– Kun én PL-klubb ga flere minutter til egenproduserte spillere enn United

Ole Gunnar Solskjærs tro på unge spillere fra egne rekker vises tydelig på statistikken.

Mason Greenwood og Marcus Rashford er de to fremste eksemplene på Uniteds egenproduserte spillere som har nådd toppen.

LES OGSÅ: Cultural Reboot – uttrykket som endret Solskjærs United.

Nå har CIES Football Observatory utarbeidet en oversikt over hvilke klubber som oftest benyttet spillere i kategorien «homegrown players».

Fjær i hatten for akademiet

CIES har definert «homegrown players» som spillere med minst tre sesonger i sine respektive klubber mens de var mellom 15 og 21 år. 

HØR PODCASTEN UWP-SPESIAL: Dette er morgendagens United-stjerner.

Deretter har CIES regnet ut hvor mange minutter disse spillerne har fått av det totale antall minutter samtlige spillere har fått for sine klubber.

EN FOR FREMTIDEN: Hannibal Mejbri står på terskelen til førstelaget. Den kreative spilleren med det karakteristiske håret, er en spiller det ventes mye av i United de neste årene.

Hele 28,6 prosent av den totale spilletiden for Manchester United sist sesong gikk til spillere som faller inn under kategorien «homegrown players».

Kun Brighton var marginalt bedre med 29,3 prosent.

På tredjeplass ligger Chelsea med 24,2 prosent, mens Arsenal og Liverpool på de to neste plassene ligger på henholdsvis 19,5 og 17,9 prosent. 

Samlet sett i Europa er det, ikke overraskende, de spanske klubbene som kommer best ut med Athletic Club på topp, Celta Vigo som nummer to og Real Sociedad som nummer tre.

Alle de spanske klubbene ligger på en spilletid for de egenproduserte spillerne på rundt 50, men særlig Athletic Club og Real Sociedad er kjent for å rekruttere spillere med lokaltilkntning.

United også nest yngst

Det er også et annet moment som viser hvor godt rustet Ole Gunnar Solskjærs mannskap er for fremtiden. Snittalderen for Manchester United i Premier League sist sesong var på 26,1 år.

Det er den nest yngste snittalderen i Premier League, kun slått av Aston Villa og Fulham som begge hadde en snittalder på 25,7.

Wolverhampton Wanderers v Manchester United - Premier League
SVÆRT UNGT: Ole Gunnar Solskjær valgte å benytte seg av mange unggutter i den siste seriekampen mot Wolverhampton.

Her hører det også med til historien at Villa og Fulham er blant klubbene som scorer dårligst på egenproduserte spillere.

Statistikken fra CIES på spillernes snittalder inkluderer ikke den siste ligarunden, og ligakampen mot Wolverhamton der blant andre Dean Henderson, Anthony Elanga, Brandon Williams, Amad Diallo, Daniel James og Hannibal Mejbri vil ha bidratt til å senke snittalderen på United-spillerne ytterligere.