LESERBREV: – Hva kan vi lære av Chicharito?

Johannes mener det er noe å lære av Chicharitos suksess i Bundesliga.

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Hva bør United lære av Chicharito sin suksess i Leverkusen?

Av: Johannes Børstad, 24 år, journalist i NRK, og ivrig United-supporter.

Ja, Manchester United sliter med å score mål. Og ja, Javier Hernandez har plutselig begynt å score mål i Bayer Leverkusen.

Men han gjorde ikke det i Manchester United. Hvorfor er det slik? Hvordan kunne man forvandle en spiller som alt for ofte brente store sjanser og gikk i offside de siste sesongene, til å plutselig bli en av Bundesligaens beste spisser?

Jeg tror det meste handlet om tillit.

– Det jeg savnet de siste to-tre sesongene var tillit. Jeg spilte noen ganger, men så var det tilbake på benken, sa Hernandez til Orlando Sentinel her om dagen.

SLIK VI HUSKER HAM: Chicharito jubler etter scoring mot Norwich. Til helgen kommer kanarifuglene på besøk til Old TRafford igjen, men denne gangen m United klare seg uten mexicaneren som i stedet scorer på bestilling i Tyskland.
SLIK VI HUSKER HAM: Chicharito jubler etter scoring mot Norwich. 

Kanskje var det så enkelt? Tillit + Selvtillit = Mål? Det var i hvert fall en mye bedre Chicharito vi hadde under Sir Alex Ferguson enn vi hadde under David Moyes og Louis van Gaal. Og nå er Chicharito en av Europas mest spennende spisser igjen.

Dette er kanskje en enkel besvarelse på problemet, og det er sikkert mye mer sammensatt. Likevel er det kanskje en lærdom i det i et United-lag som nå har mange unge, spennende spillere som vi ønsker skal lykkes og score mål.

For det er noen likhetstrekk mellom Memphis Depay, James Wilson, Andreas Pereira og Adnan Januzaj (som nå er tilbake fra lån).

De er alle spillere som vi vet kan lykkes. Bli United nye store nye stjerner. Men de mangler tillit. De får en kamp eller to, men så havner de tilbake på benken igjen. James Wilson måtte til slutt bli lånt ut for å få tillit. Hadde det vært nødvendig?

Kan det være så enkelt som at alle disse spillerne faktisk vil blomstre hvis de får 5,6,7 kamper på rad for United. Få tillit, vise seg fram, kanskje levere en scoring eller en målgivende pasning. Kanskje er det nok til at alle disse spillerne tar steget til å bli mer selvsikre og mer stabile.

tony
Anthony Martial etter mål for United.

Det har i hvert fall funket for Anthony Martial og Cristiano Ronaldo. Martial er langt fra et ferdig produkt. Men med tillit fra manageren, har han vist oss at han kan levere helt fantastisk. Cristiano Ronaldo var heller ikke noe ferdig produkt. Men med tillit ble han verdens beste spiller.

Det skal ikke være enkelt for spillere å spille fast i Manchester United, så jeg skjønner at de ikke kan få en gratis plass på laget. Men kanskje burde de få nok tillit til å vise fram hvor gode de faktisk er og kan være. For vi har sett hva både Depay, Wilson, Pereira og Januzaj kan få til. Men med for lite tid og tillit, vil den lille selvtilliten de har fått forsvinne igjen.

Kanskje trenger ikke alle å få tilliten samtidig heller. Men manageren burde lære noe av det vi ser fra Javier Hernandez i Bayer Leverkusen.

Og kanskje får vi se hvem som kan lykkes og hvem som ikke vil lykkes?

Tillit + selvtillit = Mål.

Til info: Chicharito har scoret 19 mål på totalt 22 kamper i ulike turneringer for Bayer Leverkusen. Det har blitt 11 mål på 12 kamper fra start og 14 kamper totalt i ligaen.