LESERBREV: Er Pogba verdt det?

Trygve skriver om den mulige bruken av én milliard kroner på Paul Pogba.

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Er Pogba verdt de pengene United må ut med?

Av: Trygve Amundsen

Både United supportere, tidligere legender og såkalte eksperter, uttaler seg daglig om prisen United ser ut til å måtte betale for Paul Pogba og andre spillere. Mange mener at fotballen har blitt en fullstendig gal verden der pengene løper løpsk, noe jeg kan si meg enig i. Men er 1 milliard for Pogba bortkastet for united?

United er en av verdens største merkevare.

De er en av verdens største fotballklubber og med flest supportere rundt om i verden. Flere er selvsagt erkesupportere som har fulgt United i mange år, selv før United på 90 tallet virkelig begynte å vinne trofeer igjen. Selv har jeg holdt med United siden slutten av 80 tallet. Da var det Liverpool som var det store laget. Flere av mine kompiser valgte selvsagt da å holde med Liverpool. Man liker vinnere, og når laget vinner skapes det store stjerner og forbilder. Dette rekrutterer mange nye supportere. Folk liker vinnende helter og i yngre alder velger man gjerne å holde med det laget som er det «beste».

FERGIE: Holdt tale i Monaco.
Ferguson.

Årsaken til at Manchester United har blitt et så kraftig varemerke med så stor forankring verden over, er nettopp fordi United har vært et mesterlag i over 20 år takke være Sir Alex. Når man tenker på United, tenker man på vinnere, store stjerner, trofeer og underholdende fotball. Men dette omdømmet er allerede blitt skadelidende. United har ikke vunnet (nevneverdig) eller spilt underholdende fotball på 3 år.

På fritiden trener jeg et fotballag i aldersgruppen 10-11 år. Der er det like mange City og Chelsea supportere som det det er United (slik var det ikke for noen år tilbake) Flere slenger «dritt» om United. At United er dårlige og spiller dårlig fotball. Ja, de er barn, men jeg forsøker å si det motsatte. Men jeg kan rett og slett ikke argumentere over at vi de siste 3 årene ikke har vært et topp lag. Og de har ikke levd lenge nok til å erfare noe annet enn at United er et middelmådig fotball lag. Vi som er eldre vet bedre! Men merkevaret Manchester United blir mer og mer skadelidende for hver dag som går hvis ikke klubben igjen klarer å være et av de beste lagene i Europa.

Det haster med å skape ny positiv omdømme, forrykende fotball og ikke minst vinne skikkelige trofeer igjen.

Skjer ikke dette vil vår kjære klubb sakte men sikkert bli tatt igjen av andre klubber når det kommer til popularitet og på sikt antall supportere. Selvsagt tar dette tid, men det vil skje. Et godt og hyggelig eksempel på nettopp dette er Liverpool!

ed woodward etihadEd Woodvard er genierklært når det kommer til å skape inntekter til klubben. Aldri før har United hatt flere sponsorer til en langt høyere pris i forhold til tidligere. Han er dyktig! (på det feltet) Jeg skal ikke ta bort hans ære rundt det å generere høyere inntekter. Men han lever godt av Uniteds historie og Sir Alex`s jobb over flere tiår. Sponsorer liker United pga at de er vinnere og har ekstremt mange supportere rundt om i verden. Sponsorene liker selvsagt å bli assosiert med et vinnerlag som United samt nå ut til et så stort tilhengerskare som det United har. Men opprettholdes ikke klubben dette omdømme, vil selv Ed Woodvard ha vanskeligheter med å ta innbringe de store sponsorhonorarene som de klarer i dag og dermed opprettholde dagens omsetning.

Selvsagt vet alle som jobber rundt Manchester United dette. United er en butikk som består av et maskineri av dyktige mennesker som jobber for å få butikken til å gå enda bedre. Ryktene sier at Woodvard i flere overgangsvinduer har forsøkt seg på noen virkelige store kanoner men dessverre uten å lyktes. Han gjør selvsagt ikke dette fordi han liker å bruke penger!

Jeg mener at Manchester United har derfor ikke råd til å gå på vesentlige flere sesonger uten at folk forbinder United med noe stort! Vinnere og underholdende fotball!

Manchester United trenger følgende omgående:

  • Stjerneskikkelser. Spillere som er i den absolutte verdenstoppen. Spillere som supporterne (unge supportere) med stolthet bærer deres navn på ryggen. De siste årene har man i realiteten kun hatt Rooney og han er en fallende storhet.
  • United må igjen spille underholdende fotball!
  • United må begynne å kjempe i toppen og vinne de gjeveste trofeene
  • United må bli igjen bli et fryktet lag og bli assosiert som vinnere

Så langt synes jeg United har gjort mye riktig og tatt nødvendige grep:

  • Van Gaal er fjernet. Liker ikke at man må sparke managere, men det ble dessverre helt nødvendig
  • josemourinho (650 x 358)Vinneren Mourinho er ansatt! Jeg har tidligere ikke kunne fordra fyren, men allerede nå begynner jeg å elske han:) Han er en vinner og har sagt alt riktig så langt. Han er kommet for å vinne trofeer!
  • Zlatan er signert. Man kan si mye om Zlatan, men han er den stjerneskikkelsen som United sårt trengte. Han er kunstneren som med stor sannsynlighet vil skape overskrifter i avisene. Både med sine fotballferdigheter, men også gjennom sin autoritet og stjerneskikkelse
  • 1henrikhMkhitaryan ser ut til å være en spiller av ypperste klasse som kan bidra til effektivitet, underholdning og seiere

Og hva da med Pogba? Er han verdt over 1 milliard kr?

Jeg mener at United ikke har råd til å la være. Synd at han gikk gratis fra United for noen år siden. Men evner vi å legge de bitre følelsene til side, så er fakta at han er en glitrende spiller med de kvalitetene United har manglet i flere år. Han eller en lignende spiller må prioriteres!

United har penger og trenger å bruke pengene nå for å skape ny entusiasme og et skikkelig vinnerlag igjen.

Hvis United ikke investerer i skikkelig kvalitetsspillere NÅ vil dette bli fryktelig dyrt for både United og familien Glazer i lengden!

Velkommen Paul Pogba!