– Ingen lett oppgave å ta ut laget

OSLO: United.no har snakket med Denis Irwin og Ronny Johnsen om situasjonen i «deres» posisjoner.

Søndag tar Vålerenga imot Manchester United på Ullevaal Stadion – en kamp det i skrivende stund fortsatt er ledige billetter til.

Lørdag var det en rekke aktiviteter for både store og små på vårt supporterarrangement på Christian Frederiks plass i Oslo, og der slo vi også av en prat med to av forsvarsspillerne som startet Champions League-finalen i 1999 – om dagens forsvar.

Først ut var Ronny Johnsen, stopperen som var i United fra 1996 til 2002, og han var glad han slipper å ta avgjørelsen om hvem som skal spille sentralt i Uniteds forsvarsmur.

Hva tror du blir årets stopperpar?

– Det er ikke godt å si. Nå sist bytta jo Mourinho halvveis. Bailly og Lindelöf er jo unge og fremadstormende midtstoppere, men Jones og Smalling har også spilt. Det som er bra er jo at United nå er veldig godt forskanset på midtstopperplass. Jeg tror ikke det blir noen lett oppgave å ta ut laget.

Nei, det er ikke like åpenbart som da Ferdinand og Vidic var stopperparet?

– Nei, det er ikke det. Det blir spennende å se i første kampen hvem som blir valgt.

NORSKE UNITED-HELTER: Ronny Johnsen (til høyre) sammen med Ole Gunnar Solskjær og Henning Berg, etter at seriegullet i 1998/99-sesongen var sikret.

Darmian eller Blind?

Denis Irwin var også til stede på Christian Frederiks plass, og iren var et fast innslag i United-elleveren i en årrekke. Nå er det langt mer usikkert hvem som ender opp med å spille i venstrebackposisjonen, og Irwin gikk gjennom alternativene for oss.

KAN LITT AV HVERT OM KUNSTEN Å SPILLE VENSTREBACK FOR UNITED: Denis Irwin.

Darmian er jo høyrebeint, så han er ingen naturlig venstreback, og det er ikke ideelt, men han kan absolutt gjøre en jobb defensivt.

Luke Shaw har jo igjen blitt hindret av skader, og har mistet hele pre-season, så han må først bli spilleklar, og så utfordre om en plass i den posisjonen.

Daley Blind kan spille der også. Han er en intelligent fotballspiller, og spilte der på touren.

– Rojo er skadet, så han vil ikke være spilleklar på en stund. Med Shaw skadet er det vel en kamp mellom Darmian og Blind om hvem som får den venstrebackposisjonen i den første kampen denne sesongen.

Så hvem av disse tror egentlig Denis Irwin at starter sesongen på venstreback?

– Vel, Darmian spilte  godt mot slutten av sesongen, spesielt i Europa League-finalen mot en av Ajax’ beste spillere. Så jeg ville ikke blitt overrasket om det var han.

DARMIAN: Starter han sesongen som førstevalg på venstreback?