Lei

Ny United-blemme etter dramatiske sluttminutter

Med én seier og generelt noe svake prestasjoner i de fire siste kampene før landslagspausen, fikk United muligheten til å snu trenden da de rødkledde gjestet Leicester på King Power Stadium lørdag ettermiddag.

Det måtte også Ole Gunnar Solskjærs menn gjøre for å ikke sakke akterut i kampen om Premier League-tittelen. Med Liverpools seier mot Watford tidligere lørdag, ville nemlig avstanden opp til ligatoppen øke til fire poeng, før en periode med flere tøffe kamper for United.

Greenwood-prosjektil ga United ledelsen

I Leicestershire var det likevel det trettendeplasserte hjemmelaget som startet best.

Brendan Rodgers’ utvalgte kom også til kampens første farlighet, etter at Kelechi Iheanacho lurte vekk Paul Pogba og Harry Maguire på Uniteds venstreside. Angriperen fant Maddison, som igjen fant Youri Tielemans. Belgieren fikk lagt inn fra dødlinja, men kaptein Maguire fikk ryddet opp før det ble en virkelig stor målsjanse ut av det hele.

Leicester City v Manchester United - Premier League
TILBAKE PÅ GAMLE TRAKTER: Harry Maguire var lørdag tilbake fra sin skade, da han møtte sine gamle lagkamerater i Leicester.

Deretter kjempet United seg gradvis mer inn i kampen, og med litt under kvarteret spilt kom Mason Greenwood seg til kampens første United-avslutning. 20-åringen fyrte av fra distanse, men tilslaget var ikke av vant Greenwood-kaliber.

Kasper Schmeichel kunne dermed redde relativt komfortabelt, men gjestene var advart.

Kantspilleren til United hadde nemlig mer på lager. Unggutten plukket opp ballen på sin høyreside, før han satte fart innover i banen. Stortalentet ladet kanonen, og denne gangen var det alt annet enn løskrutt han skjøt med.

Ballen føk opp i krysset bak vertenes danske målvakt, som ikke kunne gjøre annet enn å hente ballen ut av nettet og erkjenne at det var gjestene som hadde trukket først i Leicester.

DYNAMITT: Mason Greenwood viste igjen frem sin eminente venstrefot da han sendte United i føringen mot Leicester.

Utlikning etter Maguire-blemme

Dessverre for United ga ikke scoringen vann på mølla. Det var nemlig Leicester som tok over initiativet i kampen etter Greenwoods kunstscoring, og få minutter senere var vertene bare centimetere unna en utlikning.

Back Ricardo Pereira forsøkte å legge ballen inn mot Jamie Vardy, men avleveringen holdt i stedet på å snike seg inn i hjørnet bak David de Gea. Uniteds spanske keeperhelt hadde nok hjertet godt opp i halsen, men kunne til slutt se kula havne på riktig side av stolpen.

Landsmann Cristiano Ronaldo fikk sin første sjanse etter en drøy halvtime. Spisstjernen fikk muligheten etter fint forarbeid av Jadon Sancho, men avslutningen havnet rett på Schmeichel.

TILRETTELEGGER: Jadon Sancho kunne ha fått sin første målgivende pasning i United-karrieren, hadde Cristiano Ronaldo tatt bedre vare på sin mulighet.

I stedet var det vertene som skulle få ballen i mål på King Power. Iheanacho snappet ballen foran nesetippen på en tydelig rusten Maguire, før han fant Youri Tielemans på seksten meter.

Belgieren sendte ballen i en høy bue over De Gea, og dermed sprakk nullen igjen for United. 1-0-seieren over Wolverhampton er den eneste gangen de rødkledde har holdt tett bakover i løpet av de siste 19 kampene.

Senere i omgangen kunne det også ha kommet flere baklengsmål. Iheanacho skjøt like utenfor fra distanse, før Leicester kom nære ny nettsus på overtid av overtiden.

UTLIKNET: Leicester svarte United ved Youri Tielemans etter en glipp av Harry Maguire.

Vertene forsøkte seg med en innøvd frisparkvariant, og ballen var nære ved å havne i beina til Jamie Vardy. Heldigvis for United fulgte målgjører Greenwood Leicesters veteranspiss helt til døra, og hindret 34-åringen i å score.

