Disse slår «Rekord-Rooney»

Wayne Rooney jakter scoringsrekorden for England, men i Premier League får han større konkurranse.

Sammen teller «hele» England ned til dagen Wayne Rooney tar Bobby Charltons scoringsrekord. Før kampen mot Estland står 28-åringen med 42 landslagsmål, mens Bobby Charlton har 49.

Ser vi på Premier League får imidlertid Rooney større konkurranse enn hva han gjør på landslaget. Ja, til og med i United er det én med bedre målsnitt enn engelskmannen.

Best av spissene i topplagene er Didier Drogba som på 104 landskamper har scoret imponerende 65 mål for Elfenbenkysten. Det gir et snitt på 0,63 mål per kamp. Nestemann på listen Roberto Soldado med 0,58 mål per kamp. Nå er imidlertid Drogba «kun» superreserve i Chelsea, mens Soldado ikke har mer enn tolv kamper, noe som gir et noe tynt sammenlikningsgrunnlag. Dermed er vel Edin Dzeko landslagskongen i Premier League for øyeblikket med et snitt på 0,54 mål per kamp for Bosnia og Herzegovina.

Ser vi på listen med røde øyne er ikke Robin van Persie langt unna Dzeko med et snitt på 0,51 scorer. Van Persie scorer da i omtrent annenhver kamp for Nederland. Van Persie er for øvrig den mestscorende landslagsspilleren i Nederland med 48 mål. Nevnte Rooney er på 7. plass med 0,43, mens Falcao står på 10. plass med et målsnitt på 0,39 for Colombia.

Skjermbilde 2014-10-12 kl. 17.43.33