Klare for Premier League

West Ham slo Blackpool 2-1 i play off-finalen på Wembley lørdag ettermiddag, og er dermed klare for Premier League-spill neste sesong.

Reading og Southampton var allerede klare for Premier League neste sesong etter å ha kapret de to øverste plassene på tabellen i Championship. Lørdag skulle det avgjøres hvilket lag som skulle bli det tredje til å ta turen opp på øverste nivå, da Blackpool og West Ham møttes i play off-finalen foran et fullsatt Wembley.

West Ham kom best i gang da Carlton Cole sendte London-laget i ledelsen etter 35 minutters spill, men kun 130 sekunder ut i andreomgang utliknet Blackpool ved Thomas Ince, som forøvrig er sønn av tidligere United-spiller Paul Ince.

Blackpool hadde også et par gode muligheter til å ta ledelsen på Wembley i andreomgang, men greide ikke å finne nettmaskene. Det greide derimot West Ham, og det var Ricardo Vaz Té som ble den store helten da han sendte en retur opp i nettaket tre minutter før full tid.

Blackpool greide aldri å komme tilbake etter West Hams 2-1-mål, og dermed er Hammers klare for Premier League sesognen 2012/13.