– Lett å forstå hvorfor Mourinho ønsket Fred

Fred får jevnt over gode tilbakemeldinger etter debuten fra start mot Real Madrid.

Natt til onsdag fikk United-fansen endelig et ordentlig blikk på Uniteds nye midtbanespiller – Fred.

Brasilianeren, som er én av tre signeringer United har gjort så langt i sommer, viste også tidvis akkurat hvorfor United la i overkant av 50 millioner pund på bordet for spilleren.

Teknisk imponerende, god ballbehandling og en stoisk ro – Fred kan bli midtbanespilleren som for alvor frigjør Paul Pogba på Uniteds midtbane.

(+) ANALYSE: Kan Fred løse Uniteds midtbaneproblemer? 

– Lett å se hvorfor Mourinho ønsket Fred

Luke Edwards i The Telegraph lot seg imponere i løpet av den drøye timen vi fikk se Fred mot Real Madrid – og mener brasilianeren tilbyr noe Uniteds midtbane har savnet så langt.

– Han er Uniteds dyreste kjøp så langt i sommer, og ifølge Mourinho den eneste som umiddelbart er klar for førstelaget, så forventningene er åpenbart store til Fred, skriver Edwards.

– Mot Real Madrid var det lett å se hvorfor Mourinho ønsket å signere Fred. I dagens marked så Fred ut til å ha kommet billig – for han tilbyr noe ingen andre på Uniteds midtbane gjør. Én av tingene som slo oss, var måten Fred kan motta ballen under stort press, uten å rote det til. Han skaffer seg kjapt et overblikk, og ønsker alltid å få ballen fremover i banen.

– Han har en modighet over seg, Fred. Mourinho har ønsket mer tempo på sin midtbane, og Fred burde være mannen for oppgaven, avslutter Edwards.

– Åpenbart funnet seg tilrette

Manchester Evening News gir Fred en sterk 7’er på sin spillerbørs, og gjentar mye av det som allerede er sagt om brasilianeren:

– Freds første United-start, og det er lett å se hva Mourinho forventer at brasilianeren skal bidra med. Gir ikke ballen fra seg enkelt, og viser en stoisk ro under press, skriver James Robson. 

– Fred må lære seg disiplinen Mourinho krever

The Mirrors Liam Prenderville fulgte spesielt med på Fred under nattens oppgjør mot Real Madrid, og journalisten mener at det var en imponerende debut fra start, men at det også finnes ting Fred må bli bedre på.

Slik ser hovedpunktene i saken ut: 

  • Fred viste fra første stund at han ikke er redd for å gå i de tøffe duellene.
  • Én av hovedårsakene til at Mourinho ønsket Fred, må være energien han bringer til laget. Han jobber utrettelig for å vinne tilbake ballen.
  • Den harde innsatsen han legger ned, kan også etterlate store rom mellom midtbane og forsvar. Her mener Prenderville at Fred må tilpasse seg Mourinhos krav.