Klikket og ble utvist

KARAKTERBOKA: Antonio Valencia mistet hodet etter å ha blitt taklet stygt av Raheem Sterling.

Antonio Valencia

Antonio Valencia og Ecuador er foreløpig inne på sikker plass.

Innflytelse på kampen: Kaptein Valencia forsøkte, og lyktes, et par ganger med å sette fart på høyrekanten. Hadde de samme problemene som i United. Presisjonen på innleggene var av laber kvalitet. Et par friske kontringer etter pause og satte Luke Shaw på prøve. Så kom den hodeløse reaksjonen etter Raheem Sterlings styge takling. Slik skal ikke en kaptein opptre.
Terningkast: 3

Samspill: Ecuador fremstod mye mer omstendelige i angrep enn undertegnede hadde trodd på forhånd, men de gangene laget satte fart skapte de trøbbel for Englands forsvar. Valencia slet med å finne medspillere med innleggene sine, men samspillet langs bakken fungerte fint.
Terningkast: 4

Defensive bidrag: Gjør det han må, men hadde ikke en altfor vanskelig jobb ettersom Rooney sjelden hadde sjansen til å sette fart på sin venstrekant.

Bevegelse: Når Valencia setter fart går det fort fremover. Ga Luke Shaw et par heftige løpeturer og kunne gjort livet enda surere for Englands forsvarsfirer med litt mer presisjon. Avslutningene var ikke all verden, men Valencia kommer seg til mange gode posisjoner.

Får plusspoeng for: Fart, vilje til å utfordre og forsøk på å utnytte et engelsk forsvar i ubalanse.

Får minus for: Hjernedød reaksjon etter Sterlings takling.

Stjernefaktor: Tja…Valencia har et høyt maksnivå, men fart er ikke nok alene. Presisjonen må bli mye bedre, men kontringsstyrken til Ecuador, som Valencia er den fremste eksponenten for, kan skape skikkelig trøbbel for alle motstanderne i Brasil-VM.

Verdt å merke seg: Ingen spillere som får røde kort I oppkjøringskampene til VM må sone i mesterskapet.

Helhetsinntrykk:
En kamp helt på det jevne, med glimt av storhet. Men får minus for den tankeløse oppførselen da han tok kvelertak på Sterling. Taklingen han ble utsatt for var ikke pen, men retferdiggjør ikke reaksjonen.

Slik var kampen:

England var veldig positive fra starten av. Wayne Rooney kunne sendt England i føringen etter bare minuttet, men mottaket ble for dårlig. England styrte det meste da Ecuador skapte sin første sjanse. James Milner sleivet med en klarering og innlegget havnet på hodet til Enner Valencia som stanget inn 1-0 til Ecuador.

England trengte litt tid og litt hjelp av dommeren for å komme tilbake i kampen. Alex Oxlade-Chamberlain fant Rickie Lambert med en fint innlegg. Men den ferske Liverpool-spissen brukte unektelig hånden til å dempe ballen før han hælsparket ballen i stolpen. Rooney dyttet returen i åpent mål.

Banens beste, Ross Barkley fant deretter Lambert med en utsøkt pasning og Lambert banket ballen i lengste hjørne.

Men Ecuador fikk sin utligning etter et stjernetreff fra Michael Arroyo fra rundt 20 meter, 20 minutter før slutt.

Uavgjort var greit nok, men England var det beste laget. Antonio Valencia og Raheem Sterling ble begge utvist ti minutter før slutt etter at sistnevnte felte Ecuadors kaptein og han svarte med å ta kvelertak på Sterling. De røde kortene får imidlertid ingen konsekvenser for spillerne.