Klart verst i Premier League

Kan dette forklare deler av scoringsproblemet i Manchester United?

At Manchester United ikke scorer nok mål på Old Trafford – eller på sine utenbysreiser for den saks skyld, er ingen hemmelighet. 

Men noe som kan være deler av forklaringen: Manchester United scorer ikke på dødball.

The Athletic har kommet med en ganske så urovekkende statistikk.

Om man leter etter mål som er scoret på cornere, eller frispark som legges inn i boks, må man ganske langt tilbake i tid for å finne siste Premier League-scoring for United.

Det er hele 220 dager siden Manchester United sist scoret fra hjørnemerket eller fra et frisparkinnlegg. Alle Premier League-klubbene har scoret siden Uniteds siste:

Når scoret klubbene sist: 

Manchester United: 220
Watford: 186
Crystal Palace: 167
Brighton: 146
Everton: 146
Newcastle: 146
Arsenal: 49
Aston Villa: 49
Tottenham: 49
Leicester: 42
West Ham: 42
Southampton: 35
Chelsea: 21
Norwich: 21
Wolverhampton: 21
Burnley: 14
Manchester City: 14
Sheffield United: 14
Liverpool: 13
Bournemouth: 7

Det har ikke stått på sjanser

– Det hadde ikke gjort noe å score noen mål på dødball, sa Solskjær før kampen mot Arsenal.

Nordmannen er nok smertelig klar over at det ikke går veien på dødball, men han kan ikke lene seg på en unnskyldning om at Manchester United ikke får så mange dødballer. 

SÅ NÆRE: Scott McTominay kunne blitt tomålsscorer mot Arsenal med en heading som gikk like over tverrliggeren etter et hjørnespark.

Forrige sesong fikk United 100 frispark på siste tredjedel (tredje best i ligaen) og 200 cornere (åttende best i ligaen).

Hodestyrken som er borte

Manchester Uniteds siste scoring på en slik dødball kom 27. februar mot Crystal Palace. Romelu Lukaku var mannen som fant nettmaskene. En Corner ble slått av Ashley Young, men kom ikke frem til belgieren før den hadde vært innom Chris Smalling og Victor Lindelöf. 

Lukaku ble solgt i sommer, Marouane Fellaini ble solgt før det igjen, og Smalling er sendt på lån til Roma. Det er en god del slagkraft som ikke er å se i United-garderoben under Solskjær.

STORE GUTTER: Romelu Lukaku, og spesielt Marouane Fellaini var kjent for å å være gode på hodet.

I sommer ble dog Harry Maguire hentet fra Leicester for å rydde opp i de bakre rekker, men også fordi han besitter enorme kvaliteter på offensiv og defensiv dødball.

Dessverre har vi bare fått se det den ene veien til nå.