Liker Ten Hags disiplinfokus: – Jeg tror vi har savnet det tidligere

Bruno Fernandes snakker i et eksklusivt intervju med The Athletic om det som skjedde da United tapte de to første kampene denne sesongen.

Selv om Erik ten Hag hadde skapt optimisme i klubben i løpet av sommeren, var fortsatt selvtilliten skjør nok til at litt motgang raskt fikk i gang de vonde tankene om hvordan det var forrige sesong.

– Du kunne føle det blant oss, blant supporterne, i atmosfæren, at det var som som å komme tilbake til fortiden. Alle følte at selvtilliten var lav igjen.

Fernandes forklarer at selv om spillerne ikke var direkte redde for å ha ballen, så følte de seg heller ikke helt bra når de hadde ballen.

– Det føltes noen ganger som om det var spøkelsene fra fortiden, sier Fernandes.

– Så var Brentford-kampen enda verre. Vi slapp inn et mål ut av ingenting, og plutselig kunne en se at energien i laget, og selvtilliten, var lav.

Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League
FORTVILET: Bruno Fernandes under serieåpningen mot Brighton.

– Selvtillit i fotballen er ikke alt, men nesten alt. Det er veldig viktig å ha tilliten til lagkameratene dine, treneren din og fansen, for noen ganger på banen når du bommer på en pasning og alle…

Bruno illustrerte ved å herme etter det stønnet fotballsupportere gjerne kommer med etter at en spiller bommer på en pasning.

– Du kan føle det i det øyeblikket. Men når du bommer på en pasning, og reagerer raskt, så kan du se at fansen setter pris på det, så for oss handler det om å ha selvtilliten til at vi er kapable til å gjøre noe.

– Når jeg snakker om spøkelsene fra fortiden, så mener jeg at hver gang tidligere når vi bommet på en pasning eller noe, følte at vi sviktet noen, og da begynner en å bomme mer. I stedet for må en bare tenke «jeg må prøve».

bruno040922
SELVTILLIT ER VIKTIG: Og United fremstår nå noe tryggere enn tidligere. Her fra seieren mot Arsenal.

Har tro på Ten Hag

Bruno gir i intervjuet uttrykk for at han har tro på at Erik ten Hag kan skape stabilitet og trygghet i klubben på samme måte som Guardiola og Klopp har gjort det i Manchester City og Liverpool, og portugiseren tror United trengte den type disiplin Ten Hag står for.

– Først av alt så har han en idé. Han har en stil. En må følge reglene hans. Han er streng når det gjelder det, og jeg liker det. Han har brakt disiplin til klubben, og jeg tror vi har savnet det tidligere.

– Vi har fortsatt et forbedringspotensial, og han trenger tid til å få det beste ut av oss med sin idéer om hvordan vi skal spille.

eriktenh220822
OPPTATT AV DISIPLIN: Erik ten Hag.

Fernandes har fortsatt en god relasjon til Ole Gunnar Solskjær også, og de kommuniserer fortsatt, og nordmannen var også mannen som hentet Fernandes til klubben.

Til Fernandes’ frustrasjon hadde en overgang til Tottenham gått i vasken sommeren 2019, men i januar 2020 fikk han overgangen sin til Premier League, kort tid etter at Ole Gunnar Solskjær og Mike Phelan hadde dratt til Portugal for å se Sporting møte Porto.

– I starten av januar sa agenten min «du trenger ikke å bekymre deg, for når jeg kommer med en klubb til deg, så kommer det til å være en drømmeklubb for deg». Han visste at Man United var drømmeklubben. Ole var en viktig del av det, fordi han faktisk dro for å se kampene mine. Han så meg klage mye i den kampen mot Porto – jeg klaget mye på deres spillere og dommerne.

HAR EN GOD RELASJON: Bruno Fernandes og Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg klager på alle som er mot meg, ikke de som er med meg! Ole så noen som var lidenskaplig, og det hjalp ham med å signere meg for klubben. På min første dag sa han «vær deg selv. Jeg vet hva du er kapabel til med ballen, men jeg ønsker også at du skal være den lederen du har vært i Sporting».

The Athletic-abonnenter kan lese mer fra det lange og interessante intervjuet her., eller så kan en se intervjuet på YouTube: