England v Poland - FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier

Dynamitt-Harry reddet England med kanonkule

Harry Maguire ble matchvinner mot Polen, mens Paul Pogba fikk 90 minutter for Frankrike.

England 2-1 Polen

Harry Maguire berget tre poeng for England mot Polen, men det er nok John Stones de engelske journalistene vil skrive mest om i sine kampreferater.

På Wembley hadde «Manchester-duoen» Maguire og Stones full kontroll på et Polen-lag uten Robert Lewandowski – helt til City-stopperen gjorde livet vanskelig for Gareth Southgate etter hvilen.

Stones mistet ballen til Jakob Moder ved egen 16-meter. Polakken kombinerte med angrepskollega Arkadiusz Milik og scoret på Nick Pope.

– En brøler av John Stones, konkluderte Kasper Wikestad på direkten.

På det tidspunktet hadde Harry Kane blitt Englands mestscorende på straffespark med sin scoring fra straffemerket i første omgang.

Fem minutter før slutt ble Maguire matchvinner med sin 2-1-scoring. Stones headet ballen inn foran mål på et hjørnespark, og Maguire banket til på direkten. United-stopperen løp rett bort til City-spilleren for å feire.

– Midtstopperparet til England får sin revansje. Et fint øyeblikk, sa Wikestad.

Ifølge Richard Jolly på Twitter var det for øvrig første gang siden 1931 at to engelskmenn med Harry til fornavn scoret for England i samme kamp.

Luke Shaw holdt nullen sammen med Maguire mot Albania, men ble vraket til fordel for Ben Chilwell mot Polen. Jesse Lingard kom inn i det 90. minutt, mens Shaw ble sittende på benken gjennom hele kampen sammen med Dean Henderson.

England har fått en perfekt start på VM-kvalifiseringen med full pott mot San-Marino, Albania og Polen.

1: Kampen er i gang.
19: 1-0! Harry Kane gir England ledelsen fra straffemerket. Raheem Sterling ble felt. Kane har nå flest straffescoringer for landslaget i historien.
58: 1-1! Jakub Moder utligner for Polen. England har hatt full kontroll fram til nå.
85: 2-1! Harry Maguire redder England! John Stones header et hjørnespark til Maguire, som banker ballen i mål.
90: Jesse Lingard kommer inn for Raheem Sterling.

Bosnia-Hercegovina 0-1 Frankrike

Paul Pogba startet sin tredje landskamp for Frankrike på rad i mars og sin 78. i karrieren. 26-åringen har spilt 63+59+90 minutter for Didier Deschamps og har dermed fått verdifull matching etter skaden i VM-kvalifiseringen.

Den regjerende verdensmesteren slet voldsomt med å spille seg til sjanser i Sarajevo, men fant veien til nettmaskene etter en time da Antoine Griezmann headet et innlegg fra Adrien Rabiot i mål.

Pogba spilte i en midtbanetoer med nevnte Rabiot og trøblet i likhet med sine landsmenn i hvitt med å bryte ned et aggressivt hjemmelag som tok alle midler i bruk for å stoppe Kylian Mbappé. Pogba fikk selv et gult kort elleve minutter før slutt.

Frankrike topper sin gruppe med sju poeng på de tre første kampene.

Anthony Martial var ikke i troppen. Før kampen omtalte landslagssjef Didier Deschamps skaden som «et lite problem med kneet».

Andorra v France - UEFA Euro 2020 Qualifier
PAUL POGBA: Her i aksjon mot Andorra.

LIVE

60: 1-0! Endelig får Frankrike hull på byllen. Antoine Griezmann header et innlegg fra Adrien Rabiot i mål.

Skottland 4-0 Færøyene

Etter to kamper på midtbanen, var Scott McTominay tilbake i midtforsvaret til Steve Clarke mot Færøyene. Ifølge rapportene hadde 24-åringen en god kamp og slo flere presise langpasninger.

Forsvarskollega Kieran Tierney stjal overskriftene. Arsenal-backen hadde målgivende på alle Skottlands tre første scoringer. John McGinn scoret de to første, Che Adams det tredje, og Ryan Fraser det fjerde.

Seieren var forventet og nødvendig. Skottland står med fem poeng på de tre første kampene og ligger fire poeng bak Danmark som har full pott.

Scotland v Austria - FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier
MIDTSTOPPER: Scott McTominay spiller ofte i forsvarsrekka til Skottland.

7: 1-0! John McGinn gir Skottland ledelsen! Målgivende fra Kieran Tierney.
53: 2-0! Igjen er McGinn målscorer og Tierney servitør.
60: 3-0! Che Adams målscorer. Tierney med sin tredje målgivende.
70: 4-0! Ryan Fraser målscorer. Denne gangen er det Andy Robertson som er nest sist på ballen.

De Gea, Lindelöf og Dalot

David de Gea virker å ha mistet keeperplassen til Unai Simon på det spanske landslaget. Simon sto også kveldens kamp mot Kosovo. Dermed returnerer United-keeperen til Carrington uten å ha spilt et eneste minutt for Spania.

Sverige vant sin privatlandskamp mot Estland uten Victor Lindelöf tidligere onsdag kveld. Midtstopperen fikk forlate samlingen for å hvile ryggen.

Diogo Dalot og Portugal sikret gruppeseier og avansement til kvartfinale i U21-EM med 3-0 mot Sveits.