Leserbrev: Hvor går veien nå?

– Det vi United-fans har sett de siste månedene har selv gitt den største optimist grunn til å tvile, skriver Anders Bondevik.

Av: Anders Bondevik

Selv har jeg alltid tenkt at nøkkelen til suksess er tålmodighet. Jeg har lenge vært optimistisk til dette prosjektet og hatt trua på at Solskjær er mannen til å ta United til toppen igjen, ikke i år selvfølgelig, men bare han får tid.

Men det oss United-fans har fått sett de siste månedene har selv gitt den største optimist grunn til å tvile.

Solskjær er dyktig med ord. Han sier ting vi ønsker å høre. Han forteller om prinsipper vi er enige i og taktikker vi liker, men nå burde vi snart få sett noe av det også. De siste kampene føler jeg vi har gått inn i uten en kampplan, og jeg føler hvem som helst i Premier League kunne slått oss slik vi har spilt nå, det kan ikke tolereres.

Mange snakker om at skader ødelegger for oss, og det er jeg selvfølgelig enig i, men det burde da fortsatt være mulig å se tendenser til spillestilen vi ønsker å ha, selv med svakere tropp. Vi fikk se denne spillestilen i sommer under pre-season, men hvor den nå når det virkelig gjelder?

Jeg ser det er mange på sosiale medier som skriver om at Solskjær må gå, men hvem er det som skal komme og gjøre en bedre jobb? Av de som er ledige er det for meg én kandidat, Massimiliano Allegri, men personlig har jeg ikke noe tro på at han hadde gjort noe bedre jobb ved roret. Ser på det som enda en kortsiktig løsning. Allegri hadde ikke tatt United tilbake til der vi skal være.

Tror det hadde vært mye det samme som med Mourinho. Hadde vært lite underholdende fotball, men gitt noen gode resultater og topp 4 i et par sesonger, før alt hadde gått nedover og samme prosedyre hadde startet om igjen med ny manager.

Det er ikke det vi trenger! Vi trenger noen for fremtiden. Noen som vet hva United står for, noen som satser ungt, gjør riktig investeringer, og som er dyktig nok. Er Solskjær den mannen? Kanskje, det er det enda ingen som vet. Han passer hvert fall inn i 3 av disse 4 boksene, men er han en dyktig nok manager?

Mye av grunnen til at jeg har holdt troen med Solskjær er fordi kjøpene han har gjort, har muligens vært våre beste spillere så langt, i tillegg til at jeg liker den type signeringer. Unge, spennende britiske spillere som er klare for å gå i krigen for United. Det er sånne typer jeg har lyst skal representere klubben min.

Solskjær har selv sagt at vi gjerne skulle hatt noen flere angrepsspillere (ikke at du må være rakettforsker for å se det). Om vi får inn 3 nye, gode investeringer til, så ser dette laget plutselig ut til å kunne utfordre igjen, muligens ikke ligagull-kandidat igjen, men absolutt et lag som kan kjempe om topp 3.

Det er lov å håpe på et mirakel og at Woodward skal gjennomføre «deal of the century» og hente Sancho og Maddison i samme vindu, det er hvert fall det jeg håper på. Om nå dette skulle skje så har vi to nye, spennende, britiske topptalenter i laget vårt, og hvis da de andre gutta hadde spilt på seg litt selvtillit igjen, så tror jeg vi hadde fått sett noe helt annet enn det vi har sett så langt denne sesongen.

Dette er selvfølgelig mer et håp enn tro, men faktumet er vel det at det er ikke så mye annet man kan gjøre enn å bare håpe på at vi skal finne oss selv igjen.

Var en kompis (og United-supporter) som sa til meg for noen år siden: «Tror dessverre det fort kan ta 10 år før vi vinner ligaen igjen». Dette var da vi lå på 2. plass på slutten av Mourinhos andre sesong som United-manager.

På den tiden skjønte jeg ikke hva han mente. Jeg var, dessverre, fornøyd med en 2. plass. Det føltes godt å være der oppe etter 4 sesonger utenfor topp 3, og jeg så for meg at dette laget skulle utvikles til å kunne kjempe om ligagull neste år. Det jeg ikke så var at dette var et lag satt sammen for en kortsiktig løsning. Dette laget kom bare til å bli eldre, tregere og dårligere for hver dag som gikk, og hvis de ikke vant gull nå, så kom dem aldri til å gjøre det. Da ligagullet røk og også FA-cupen etter et bittert tap mot Chelsea, virket det som om lufta gikk ut av dem, og mange av spillerne ble plutselig alt for gamle nærmest over natten.

Matic, som hadde vært en av våre beste spillere, så sesongen etter ut som om han hørte hjemme på et museum, forsvaret var et havari og verdens beste keeper gjorde noen blemmer som hadde vært skandaløse til og med på Eliteserie-nivå. Og når alt falt til grunns, hadde vi ikke noe back-up-plan.

Poenget med det jeg skriver nå er at vi kan ikke holde frem med kortsiktige løsninger. Vi kan ikke fortsette med å signere tidligere superstjerner og hente inn dyktige taktikere, for så å la de være der i 2 sesonger før de får fyken og vi må begynne alt på nytt. Sånn er det ikke med Solskjær.

Nå river vi alt ned, for så å bygge opp igjen. Man kan ikke bygge et hus oppå en råtten grunnmur. Jeg håper inderlig at både styret og fansen er tålmodige, og at vi ikke får noen grunn til å angre på å at vi gav ham tid, men om alt kommer til alt og disse resultatene fortsetter i en lenger periode fremover, så blir vel Solskjær nødt å gå

Om den tid kommer, håper jeg for all del at styret gjør de riktige valgene med å bringe inn en manager med langsiktig plan, og forhåpentligvis en «director of football» også. Men det eneste jeg kan gjøre nå som supporter er å støtte og heie frem mannen som står ved roret og de 11 gutta han sender utpå matta hver helg. Både i tykt og tynt.

«If you don´t love me at my worst, then you don´t deserve me at my best»


Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som en del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.