Leiesoldater i aksjon

OPPDATERT: Seks fikk spilletid, én debuterte, mens én ble matchvinner.

Alle Uniteds utlånte har kamper denne helgen. Hvorvidt alle får spilletid er imidlertid en annen sak. Nedenfor følger en oversikt som oppdateres etter hvert som kampene spilles.

Fredag 1. november

Ipswich – Barnsley 1-1

Det var sikkert en litt spesiell kamp for Ipswichs Ryan Tunnicliffe som møtte laget han var på utlån hos i fjor. I en kamp hvor hjemmelaget hadde førsteomgangen og gikk i ledelsen ved Daryl Murphy, tok Barnsley over i andre omgang og fikk deres utlikning. Dermed endte det med uavgjort for Tunnicliffe som ble byttet ut åtte minutter før full tid.

Lørdag 2. november

Wigan – Huddersfield 2-1

Nick Powell har imponert sålangt i Wigantrøya, og denne kampen ble intet unntak. Powell spilte 90 minutter, og scoret målet som sikret seieren for hjemmelaget, som nå nærmer seg play off-plassene i Championship.

Birmingham – Charlton 0-1

Litt lenger ned på tabellen finner vi Birmingham. Demåtte klare seg uten Jesse Lingard som fortsatt er ute med skade, og de blå tapte helgens kamp, og ligger helt nede på 22. plass etter 14 spilte kamper.

Nottingham – Blackpool 0-1

Venstreback Tyler Blackett ble fredag klar for utlån i Blackpool, og det ble raskt bekreftet at 19-åringen skulle starte lørdagens kamp. Blackett fikk spille hele kampen, som ble avgjort langt ut i overtidsminuttene. Blackpool vant 1-0, og forsterket sin posisjon på fjerdeplass i Championship.

Elbar – Real Zaragoza 3-2

Zaragoza-spiss Angelo Henriquez har gjort det godt i Spania så langt og skal ha blitt populær blant fansen allerede. Lørdag fikk han igjen spille fra start, men denne gangen klarte han ikke å sikre hverken mål eller poeng for Real Zaragoza.

Twente – NEC 2-2

Belgiske Marnick Vermijl er for tiden på utlån i nederlandske NEC hvor han har uttalt at målet fortsatt er å bli United-spiller. NEC ligger helt sist i den nederlandske toppserien, og lørdag møtte de topplaget Twente på bortebane.

Kampen startet som mange ventet med et sterkt press fra Twente, og hjemmelaget tok oppskriftsmessig ledelsen etter 23 minutter, og doblet den ti minutter senere.

Vermijl fikk spille samtlige minutter på NECs høyrebackplass, og resten av kampen kommer han nok til å huske en god stund, for gjestene kjempet seg tilbake i kampen og scoret to mål i andre omgang, noe som var godt nok til å få med seg et poeng hjem.

SV Roeselare – Antwerpen 1-1

I den belgiske samarbeidsklubben Antwerpen er Davide Petrucci eneste United-innslag i år. Italieneren fikk imidlertid ikke spilletid av manager Jimmy Floyd Hasselbaink på lørdag.

Søndag 3. november

Arouca – Pacos Ferreira 0-0

Vingen Bébé sleiker stadig krittlinjene i Portugal, og søndag startet han som vanlig for Pacos Ferreira som ligger desidert sist i ligaen. I bortekampen mot Arouca ble det ingen mål på Bébé eller Pacos Ferreira, men ett poeng kommer likevel godt med for bortelaget. Bébé ble byttet ut etter 82 minutter.