amad041022

Diallo med ny scoring og kåret til banens beste

Flere av Uniteds utlånte spillere har vært i aksjon denne helgen, og flere spiller også sine kamper søndag. Lørdag var fire utlånte i aksjon.

Sunderland 2-0 Middlesbrough

Amad Diallo startet som vanlig for Sunderland og markerte seg med sin syvende scoring for sesongen da han punkterte kampen etter 82 minutter. Kantspilleren ble også kåret til banens beste spiller av Sky Sports.

Ivorianeren fikk ballen inne i feltet før han rundlurte en Boro-forsvarer og banket ballen i nærmeste. En lekker scoring av 20-åringen som har prestert på et jevnt høyt nivå over tid i nordøst England.

Sunderland klatrer med det oppover på tabellen og opp på 9. plass. Carrick gikk på sitt kun sitt tredje ligatap som Boro-manager etter han tok over klubben i slutten av oktober.

Birmingham 1-2 Preston

Birmingham tok i mot Preston North End på hjemmebane og fikk en fryktelig start på kampen. Etter bare 15 minutter lå de under 0-2. I andre omgang fikk de med seg en redusering med Lukas Jutkiewicz uten at det var nok til å få med seg noe poeng.

United hadde to spillere som kunne blitt involvert i kampen, men det var kun Hannibal Mejbri av de to som fikk spilletid. Bursdagsbarnet, som fylte 20 år lørdag, spilte 62 minutter for the Blues.

I kamprapporten og børsen fra Birmingham Mail skrives det at Hannibal kunne gjort jobben bedre med å markere Ryan Ledson i forkant av 0-1.

Lokalavisen gir Mejbri børskarakteren 6.5 beskriver prestasjonen på følgende måte:

– En førsteomgang som han bare må glemme. Pådro seg også et unødvendig gult kort. I andre omgang var han en av spillerne som stod frem og virkelig tok tak, og det var overraskende at han ble byttet ut etter timen.

Alvaro Fernández ble sittende hele kampen på benken for Preston.

QPR 1-1 Swansea

QPR må fortsatt vente på sin første seier i 2023. Det endte med en ny poengdeling hjemme mot Swansea lørdag. Hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter 27 minutter etter scoring av innleide Jamal Love.

Ethan Laird startet som vanlig på høyrebacken for QPR, men måtte gå av med skade etter 37 minutter.

West London Sport gir likevel Laird karakteren for prestasjonen.

De skriver at Laird ble utfordret av Swanseas venstreside tidlig i kampen, men løste det glimrende frem til han måtte ut med en skade i hamstring.

Det kan med andre ord tyde på at Laird vil være ute i flere uker.

Derby 2-1 Bolton

Shola Shoretire ble sendt på utlån til Bolton Wanderers i League One tidligere i uken. 18-åringen startet kampen borte mot Derby på benken, men fikk sin debut med 27 minutter igjen på kampuret.

Dessverre ble det ikke poeng i Shoretires første kamp for den tidligere Premier League-klubben, men vi kan nok forvente å se Shoretire i startoppstillingen i tiden fremover. Iallfall om vi skal tolke uttalelsene til Bolton-manager Ian Evatt som er sitert i The Bolton News.

– Han er fortsatt veldig ung, men har vært en del av førstelaget til Manchester United i lang tid allerede. Det er svært sjelden du ser en spiller i hans alder ha spilleforståelse på det nivået han har. Han kan dra av motstandere, vende opp i små rom og skape seg plass der andre ikke klarer det. Han tilfører oss stor kvalitet.

Annet:

• Dean Henderson har pådratt seg en skade og er ute av spill noen uker for Nottingham Forest. Fra sofakroken kunne han se Nottingham spille 1-1 borte mot Bournemouth.
  • Sevilla, uten en kneskadd Alex Telles vant 1-0 hjemme mot Cádiz og har begynt klatringen på tabellen. Det er fortsatt uvisst når brasilianeren er tilbake i spill etter skaden han pådro seg i VM.
  • Matej Kovar spilte 90 minutter da Sparta Praha vant 3-1 mot tyske Nürnberg i en treningskamp. Den tsjekkiske ligaen har vinterpause og starter opp igjen først neste helg.
  • Grunnet det kalde været var det flere kamper nedover i ligasystemet som ble utsatt. Deriblant kampen mellom Barrow og Salford hvor Ethan Galbraith kunne kommet i aksjon.
  • Marseille, uten en langtidssuspendert Eric Bailly vant 1-0 mot Rennes i den franske cupen fredag kveld. Bailly sonte sin første av syv kampers karantene etter skrekktaklingen han hadde mot Hyeres fra nivå fire i den forrige runden.
  • Amad Diallo og Sunderland tar i mot Michael Carricks Middlesbrough i Championship søndag klokken 13.00
  • Will Fish og Hibernian spiller cupkamp mot divisjonskollega Hearts søndag klokken 15.00.