Klopp møtte Ferguson – trengte 20 minutter på å forstå skotten

Jürgen Klopp beskriver sitt første møtet med Sir Alex Ferguson som en «super samtale». Men tyskeren trengte noen minutter på å skjønne United-legendens aksent.

I forkant av søndagens prestisjeoppgjør på Anfield forteller Daily Mirror om forholdet mellom Klopp og Ferguson.

De to managerprofilene har blitt godt kjent etter at de møttes for første gang da tyskeren var trener i Borussia Dortmund.

– Det var fantastisk, sier Klopp om møtet.

– Jeg var en veldig ung manager i Dortmund som aldri hadde møtt ham før. Vi hadde en super samtale fra første sekund.

– Jeg trengte 20 minutter på å skjønne meg på den skotske aksenten, men etter det gikk det fint. Vi har holdt kontakten siden.

LEGENDE: Sir Alex Ferguson, her avbildet som United-manager, blir sannsynligvis å se på Anfield på søndag.

Lunsj med Ferguson og Giggs

På fotballbanen møttes aldri de to. Da Ferguson pensjonerte seg i 2013, var Klopp fortsatt i Dortmund. To år senere ble han ansatt som Liverpool-manager.

De holdt imidlertid kontakten, og ifølge Daily Mirror møttes de i en veldedighetslunsj sammen med BetFred-eier Fred Done, Ryan Giggs og Bryan Robson.

På det tidspunktet var Klopp i Liverpool, uten at han følte seg truet i selskap av United-profilene av den grunn.

– Han trente ikke Manchester United lenger, så han var ikke en tidligere manager, men bare en veldig flott fyr. Det var noen andre der som også var United-folk. Jeg hadde Liverpool-telefonen min på bordet hele kvelden, men ingen gikk fra derfra, forteller Klopp.

– Ryan Giggs og Bryan Robson var der, men jeg følte ikke at jeg var omringet av fienden. Det virket i alle fall ikke sånn. Jeg kjenner til rivaliseringen, men du ser jo hvordan Gary Neville og Jamie Carragher kan jobbe sammen. Hvem hadde trodd det for ti år siden!?

Det er for øvrig bildebevis som tyder på at Klopp og Ferguson møttes – og i alle fall var i samme rom – før tyskeren ble ansatt av Dortmund. Bildet nedenfor fra UEFAs trenerforum er tatt i 2003, da Klopp var Mainz-trener.

TRENERFORUM: Jürgen Klopp og Sir Alex Ferguson ble avbildet sammen i Sveits i 2003.

Nytt Solskjær-møte

På søndag møtes Klopp og Ole Gunnar Solskjær på Anfield, der Ferguson sannsynligvis vil være til stede på VIP-tribunen.

Den tyske Liverpool-manageren har et godt forhold også til Solskjær. De to møttes en gang i Spania da nordmannen var Molde-trener.

NY DUELL: De to første kampene mellom Klopp og Solskjær endte uavgjort.

– Det er en veldig, veldig viktig fotballkamp. Som kamper mot alle motstandere. Vi må bare lære oss å håndtere slike kamper. Vi har gjort det greit tidligere, men vi kan fortsatt bli bedre, sa Klopp på sin pressekonferanse fredag.

– Vi må sørge for at vi spiller på vårt beste. Vi vet hvor viktig dette er for fansen, men folk må skjønne at det ikke bare er disse kampene vi spiller for fansen. Det gjør vi i hver eneste kamp.

Manchester United er det laget som har færrest tap mot Klopp i Premier League. Av de 31 lagene tyskerne har møtt minst ti ganger har han lavest seiersprosent mot United med 20 prosent. Han står med to seirer, seks uavgjort og to tap.