Laws treffsikre spådom

VIDEO: Se Denis Law spådom fra 1990 om den kommende United-dominansen.

Året var 1990. Datoen var 12. mai. United hadde ennå ikke vunnet noe under Ferguson, og hadde ikke vunnet ligaen siden 1967.

Likevel satt altså Denis Law – kongen av Stretford End – i et TV-studio og snakket med drømmende øyne om en potensiell kommende United-dominans, noe han baserte på egne opplevelser fra 1960-tallet. For i 1963 rykket nesten United ned, men de vant FA-cupfinalen 3-1 mot Leicester (med Law på scoringslista), og da fulgte det også andre titler i årene som kom.

I 1989/90 hadde United også en dårlig sesong i ligaen, og det ble ropt på Fergusons avgang, men United kom seg frem til FA-cupfinalen, og det var i studioet i forbindelse med den første finalekampen mot Crystal Palace at Law kom med sine uttalelser om den mulige dominansen som kunne komme av en eventuell FA-cuptittel.

Se klippet under: 

Men Law er ikke den første til å drømme stort fra tiden før titlene begynte å renne inn. Alex Ferguson, som for øvrig hadde Denis Law som sitt idol som spiller, kom selv med en uttalelse i august 1988 der han spådde store endringer fra en periode der Liverpool dominerte.

Vi synes sitatet gjør seg best på engelsk:

«This isn’t just a job to me. It’s a mission. I am deadly serious about it. Some people would reckon too serious. We will get there, believe me. And when it happens, life will change for Liverpool and everyone else — dramatically.»

Akkurat den lovnaden er det vel få som vil si at Ferguson ikke klarte å oppfylle. Og da passer det kanskje å nevne at det tirsdag er nøyaktig to år siden Ferguson sa farvel til Old Trafford-publikummet etter at United slo Swansea 2-1.

Sir Alex Ferguson Cooks For Denis Law On MUTV
GODE VENNER: En gang var Law Fergusons helt, nå er de venner. Her fra en TV-innspilling for MUTV.