindelöf spilte hele oppgjøret.

Tidligere mandag vant Slovakia 2-1 mot Polen, i samme gruppe, og Slovakia leder dermed gruppa. I neste runde spiller Sverige mot nettopp Slovakia, mens Spania møter Polen.

Spansk totaldominans – men Sverige var nærmest scoring

Det var ingen tvil om hvilket land som var best spillemessig i førsteomgangen i Sevilla.

Spanjolene hadde full kontroll, og lot bare Sverige låne ballen innimellom, og Victor Lindelöf og resten av Sverige-forsvaret måtte forsvare seg tappert.

Spania kom seg til en del sjanser (blant annet en stor sjanse etter en miss av Lindelöfs stopperkollega), men verken Álvaro Morata eller lagkameratene scoret i første omgang.

Det gjorde heller ikke Sverige, selv om de trolig var nærmest scoring av da Alexander Isak skjøt ballen i Marcos Llorente og inn i stolpen og ut.

Spain v Sweden - UEFA Euro 2020: Group E
HOLDT UNNA: Victor Lindelöf og Sverige.

Nok en stor Sverige-mulighet

Andreomgangen fortsatte i noe av det samme sporet, selv om Spanias dominans var noe redusert fra førsteomgangen.

Men den første virkelig store sjansen falt til Sverige og Marcus Berg, da han ikke klarte å treffe mål fra svært kort distanse etter glimrende forarbeid av Alexander Isak. Det skal sies at ballen spratt litt før den nådde frem til Berg, men det var uansett nok en stor svensk sjanse.

Svenskene halte ut tida når de kunne det, og hindret Spania i å komme til særlig mange sjanser – før det kom noen store sjanser på overtid av kampen, uten at Spania fikk uttelling av den grunn.

Det endte 0-0.

Victor Lindelöf var garantert fornøyd med å holde nullen i en så viktig kamp, og etter kampen ble han også offisielt kåret til banens bestemann: