Klare til å punge ut

Glazer-familien bekrefter at penger skal brukes på spillerkjøp.

Wigans Antonio Valencia (bildet) kan bli den første som blir hentet til Old Trafford ved hjelp av noen av de £80 millonene United vil sitte igjen med etter salget av Cristiano Ronaldo til Real Madrid. Ifølge Glazer-familien vil den ecuadorianske landslagsspilleren heller ikke være den eneste "storfisken" som i så fall ankommer klubben i sommer.

Mange United-supporteres store frykt er at mesteparten av pengene fra salget av Ronaldo vil gå til å betjene klubbens enorme gjeld, men den frykten kan legges til side først som sist, om vi skal tro de amerikanske eierne.

For sikkerhets skyld har representanter for Glazer utstedt en kunngjøring i den hensikt å berolige engstelige supportere. Ifølge Manchester Evening News har denne blant annet følgende ordlyd:

  • "At eierne ikke vil fortsette å investere i laget, er en påstand som utelukkende baserer seg på enkelte supporteres overdrevne mistenksomhet.

  • "Et betydelige antall spillere i verdensklasse har i de senere årene blitt hentet til klubben, noe vi vil fortsette med.

  • "Sir Alex Ferguson har full kontroll over spillergruppen. Han har fullmakt til å ta de avgjørelser han selv mener er til beste for Manchester United. Slik vil det også fortsette.

  • "Faktum er at Cristiano Ronaldo, etter seks år i klubben, bestemte seg for at det var på tide å komme seg videre. Til det svarte manageren "ok".

  • "Tanken om at United lar gjeldsbyrden bestemme premissene, er rett og slett ikke riktig. Det er overhodet ikke noe tema."

Valencia-avtale til uken?

Samtidig bekrefter Wigan-eier Dave Whelan (bildet) at en avtale for Antonio Valencia kan bli klar i løpet av kommende uke.

– United har vært i kontakt med oss, og jeg vil tro at forhandlinger vil komme igang om kort tid, sier han, og fortsetter:

– Jeg tror de har ventet for å se om Ronaldo ville dra til Spania. Fra nå av og i løpet av de neste syv til 14 dagene vil vi nok få se ting utvikle seg.

Whelan bekrefter også det vi har visst en god stund, at Ferguson lenge har holdt et godt øye med Valencia:

– I sesongen som gikk hadde Sir Alex folk ute for å følge med ham i bortimot hver eneste kamp, så han er veldig interessert.

– Men nå er vi ikke desperate etter å selge Antonio. Hvis jeg kan beholde ham, så gjør jeg det, for han er en strålende fotballspiller. På den annen side kommer jeg aldri til å stille meg i veien for en spiller som får muligheten til å dra til større og bedre klubber, og ingen klubb er vel større og bedre enn Manchester United.

– Hvis Antonio gir meg beskjed om at han ønsker å gå til United, og vi tilbys et riktig beløp for ham – da blir det også en avtale, avslutter Wigan-sjefen. Han skal allerede ha mottatt et muntlig bud fra Old Trafford. Dette skal etter sigende lyde på i overkant av £16 millioner.