– La Liga-oppstart trolig 28. mai, 6. juni eller 28. juni

La Liga-president og UEFA-topp Javier Tebas har møtt mediene.

Det går nesten ikke en dag uten nye spekulasjoner eller forslag til hvordan man skal kunne fullføre sesongene.

Samtidig herjer coronaviruset for fullt i Europa, ikke minst i Spania.

La Liga-presidenten Javier Tebas er imidlertid optimistisk.

– Hvis man ser på alle de ulike scenarioene vi har sett på sammen med UEFA så er de mest sannsynlige at vi starter opp igjen 28. mai, 6. juni eller 28. juni, sier han ifølge BBC.

–  Vi kan ikke si et nøyaktig tidspunkt, siden det også avhenger av myndighetene, men vi vil uansett også ha tid til å returnere til trening igjen før det.

Tebas mener at spanske klubber vil tape én milliard euro hvis det ikke blir mer fotball denne sesongen, mens tapet ved å returnere – selv uten tilskuere – vil være på 300 millioner.  En fotballretur med tilskuere på plass fra en av de nevnte datoene vil likevel ha kostet La Liga-klubbene 150 millioner euro.

JAVIER TEBAS: La Liga-president og UEFA-topp.

To sannsynlige løsninger

Ifølge fotballtoppen er det i hovedsak to løsninger som nå sees på i europeisk fotball.

A) At ligaene spiller sine kamper i helgene og europacupene fullføres i midtuka.

B) At man spiller kampene i to blokker – først blir man for eksempel ferdig med ligaspillet i juni og juli, og så spiller man europacupkamper i juli og august så fort ligaspillet er over.

– Det er logisk om noen ligaer starter før de andre, sier han – med tanke på at coronaviruset utvikler seg ulikt i forskjellige land.

August ble imidlertid gjentatt som en mulig måned hvor man var ferdigspilt.

– Men dette er mer komplisert enn kun å ta en avgjørelse, sa han – med tanke på det å sy alt sammen.

– Hvert land er forskjellig. I England har man tre turneringer, i Spania og Italia er det to, mens det er 18 lag i Bundesliga mot 20 i de andre.  Ligaene har problemer med kalenderne, så hvis det er umulig å løse dette hver for seg så må man gå UEFA i møte.

– Vi tenker imidlertid ikke på å endre på turneringer. Tenk bare på TV-avtalene. De er solgt med tanke på en viss gjennomføring.

Så gjenstår det å se hva som eventuelt må gjøres hvis det viser seg ikke å være mulig å spille ferdig ligaene innen utgangen av august. Det er det foreløpig ikke kommet noe særlig om, foruten det mer generelle ønsket om å fullføre sesongen.

Klikk her for å lese alle våre saker om hvordan coronaviruset påvirker fotballen.