Krever færre landskamper

Om et par år slipper vi kanskje noen av disse landskampene.

Jo da, det finnes verre ting enn å benke seg med Danmark-Norge i kveld.

Men samtidig, det vil aldri kunne erstatte en ordentlig Premier League-uke, med kamp i helga.

Nå er det 12 internasjonale datoer i fotballkalenderen. Det synes klubbene er nok, og ifølge The Telegraph jobber de nå for å få fjernet noen av dem. Det hele skal diskuteres de neste dagene.

FIFA har ønsket fem nye landslagsdatoer i sesongen, vi kan altså i verste fall i fremtiden få hele 17 landslagsdatoer, men dette jobber europeiske klubber hardt for å unngå.

Klubbene skal ifølge The Telegraph allerede ha avvist et forslag om å spille landskamper i to bolker – én tidlig på sommeren og én på våren. Klubbene har sagt nei til dette fordi de ikke ønsker at klubbspillet skal ligge brakk i to lange perioder.

I stedet krever klubbene at landskamper alltid spilles over ti dager (som nå) og at det spilles to kamper i den perioden. De vil ha helt stopp på enkeltkamper. I tillegg krever de at landslagsdatoen i august, den som er rett før eller etter sesongstart, fjernes totalt.

Selvfølgelig handler det også om økonomi, og klubbene krever bedre forsikringstiltak. Nå er det hvert enkelt forbund som har ansvaret for forsikring. Klubbene krever at UEFA tar mer ansvar.

Klubbene har også regnet ut at de kun mottok 1,5 prosent av fortjenesten etter fjorårets VM for å frigi spillerne, og er ikke så altfor imponert over det tallet, heller.

PS. Fotballkalenderen er satt frem til fotball-VM i Brasil i 2014, takket være tidligere avtaler. Disse nye diskusjonene går altså på hva som skjer etter det og videre frem mot Frankrike-EM i 2016.