Dermed kunne lagene gå til pause med stillingen 1-1, etter en noe skuffende omgang fra Uniteds side.

Rashford endelig tilbake

Også etter pause var det Leicester som kom til den første muligheten. Iheanacho fikk fyre av fra kanten av sekstenmeteren, men avslutningen skapte ingen problemer for Uniteds spanske burvokter.

En skuddvillig Greenwood kom seg til to nye avslutninger fra distanse, men unggutten klarte ikke å gjenskape suksessen fra 1-0-scoringen.

Nemanja Matic kom nærmere med sitt volleyforsøk fra rundt 30 meter, men ballen endte sin ferd akkurat på feil side av tverrliggeren.

DRO TIL: Men Nemanja Matic klarte ikke å hamre ballen i mål slik han gjorde det mot Crystal Palace i 2018.

Leicester svarte med å trykke United bakover i banen, uten at «revene» klarte å gjøre det spillemessige overtaket om til de helt store scoringsmulighetene foran målet til De Gea.

Farlig ble det derimot i Leicesters boks, da et fint innlegg fra Bruno Fernandes skapte kaos i målgården til Schmeichel. Plutselig landet ballen i beina til målscorer Greenwood, men vertenes sisteskanse klarte å holde ballen ute av eget mål.

Kampens linjedommer hadde også vinket for en offside, så det ville nok uansett ikke blitt tellende nettkjenning ut av det.

I jakten etter en vinnende scoring valgte Ole Gunnar Solskjær å gi de tilreisende United-supporterne et gledelig gjensyn. Midtveis gjennom omgangen kom nemlig Marcus Rashford på banen, til sin første tellende kamp siden sommerens EM-finale.

TILBAKE: På en ellers mørk dag, var Marcus Rashfords gjeninntreden i United-laget et av lyspunktene.

Dramatiske sluttminutter ødela for United

Til tross for United-yndlingens inntreden, var det Leicester som fortsatte trykket.

Vertene snappet ballen fra Matic med United på vei fremover, og Tielemans kunne fyre av fra langt hold. Bare en vanvittig De Gea-redning hindret Rodgers’ menn i å ta ledelsen på hjemmebane.

Rashford fikk sin første virkelige involvering da han serverte barndomshelt og angrepskollega Ronaldo etter en kontring, men portugiseren klarte ikke å lirke ballen i nettet.

På motsatt banehalvdel måtte De Gea igjen i aksjon da han hindret innbytter Patson Daka i å score fra kloss hold.

Spanjolen stoppet samme mann etter et hjørnespark få minutter senere, men returen havnet dessverre i beina til midtstopper Caglar Soyuncu, som dermed kunne sende sitt lag i føringen.

United-spillerne ropte på en offside, men VAR-bussen konkluderte med at tyrkeren så vidt var på riktig side.

KUNNE JUBLE: Leicester-stopper Soyuncu sendte sitt lag i føringen på King Power Stadium.

Ricardo Pereira fikk en mulighet til å doble ledelsen like etter, men ballen skled av foten til portugiseren.

Dermed kunne United angripe. Victor Lindelöf slo en millimeterpresis langball gjennom til Rashford, og alene med Schmeichel var det ingenting som tydet på at 23-åringen nettopp hadde vært ute av spill i månedsvis.

Angriperen hamret ballen i nettet og sikret med det utlikningen for sitt lag.

Dessverre skulle ikke gleden vise seg å vare. Leicester gikk i strupen på United rett fra avspark, og før United-spillerne visste ordet av det hadde Vardy ballen foran De Geas mål.

Spissveteranen klinte til på halvspretten, og sendte ballen utagbart opp i hjørnet bak De Gea.

Uniteds sluttspurt uteble på King Power Stadium, der det var vertene som var nærest å få det neste målet. Bare en god De Gea sto mellom Patson Daka og 4-2-scoringen med fire minutter igjen på klokka.

Inne i overtiden var det dog Daka som vant duellen, da han pirket inn vinnermålet på bakerste stolpe, etter en Leicester-corner.

Dermed var det hjemmelaget som tok seieren i Leicester, mot et United som leverte en svak forestilling. Ole Gunnar Solskjærs menn synker på tabellen, før en laget møter Liverpool, Tottenham og Manchester City i de tre neste ligakampene.