LESERBREV: Supportere: Ikke tenk med hjertet, tenk med hodet!

Johannes mener Louis van Gaal er mannen til å lede United videre.

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no å teste ut leserbrev som en ny del av nettsiden. Takhøyden er stor, men united.no forbeholder seg retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt.

Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Du må oppgi fullt navn og alder, og fortelle hvor lenge du har vært fan. Du må også fortelle hvorfor eller hvordan det skjedde

Send gjerne også reisebrev eller skildringer med bilder. Det tar vi VELDIG GJERNE imot.

Denne gangen serverer vi en tekst skrevet av Johannes Børstad, NRK-journalist og United-supporter:

Supportere: Ikke tenk med hjertet, tenk med hodet

Av: Johannes Børstad

Kjære Unitedvenner. Snart får vi vite hvem som tar over som ny manager i Manchester United. Etter en av de mest skuffende sesongene vi har opplevd, er det på tide å rette opp inntrykket og komme oss tilbake til der vi hører hjemme: Toppen av tabellen.

Nå gjenstår bare svaret på hvem som skal få skuta på rett kjøl igjen, og valgene står imellom to: Ryan Giggs og Louis van Gaal.

Jeg håper på sistnevnte, fordi jeg tror det er det eneste rette i den situasjonen klubben befinner seg i nå. Vi trenger en trener med autoritet, erfaring, massevis av karisma og offensiv tankegang.

Kanskje innehar Ryan Giggs alle disse kvalitetene, men hva hvis han ikke gjør det?

moyes555
SPARKET: Det var en lettelse for mange da David Moyes fikk sparken i United.

Vi har allerede opplevd en lynsjemobb mot mannen vi alle støttet og trodde skulle bringe den stolte United-arven videre, David Moyes. Men under en sesong gikk det før mannen vi alle trodde på, fikk sparken og supporterne smilte bredt. Ikke av glede, men av lettelse.

Hvis valget hadde falt på Ryan Giggs spør jeg meg: Hva gjør vi hvis det samme skjer igjen? Skal vi be om det samme mot mannen som lever og ånder klubben og som vi alle elsker? Jeg tror det kan skje, noe som vil være en enda større katastrofe enn at Moyes fikk den behandlingen.

Hvem vet hvor godt Louis van Gaal vil gjøre det. Likevel har jeg større tro på en trener som vet hva han vil. En trener som vil komme inn og fjerne daukjøttet. Hente inn nye, bedre spillere som vil løfte laget. En trener som ikke vil godta surmuling i garderoben og som vil si klart i fra i ren Alex Ferguson-ånd hvis spillerne ikke leverer.

Den manageren tror jeg på! Den manageren vil jeg støtte! Den manageren ønsker jeg skal ta United tilbake på toppen.

giggsscholesbuttneville (650 x 358)
FREMTIDSDRØM: Nicky Butt, Ryan Giggs og Paul Scholes.

Jeg drømmer også at Ryan Giggs, Nicky Butt og Paul Scholes skal styre klubben en dag, men kanskje ikke nå når vi trenger forbedring raskt. Mitt hjerte elsker disse gutta og denne klubben, men mitt hode sier at vi må velge det fornuftig. En mann som vi vet kan levere som manager fra første dag.

Louis van Gaal er hans navn.

Denne gang må vi tenke med hodet, ikke med hjertet.